Copiii din Câmpina și împrejurimi, în vizită la pompieri

Social (Categoria articolului)

Peste 100 de copii i-au vizitat ieri pe pompierii de la Detașamentul ISU din Câmpina, o vizită care face parte din programul "Școala Altfel". Este vorba despre elevi de la unități de învățământ din municipiu, dar și din localitățile vecine.

Copiii au fost impresionați în primul rând de dotările autospecialelor de lucru cu apă și spumă, precum și de echipamentul de protecție folosit de pompieri la intervenții, de accesoriile specifice utilizate la descarcerare și, bineînțele, de furtunul de refulare utilizat pentru stingerea incendiilor. 
În cadrul programului educațional "Școala Altfel - să știi mai multe, să fii mai bun", ISU este unul dintre partenerii cei mai îndrăgiți de copii. La toate subunitățile de pompieri din Prahova sunt programate vizite ale elevilor în această săptămână. Pe lângă posibilitatea de a vedea dotările pompierilor, copiii primesc și informații adecvate vârstei și nivelului lor de cunoștințe, informații referitoare la munca salvatorilor profesioniști, la misiunile lor, dar și la regulile pe care ar trebui să le respecte fiecare dintre noi în cazul producerii unor situații de urgență.

2873 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.