Concursul de pictură ”Câmpina 24h” aproape de final. Duminică au loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina este în plină desfășurare concursul de pictură ”Câmpina 24h”, un concurs reluat după o întrerupere de patru ani și la care participă zece artiști plastici din întreaga țară. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

Cei zece artiști plastici pot fi văzuți în aceste zile prin diverse puncte ale Câmpinei, în încercarea lor de a surprinde pe pânzele de pe șevalet unghiuri inedite ale unor locuri din urbea noastră. Fie că au fost pe dealul Muscel, în apropiere de punctul numit ”Observator”, fie că au fost în curțile unor biserici - Biserica de la Brazi sau chiar Capela Hernea, fie că au fost în curtea Muzeului ”Nicolae Grigorescu”, poate în căutarea inspirației ilustrului pictor, care a ales să-și trăiască ultimii ani ai vieții în Câmpina pictând, în general, mesteceni și chipuri.
”Câmpina 24h” a fost la început o inițiativă privată. Grupul de firme Neptun, în colaborare cu Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organiza în septembrie 2006 prima ediție a concursului de pictură ”Câmpina 24h”. Un concurs de pictură ad-hoc, unic în România la acea vreme. "Câmpina 24h" s-a desfășurat până în anul 2017, apoi nu a mai avut loc. Acum, în septembrie 2021, concursul de pictură ”Câmpina 24h” a revenit și sperăm să aibă viață cât mai lungă.
Duminică, 5 septembrie 2021, ediția din acest an a concursului se încheie cu vernisajul expoziției, care va avea loc la ora 12.00 și la care vor putea fi văzute toate pânzele realizate la Câmpina în aceste zile. De asemenea, va avea loc și premierea câștigătorilor. De la bugetul local a fost alocată pentru acest concurs suma de 12.000 lei.

4712 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

436 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.

1909 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

230 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

154 vizualizari
02 oct. 2023 18:27

Anunț privind înscrierea proiectelor pentru bugetare participativă

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: