În Câmpina există un grup de Tai Chi Chuan, care adună tot mai mulți adepți

Social (Categoria articolului)

Tai Chi Chuan este una dintre cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este și o formă de meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mâna într-o stare de relaxare.

Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară, dobândirea unor abilități de luptă și aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie. La nivel mondial există un număr imens de practicanți ai acestui tip de arte marțiale foarte răspândit mai ales în țările asiatice. Câteva dintre cele mai importante principii ale Tai Chi Chuan sunt: înrădăcinarea în fiecare mișcare, menținerea centrului de gravitație jos în Tantien-ul inferior, respirația abdominală profundă, deschiderea articulațiilor prin rotire, integrarea întregii structuri și spiralarea forței pământului, diferențierea clară a Yin-ului și Yang-ului.
La Câmpina, există un grup destul de numeros de oameni preocupați de această activitate, instructor fiind maestrul Thai Chi Qigong - Gabriel Ștefan, secondat de Diana, cea mai veche discipolă a maestrului. Oamenii se întâlnesc în fiecare duminică, înainte de prânz, în sala de la fostul loc de joacă Fibec. Își lasă la ușă grijă, încălțămintea, telefoanele mobile și își antrenează corpul cu exerciții fizice lejere, în căutarea echilibrului. Atunci când vremea o permite, totul are loc în aer liber. 
Foarte important pentru grupul din Câmpina este faptul că nimeni nu face nicio afacere din această activitate, totul fiind gratuit. Pentru cei care vor să afle mai multe detalii, precum și programul exact al grupului de la Câmpina, accesați THAI CHI grup Câmpina de pe Facebook.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3704 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

843 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

117 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1168 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.