În Câmpina există un grup de Tai Chi Chuan, care adună tot mai mulți adepți

Social (Categoria articolului)

Tai Chi Chuan este una dintre cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este și o formă de meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mâna într-o stare de relaxare.

Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară, dobândirea unor abilități de luptă și aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie. La nivel mondial există un număr imens de practicanți ai acestui tip de arte marțiale foarte răspândit mai ales în țările asiatice. Câteva dintre cele mai importante principii ale Tai Chi Chuan sunt: înrădăcinarea în fiecare mișcare, menținerea centrului de gravitație jos în Tantien-ul inferior, respirația abdominală profundă, deschiderea articulațiilor prin rotire, integrarea întregii structuri și spiralarea forței pământului, diferențierea clară a Yin-ului și Yang-ului.
La Câmpina, există un grup destul de numeros de oameni preocupați de această activitate, instructor fiind maestrul Thai Chi Qigong - Gabriel Ștefan, secondat de Diana, cea mai veche discipolă a maestrului. Oamenii se întâlnesc în fiecare duminică, înainte de prânz, în sala de la fostul loc de joacă Fibec. Își lasă la ușă grijă, încălțămintea, telefoanele mobile și își antrenează corpul cu exerciții fizice lejere, în căutarea echilibrului. Atunci când vremea o permite, totul are loc în aer liber. 
Foarte important pentru grupul din Câmpina este faptul că nimeni nu face nicio afacere din această activitate, totul fiind gratuit. Pentru cei care vor să afle mai multe detalii, precum și programul exact al grupului de la Câmpina, accesați THAI CHI grup Câmpina de pe Facebook.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2733 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1233 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2146 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2055 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

3 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.

2548 vizualizari
02 aug. 2020 19:55

Cum explică reprezentanții Ocolului Silvic imaginile dezolante de la Podul cu Tei, din Câmpina

Podul cu Tei, de la marginea municipiului Câmpina, spre Șotrile, a fost una dintre zonele de agrement cele mai frumoase din jurul localității. Mai ales în perioada de înflorire a teiului, mulți, foarte mulți câmpineni, dar și oameni din alte localități veneau aici pentru aerul extrem de curat și pentru a savura parfumul plăcut al florilor de tei. Această zonă făcea parte, cândva, din parcul Castelului Voila, construit de prințul Dimitrie Barbu Știrbei, iar aici, la Podul cu Tei, se organizau petreceri populare la diferite sărbători.