În Câmpina există un grup de Tai Chi Chuan, care adună tot mai mulți adepți

Social (Categoria articolului)

Tai Chi Chuan este una dintre cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este și o formă de meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mâna într-o stare de relaxare.

Formele de Tai Chi Chuan sunt destinate creșterii forței naturale, creării unei stări superioare de relaxare și răspuns intuitiv la lumea exterioară, dobândirea unor abilități de luptă și aducerii practicantului într-o stare superioară de focalizare, disciplină, echilibru și armonie. La nivel mondial există un număr imens de practicanți ai acestui tip de arte marțiale foarte răspândit mai ales în țările asiatice. Câteva dintre cele mai importante principii ale Tai Chi Chuan sunt: înrădăcinarea în fiecare mișcare, menținerea centrului de gravitație jos în Tantien-ul inferior, respirația abdominală profundă, deschiderea articulațiilor prin rotire, integrarea întregii structuri și spiralarea forței pământului, diferențierea clară a Yin-ului și Yang-ului.
La Câmpina, există un grup destul de numeros de oameni preocupați de această activitate, instructor fiind maestrul Thai Chi Qigong - Gabriel Ștefan, secondat de Diana, cea mai veche discipolă a maestrului. Oamenii se întâlnesc în fiecare duminică, înainte de prânz, în sala de la fostul loc de joacă Fibec. Își lasă la ușă grijă, încălțămintea, telefoanele mobile și își antrenează corpul cu exerciții fizice lejere, în căutarea echilibrului. Atunci când vremea o permite, totul are loc în aer liber. 
Foarte important pentru grupul din Câmpina este faptul că nimeni nu face nicio afacere din această activitate, totul fiind gratuit. Pentru cei care vor să afle mai multe detalii, precum și programul exact al grupului de la Câmpina, accesați THAI CHI grup Câmpina de pe Facebook.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2523 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3302 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4909 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4342 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2692 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.