CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ieșirea din Câmpina spre Cornu și DN1, o zonă cu probleme grave

- Politică -

Ieșirea din Câmpina spre Cornu și DN1, o zonă cu probleme grave

Ieșirea din municipiul Câmpina spre comuna Cornu și DN1 reprezintă o zonă tratată, de cele mai multe ori, cu superficialitate și despre care se vorbește foarte puțin la nivelul administrației locale. Mulți câmpineni au menționat ieșirea din localitate spre Cornu și în chestionarul PMP, prin intermediul căruia consilierul local Ioan Adrian Pițigoi a rugat populația să spună ce probleme dorește să fie rezolvate cu prioritate.

Sunt trei tipuri de probleme în această zonă . Una foarte gravă este cea a pierderilor de apă din subteran. Așa se explică și presiunea redusă a apei la populație. Este o problemă cunoscută și foarte delicată, e adevărat, dar care trebuie rezolvată înainte de a se întâmpla lucruri mai grave. Pierderea de apă din conducte a fost semnalată inclusiv de firmele care au lucrat la introducerea canalizării pe Câmpinița. Este motivul pentru care carosabilul se lasă încet-încet pe unele porțiuni, lucru care se vede și se simte chiar și după asfaltarea bulevardului, a afirmat președintele PMP Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi. Acesta consideră că se impune o discuție între toți factorii cu putere de decizie pentru a se găsi o soluție cât mai urgentă. O soluție tehnică, apoi una financiară pentru rezolvarea problemei privind pierderile de apă din subteran.

O a doua problemă este legată de alunecarea de teren din apropierea podului de peste pârâul Câmpinița. Poate vă amintiți cum s-a fisurat carosabilul din această cauză. În urmă cu aproape doi ani, s-a intervenit acolo și problema s-a rezolvat parțial, dar alunecarea de teren se poate reactiva oricând din cauza cantităților mari de precipitații. Trebuie să intervenim serios pentru stabilizarea terenului pe partea dreaptă cum ne deplasăm spre Cornu. Putem accesa fonduri europene de mediu, avem la dispoziție o nouă axă de finanțare, putem cere și fonduri guvernamentale. O nouă alunecare începe să se formeze chiar și la intrarea dinspre Câmpina în sensul giratoriu prin care trecem spre DN1. Reducerea riscurilor de producere a dezastrelor naturale trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, mai ales în condițiile în care cantitățile de ploi sunt tot mai însemnate de la un an la altul, a mai declarat Ioan Adrian Pițigoi.   

O a treia problemă subliniată de candidatul PMP la Primăria Câmpina este cea a ieșirii spre DN1/intrării din DN1 spre Câmpina și Cornu, o zonă unde se produc frecvent accidente rutiere. Aici cred că se impune o asociere a Consiliului Local Câmpina cu Consiliul Local Cornu și împreună să determinăm CNADNR să ia măsuri înainte să se întâmple și alte tragedii. Nu știu, în momentul de față, care ar putea fi cea mai bună soluție, aici specialiștii ar trebui să se pronunțe. Poate chiar un pasaj suprateran similar celui de la Calea Dacia. Sunt convins că există soluții, trebuie doar să le căutăm cu atenție și împreună cu cei care se pricep foarte bine la asta, este de părere Ioan Adrian Pițigoi. 

(Foto - imagine din august 2014, din timpul lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Carol I, spre ieșirea din Câmpina, după fisurarea carosabilului ca urmare a alunecărilor de teren)

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)


19 May 2016 09:10 7681 vizualizari


Comentarii


  • 20.05.2016 08:12 Monica Domnule Pitigoi, apreciez cu sinceritate eforturile dvs din aceasta campanie, dar as vrea sa va adresez o singura intrebare, mai ales ca am vazut ca urmariti aceste postari si raspundeti: in cei 8 ani in care ati fost consilier local, ati avut macar o singura luare de cuvant p tema acestei intrari din Campina?
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
324 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic condus de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5583 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4381 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
1996 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV