Ieșirea din Câmpina spre Cornu și DN1, o zonă cu probleme grave

Politică (Categoria articolului)

Ieșirea din municipiul Câmpina spre comuna Cornu și DN1 reprezintă o zonă tratată, de cele mai multe ori, cu superficialitate și despre care se vorbește foarte puțin la nivelul administrației locale. Mulți câmpineni au menționat ieșirea din localitate spre Cornu și în chestionarul PMP, prin intermediul căruia consilierul local Ioan Adrian Pițigoi a rugat populația să spună ce probleme dorește să fie rezolvate cu prioritate.

Sunt trei tipuri de probleme în această zonă . Una foarte gravă este cea a pierderilor de apă din subteran. Așa se explică și presiunea redusă a apei la populație. Este o problemă cunoscută și foarte delicată, e adevărat, dar care trebuie rezolvată înainte de a se întâmpla lucruri mai grave. Pierderea de apă din conducte a fost semnalată inclusiv de firmele care au lucrat la introducerea canalizării pe Câmpinița. Este motivul pentru care carosabilul se lasă încet-încet pe unele porțiuni, lucru care se vede și se simte chiar și după asfaltarea bulevardului, a afirmat președintele PMP Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi. Acesta consideră că se impune o discuție între toți factorii cu putere de decizie pentru a se găsi o soluție cât mai urgentă. O soluție tehnică, apoi una financiară pentru rezolvarea problemei privind pierderile de apă din subteran.

O a doua problemă este legată de alunecarea de teren din apropierea podului de peste pârâul Câmpinița. Poate vă amintiți cum s-a fisurat carosabilul din această cauză. În urmă cu aproape doi ani, s-a intervenit acolo și problema s-a rezolvat parțial, dar alunecarea de teren se poate reactiva oricând din cauza cantităților mari de precipitații. Trebuie să intervenim serios pentru stabilizarea terenului pe partea dreaptă cum ne deplasăm spre Cornu. Putem accesa fonduri europene de mediu, avem la dispoziție o nouă axă de finanțare, putem cere și fonduri guvernamentale. O nouă alunecare începe să se formeze chiar și la intrarea dinspre Câmpina în sensul giratoriu prin care trecem spre DN1. Reducerea riscurilor de producere a dezastrelor naturale trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, mai ales în condițiile în care cantitățile de ploi sunt tot mai însemnate de la un an la altul, a mai declarat Ioan Adrian Pițigoi.   

O a treia problemă subliniată de candidatul PMP la Primăria Câmpina este cea a ieșirii spre DN1/intrării din DN1 spre Câmpina și Cornu, o zonă unde se produc frecvent accidente rutiere. Aici cred că se impune o asociere a Consiliului Local Câmpina cu Consiliul Local Cornu și împreună să determinăm CNADNR să ia măsuri înainte să se întâmple și alte tragedii. Nu știu, în momentul de față, care ar putea fi cea mai bună soluție, aici specialiștii ar trebui să se pronunțe. Poate chiar un pasaj suprateran similar celui de la Calea Dacia. Sunt convins că există soluții, trebuie doar să le căutăm cu atenție și împreună cu cei care se pricep foarte bine la asta, este de părere Ioan Adrian Pițigoi. 

(Foto - imagine din august 2014, din timpul lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Carol I, spre ieșirea din Câmpina, după fisurarea carosabilului ca urmare a alunecărilor de teren)

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

7566 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica 20.05.2016 08:12 Domnule Pitigoi, apreciez cu sinceritate eforturile dvs din aceasta campanie, dar as vrea sa va adresez o singura intrebare, mai ales ca am vazut ca urmariti aceste postari si raspundeti: in cei 8 ani in care ati fost consilier local, ati avut macar o singura luare de cuvant p tema acestei intrari din Campina?

Politică

1040 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1740 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.