Ieșirea din Câmpina spre Cornu și DN1, o zonă cu probleme grave

Politică (Categoria articolului)

Ieșirea din municipiul Câmpina spre comuna Cornu și DN1 reprezintă o zonă tratată, de cele mai multe ori, cu superficialitate și despre care se vorbește foarte puțin la nivelul administrației locale. Mulți câmpineni au menționat ieșirea din localitate spre Cornu și în chestionarul PMP, prin intermediul căruia consilierul local Ioan Adrian Pițigoi a rugat populația să spună ce probleme dorește să fie rezolvate cu prioritate.

Sunt trei tipuri de probleme în această zonă . Una foarte gravă este cea a pierderilor de apă din subteran. Așa se explică și presiunea redusă a apei la populație. Este o problemă cunoscută și foarte delicată, e adevărat, dar care trebuie rezolvată înainte de a se întâmpla lucruri mai grave. Pierderea de apă din conducte a fost semnalată inclusiv de firmele care au lucrat la introducerea canalizării pe Câmpinița. Este motivul pentru care carosabilul se lasă încet-încet pe unele porțiuni, lucru care se vede și se simte chiar și după asfaltarea bulevardului, a afirmat președintele PMP Câmpina, Ioan Adrian Pițigoi. Acesta consideră că se impune o discuție între toți factorii cu putere de decizie pentru a se găsi o soluție cât mai urgentă. O soluție tehnică, apoi una financiară pentru rezolvarea problemei privind pierderile de apă din subteran.

O a doua problemă este legată de alunecarea de teren din apropierea podului de peste pârâul Câmpinița. Poate vă amintiți cum s-a fisurat carosabilul din această cauză. În urmă cu aproape doi ani, s-a intervenit acolo și problema s-a rezolvat parțial, dar alunecarea de teren se poate reactiva oricând din cauza cantităților mari de precipitații. Trebuie să intervenim serios pentru stabilizarea terenului pe partea dreaptă cum ne deplasăm spre Cornu. Putem accesa fonduri europene de mediu, avem la dispoziție o nouă axă de finanțare, putem cere și fonduri guvernamentale. O nouă alunecare începe să se formeze chiar și la intrarea dinspre Câmpina în sensul giratoriu prin care trecem spre DN1. Reducerea riscurilor de producere a dezastrelor naturale trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, mai ales în condițiile în care cantitățile de ploi sunt tot mai însemnate de la un an la altul, a mai declarat Ioan Adrian Pițigoi.   

O a treia problemă subliniată de candidatul PMP la Primăria Câmpina este cea a ieșirii spre DN1/intrării din DN1 spre Câmpina și Cornu, o zonă unde se produc frecvent accidente rutiere. Aici cred că se impune o asociere a Consiliului Local Câmpina cu Consiliul Local Cornu și împreună să determinăm CNADNR să ia măsuri înainte să se întâmple și alte tragedii. Nu știu, în momentul de față, care ar putea fi cea mai bună soluție, aici specialiștii ar trebui să se pronunțe. Poate chiar un pasaj suprateran similar celui de la Calea Dacia. Sunt convins că există soluții, trebuie doar să le căutăm cu atenție și împreună cu cei care se pricep foarte bine la asta, este de părere Ioan Adrian Pițigoi. 

(Foto - imagine din august 2014, din timpul lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Carol I, spre ieșirea din Câmpina, după fisurarea carosabilului ca urmare a alunecărilor de teren)

(PUBLICITATE ELECTORALĂ)

7431 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica 20.05.2016 08:12 Domnule Pitigoi, apreciez cu sinceritate eforturile dvs din aceasta campanie, dar as vrea sa va adresez o singura intrebare, mai ales ca am vazut ca urmariti aceste postari si raspundeti: in cei 8 ani in care ati fost consilier local, ati avut macar o singura luare de cuvant p tema acestei intrari din Campina?

Politică

1734 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1830 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

0 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

694 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.