Dulcețuri fine și oficialități multe la festivalul devenit marcă înregistrată a comunei Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

Foarte multe oficialități au participat sâmbătă la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a Festivalului Dulceții de la Brebu, Prahova. Oficialități de la București, oficialități județene și locale, dar și invitați din străinătate, din Germania, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Chiar înaintea deschiderii oficiale a festivalului, în cadrul unei ședințe festive, administrația locală din Brebu, prin primarul Adrian Ungureanu, le-a oferit tilul de "Cetățean de onoare al comunei" primarului Antoni Karlak (din orașul Jablonka - Polonia, localitate înfrățită cu Brebu) și ambasadorului României în Polonia, Ovidiu Dranga. Au participat, de asemenea, și ceilalți oaspeți din străinătate: Gerd Hutner (Reichelsheim, Germania), Karl Bela (Nagymanyok, Ungaria), Sergiu Armaș (Ialoveni, Republica Moldova). Apoi, toate oficialitățile au fost prezente la festival, iar alături de delegațiile străine s-au aflat: prefectul Mădălina Lupea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova - Aurelian Gogulescu, senatorul Iulian Dumitrescu, deputații Roberta Anastase și George Ionescu, consilierii județeni Marian Nistor și Rareș Enescu, dr. Bogdan Nica - consilier pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești, primarii Cornel Nanu - Cornu și Lucian Costea - Valea Doftanei. Am lăsat la urmă invitatul surpriză de la acest eveniment - președintele PNL, Ludovic Orban. Cu asemenea invitați, deschiderea oficială a fost complet diferită față de anii precedenți. Invitații din străinătate au salutat publicul prezent și i-au oferit daruri simbolice primarului Adrian Ungureanu. Au adresat câteva cuvinte celor prezenți și prefectul Mădălina Lupea, ambasadorul Ovidiu Dranga și, bineînțeles, Ludovic Orban.

Festivalul în sine este un deliciu. Producătorii, fie firme de profil, fie individuali, au venit și în acest an cu o ofertă bogată și prețuri rezonabile, chiar mai mici decât până acum. Cei interesați au putut degusta și cumpăra dulcețuri tradiționale (cireșe, vișine, trandafiri, prune, gutui, caise, zmeură, nuci verzi, căpșuni, mure etc), dulcețuri mai puțin obișnuite (ardei iute, castraveți, soc, păpădie, bujor roșu, gogonele, coajă de pepene, morcov, varză roșie etc) și tot felul de combinații, care mai de care mai interesante - pepene galben cu napi și nucă, dovlecel caramelizat cu nucă și coniac, caise cu piersici și ananas, cătină cu morcov, kiwi cu smochine, măsline cu portocale etc. Ca noutăți, anul acesta au apărut dulceața de rubarbă (o plantă medicinală din tulpina căreia, iată, se face acum și dulceață) și cea de aronia (un arbust originar din America de Nord, care de câțiva ani se cultivă și în România, fructele sale fiind bogate în vitamine). De asemenea, vizitatorii pot cumpăra șerbeturi, siropuri, miere și diverse produse apicole, dar și prăjituri de casă, găluște cu prune, clătite și papanași. 
Festivalul Dulceții este o manifestare tradițională organizată de Primărie și Consiliul Local, un adevărat brand al comunei Brebu, marcă înregistrată la OSIM de către administrația locală.

 

10055 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • kata 27.08.2017 22:33 Dulceata cu aroma de PNL era si la vanzare sau a fost numai la deschidere?

Eveniment

1965 vizualizari
30 mai 2023 17:13

Concert Dan Ciotoi și formația Generic, la Câmpina, la Ballroom Bella

Vineri, 9 iunie, de la ora 19.00, la Ballroom Bella Câmpina, din Bulevardul Carol I, aproape de ieșirea spre Cornu, va avea loc un concert susținut de Dan Ciotoi și formația Generic.

1816 vizualizari
29 mai 2023 12:18

"Alice în Țara Minunilor", un spectacol de excepție al "Atelierului Actorului" din Câmpina, în fața unei săli pline până la refuz

În sala mare a Casei Tineretului din Câmpina, în fața unui public numeros, copiii și tinerii de la "Atelierul Actorului" au prezentat duminică seara un spectacol de excepție - "Alice în Țara Minunilor", o adaptare după faimosul roman scris de Lewis Carroll și de la a cărei lansare se vor împlini în curând 158 de ani. 

Alte stiri recente

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.