Dulcețuri fine și oficialități multe la festivalul devenit marcă înregistrată a comunei Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

Foarte multe oficialități au participat sâmbătă la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a Festivalului Dulceții de la Brebu, Prahova. Oficialități de la București, oficialități județene și locale, dar și invitați din străinătate, din Germania, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Chiar înaintea deschiderii oficiale a festivalului, în cadrul unei ședințe festive, administrația locală din Brebu, prin primarul Adrian Ungureanu, le-a oferit tilul de "Cetățean de onoare al comunei" primarului Antoni Karlak (din orașul Jablonka - Polonia, localitate înfrățită cu Brebu) și ambasadorului României în Polonia, Ovidiu Dranga. Au participat, de asemenea, și ceilalți oaspeți din străinătate: Gerd Hutner (Reichelsheim, Germania), Karl Bela (Nagymanyok, Ungaria), Sergiu Armaș (Ialoveni, Republica Moldova). Apoi, toate oficialitățile au fost prezente la festival, iar alături de delegațiile străine s-au aflat: prefectul Mădălina Lupea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova - Aurelian Gogulescu, senatorul Iulian Dumitrescu, deputații Roberta Anastase și George Ionescu, consilierii județeni Marian Nistor și Rareș Enescu, dr. Bogdan Nica - consilier pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești, primarii Cornel Nanu - Cornu și Lucian Costea - Valea Doftanei. Am lăsat la urmă invitatul surpriză de la acest eveniment - președintele PNL, Ludovic Orban. Cu asemenea invitați, deschiderea oficială a fost complet diferită față de anii precedenți. Invitații din străinătate au salutat publicul prezent și i-au oferit daruri simbolice primarului Adrian Ungureanu. Au adresat câteva cuvinte celor prezenți și prefectul Mădălina Lupea, ambasadorul Ovidiu Dranga și, bineînțeles, Ludovic Orban.

Festivalul în sine este un deliciu. Producătorii, fie firme de profil, fie individuali, au venit și în acest an cu o ofertă bogată și prețuri rezonabile, chiar mai mici decât până acum. Cei interesați au putut degusta și cumpăra dulcețuri tradiționale (cireșe, vișine, trandafiri, prune, gutui, caise, zmeură, nuci verzi, căpșuni, mure etc), dulcețuri mai puțin obișnuite (ardei iute, castraveți, soc, păpădie, bujor roșu, gogonele, coajă de pepene, morcov, varză roșie etc) și tot felul de combinații, care mai de care mai interesante - pepene galben cu napi și nucă, dovlecel caramelizat cu nucă și coniac, caise cu piersici și ananas, cătină cu morcov, kiwi cu smochine, măsline cu portocale etc. Ca noutăți, anul acesta au apărut dulceața de rubarbă (o plantă medicinală din tulpina căreia, iată, se face acum și dulceață) și cea de aronia (un arbust originar din America de Nord, care de câțiva ani se cultivă și în România, fructele sale fiind bogate în vitamine). De asemenea, vizitatorii pot cumpăra șerbeturi, siropuri, miere și diverse produse apicole, dar și prăjituri de casă, găluște cu prune, clătite și papanași. 
Festivalul Dulceții este o manifestare tradițională organizată de Primărie și Consiliul Local, un adevărat brand al comunei Brebu, marcă înregistrată la OSIM de către administrația locală.

 

9922 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • kata 27.08.2017 22:33 Dulceata cu aroma de PNL era si la vanzare sau a fost numai la deschidere?

Eveniment

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.

1497 vizualizari
03 dec. 2022 17:24

Marcel Pavel cântă la Câmpina într-un concert de gală, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Concertul este organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza", dar cum în sala de spectacole a acestei instituții se desfășoară lucrări de modernizare, Marcel Pavel va cânta pe scena Casei Tineretului. Un concert-eveniment care va avea loc vineri, 23 decembrie 2022, de la ora 18.30. Biletele vor putea fi achiziționate de la Casa de Cultură, începând de luni, 5 decembrie. Prețul unui bilet - 35 lei.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.