Dulcețuri fine și oficialități multe la festivalul devenit marcă înregistrată a comunei Brebu

Eveniment (Categoria articolului)

Foarte multe oficialități au participat sâmbătă la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a Festivalului Dulceții de la Brebu, Prahova. Oficialități de la București, oficialități județene și locale, dar și invitați din străinătate, din Germania, Polonia, Ungaria și Republica Moldova.

Chiar înaintea deschiderii oficiale a festivalului, în cadrul unei ședințe festive, administrația locală din Brebu, prin primarul Adrian Ungureanu, le-a oferit tilul de "Cetățean de onoare al comunei" primarului Antoni Karlak (din orașul Jablonka - Polonia, localitate înfrățită cu Brebu) și ambasadorului României în Polonia, Ovidiu Dranga. Au participat, de asemenea, și ceilalți oaspeți din străinătate: Gerd Hutner (Reichelsheim, Germania), Karl Bela (Nagymanyok, Ungaria), Sergiu Armaș (Ialoveni, Republica Moldova). Apoi, toate oficialitățile au fost prezente la festival, iar alături de delegațiile străine s-au aflat: prefectul Mădălina Lupea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova - Aurelian Gogulescu, senatorul Iulian Dumitrescu, deputații Roberta Anastase și George Ionescu, consilierii județeni Marian Nistor și Rareș Enescu, dr. Bogdan Nica - consilier pe probleme de sănătate al primarului municipiului Ploiești, primarii Cornel Nanu - Cornu și Lucian Costea - Valea Doftanei. Am lăsat la urmă invitatul surpriză de la acest eveniment - președintele PNL, Ludovic Orban. Cu asemenea invitați, deschiderea oficială a fost complet diferită față de anii precedenți. Invitații din străinătate au salutat publicul prezent și i-au oferit daruri simbolice primarului Adrian Ungureanu. Au adresat câteva cuvinte celor prezenți și prefectul Mădălina Lupea, ambasadorul Ovidiu Dranga și, bineînțeles, Ludovic Orban.

Festivalul în sine este un deliciu. Producătorii, fie firme de profil, fie individuali, au venit și în acest an cu o ofertă bogată și prețuri rezonabile, chiar mai mici decât până acum. Cei interesați au putut degusta și cumpăra dulcețuri tradiționale (cireșe, vișine, trandafiri, prune, gutui, caise, zmeură, nuci verzi, căpșuni, mure etc), dulcețuri mai puțin obișnuite (ardei iute, castraveți, soc, păpădie, bujor roșu, gogonele, coajă de pepene, morcov, varză roșie etc) și tot felul de combinații, care mai de care mai interesante - pepene galben cu napi și nucă, dovlecel caramelizat cu nucă și coniac, caise cu piersici și ananas, cătină cu morcov, kiwi cu smochine, măsline cu portocale etc. Ca noutăți, anul acesta au apărut dulceața de rubarbă (o plantă medicinală din tulpina căreia, iată, se face acum și dulceață) și cea de aronia (un arbust originar din America de Nord, care de câțiva ani se cultivă și în România, fructele sale fiind bogate în vitamine). De asemenea, vizitatorii pot cumpăra șerbeturi, siropuri, miere și diverse produse apicole, dar și prăjituri de casă, găluște cu prune, clătite și papanași. 
Festivalul Dulceții este o manifestare tradițională organizată de Primărie și Consiliul Local, un adevărat brand al comunei Brebu, marcă înregistrată la OSIM de către administrația locală.

 

9602 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • kata 27.08.2017 22:33 Dulceata cu aroma de PNL era si la vanzare sau a fost numai la deschidere?

Eveniment

2777 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1169 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

1338 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina.