Oaspeți de la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, în vizită la Poiana Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

O delegație a Serviciului de Comunicare Publică din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova s-a aflat joi, 24 octombrie, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Armatei Române, la Poiana Câmpina. Delegația din Moldova s-a aflat în România într-o vizită de documentare organizată de Direcția de Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării Naționale din țara noastră.

În cadrul acestei vizite a existat o parte de documentare efectivă cu privire la prevederile legislației românești și europene referitoare la accesul persoanelor fizice și juridice la informațiile de interes public, la organizarea și desfășurarea activităților de informare și relații publice la nivelul autorităților administrației publice centrale și locale, la nivelul instituțiilor de învățământ militar și  organizațiilor private. Apoi s-au efectuat vizite în teritoriu, Poiana Câmpina fiind inclusă în programul delegației din Republica Moldova.
Oaspeții de onoare de la Chișinău au fost întâmpinați, la Poiana Câmpina, de primarul Alin Moldoveanu, care le-a oferit detalii despre activitățile de informare publică desfășurate de Primărie, despre organizarea unor evenimente culturale și sportive și, nu în ultimul rând, despre derularea proiectelor prevăzute în acordurile de înfrățire și cooperare ale comunei Poiana Câmpina cu două localități din Republica Moldova - comuna Zaim din Raionul Căușeni și comuna Negrești din Raionul Străușeni. De altfel, oaspeții de peste Prut au vizitat și Aleea Domnitorilor, un proiect de suflet, inaugurat simultan, la Poiana Câmpina și Zaim, pe 1 Decembrie 2018, la împlinirea unui veac de la Marea Unire. La Poiana Câmpina, delegația din Moldova a vizitat și Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina, cel mai mare spital privat din județul Prahova. 
Astfel de activități bilaterale contribuie atât la intensificarea dialogului profesional și schimbului de expertiză între diferite categorii de specialiști din România și din Republica Moldova, cât și la afirmarea constantă a identităților culturale, istorice și lingvistice de pe cele două maluri ale Prutului, a unității patriei comune - limba noastră cea română, așa cum inspirat o defineau Grigore Vieru și Nichita Stănescu.

3530 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

27 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

424 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

504 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1409 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.