Scurgeri de mercur în incinta Rafinăriei "Steaua Română" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a fost anunțat că în incinta Rafinăriei din Câmpina se scurge mercur dintr-un recipient corodat. La fața locului s-au deplasat o autospecială de intervenții, o ambulanță Smurd și o autospecială de primă comandă.

După cum a declarat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, echipajele de intervenție au găsit 15 recipiente speciale, din sticlă, pline cu mercur, iar dintr-un recipient s-a scurs în jur de jumătate de kilogram de mercur. Urmează ca o firmă specializată să vină la Câmpina pentru a ridica mercurul, având în vedere că vorbim despre o substanță toxică și extrem de periculoasă.
Situația a stat în felul următor, potrivit reprezentanților Poliției. Rafinăria "Steaua Română" este în insolvență și nu-și mai poate prelungi acreditarea pentru folosirea materialelor cu regim special, așa cum este și mercurul. Reprezentanții Rafinăriei au apelat la Poliție pentru a transporta recipientele cu mercur la o firmă din Ploiești, specializată în distrugerea deșeurilor periculoase. În momentul în care polițiștii au ajuns în incinta Rafinăriei, au constatat că se scurge mercur dintr-un recipient și au anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Situația este sub control și, după cum menționam, o firmă specializată va ridica mercurul și-l va duce la un depozit pentru deșeuri periculoase.

7580 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasilica 04.10.2017 14:24 Ati putut intra in jungla aceea care se afla in interiorul Rafinariei? Nu ar fi rau daca ati face ceva public. Poate s-ar lua măsurile necesare...
  • Rodica 04.10.2017 21:29 Mesajul este adresat dnei Vasilica si acelora care gandesc ca ea. In primul rand pentru o buna informare si inainte sa faceti afirmatii asa, de dragul de a scrie ceva, va rog sa va documentati. Apoi, nu stiu la ce jungla faceti referire cand vorbiti despre rafinarie. Stimata doamna, ce ar trebui sa se faca public ? Cumva faptul ca zeci de ani tot ce s-a facut in Campina a fost din taxele si impozitele achitate de rafinarie si care au reprezentat un procent important din bugetul local? Ca aceasta societate a asigurat lucuri de munca pentru sute de familii? La ce masuri necesare faceti referire ? Sa va fie rusine si dvs. si celor care gandesc ca dvs. O societate care ar trebui privita ca un simbol al urbei si nu numai, a ajuns sa fie aratata cu degetul de tot felul de neaveniti.

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

168 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

380 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.