CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Credincioșii romano-catolici din Câmpina au primit Lumina Sfântă a Învierii

- Eveniment -

Credincioșii romano-catolici din Câmpina au primit Lumina Sfântă a Învierii

Credincioșii romano-catolici din Câmpina au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Ceremonia a fost la fel de solemnă, de frumoasă și încărcată de speranță ca în fiecare an, oamenii asistând cu emoție la Vigilia Pascală care include ritualul binecuvântării focului și venirea Luminii Sfinte prin care credincioșii sunt luminați de Hristos. Vigilia Pascală simbolizează trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Hristos Înviat. Înainte de a se termina slujba, a avut loc o procesiune în cadrul căreia credincioșii au mers cu lumânările aprinse pe câteva străzi din jurul bisericii.
Astăzi, duminică, 9 aprilie, este Paștele catolic, iar în toate bisericile catolice din țară va fi oficiată Sfânta Liturghie Solemnă a Învierii Domnului. La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane.
Sărbători binecuvântate, tuturor credincioșilor catolici! Hristos a înviat!


09 Apr 2023 09:01 4770 vizualizari


Comentarii


271 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3345 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
466 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
826 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV