La Câmpina, la Fântâna cu Cireși, a avut loc astăzi cea de-a 22-a ediție a Festivalului Folcloric 'Hora prahoveană', o manifestare tradițională, la care participă ansambluri folclorice din zonă, dar și soliști de muzică populară foarte cunoscuți.
'Hora prahoveană' este o manifestare frumoasă în primul rând pentru că pe scenă evoluează copii. Copii și adolescenți din Câmpina și din localitățile vecine, talentați, iubitori de folclor și care muncesc foarte mult pentru a oferi publicului aceste momente artistice deosebite. Șapte ansambluri folclorice și un grup vocal - folcloric au evoluat astăzi pe scena de la Fântâna cu Cireși: Ansamblul 'Ciobănașul' al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu', Ansamblul 'Hora' de la Școala Centrală (cei mai mici participanți), Ansamblul 'Brădulețul' de la Colegiul Tehnic Forestier, Ansamblul 'Ghiocelul' al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul 'Flori de cireș' de la Bănești, Ansamblul 'Brebenelul' de la Brebu, Ansamblul Folcloric de la Boldești Scăieni și Grupul vocal 'Plai câmpinean'. Lor li s-au adăugat oaspeții de la Cimișlia (Republica Moldova) - Ansamblul Folcloric 'Stejăreii', dar și Fanfara Centrului Cultural Județean Prahova. Iar la finalul festivalului, au cântat cunoscuții interpreți de muzică populară Ileana Ciuculete și Nicolae Datcu.
A fost o ediție reușită a Festivalului 'Hora prahoveană', o adevărată sărbătoare a folclorului românesc de dincolo și dincoace de Prut. Rămâne doar regretul că numărul spectatorilor a fost destul de redus. O manifestare atât de frumoasă ar fi meritat un public mai numeros. Copiii de pe scenă și profesorii lor ar fi meritat mai multe aplauze, pentru că le merită din plin.
Mai sunt si alte regrete, cele despre care scriem în fiecare an: copiii aceștia minunați merită o scenă mai bună, nu una atât de denivelată și de-a dreptul deprimantă; iarba de la Fântâna cu Cireși era cosită doar pe alocuri; comercianții au lipsit și cei prezenți nu au avut de unde să cumpere nici măcar o sticlă cu apă, la peste 30 de grade Celsius.
Revenind la festivalul propriu-zis, trebuie să spunem că deschiderea oficială a fost făcută de primarul Horia Tiseanu, care i-a salutat pe cei prezenți alături de viceprimarul orașului Cimișlia - Sergiu Vârlan, consilierii locali Monica Clinciu, Marian Dulă, Viorel Bondoc și Robert Cătălin Minea, administratorul public Remus Bădulescu.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.