'Hora Prahoveană', un festival frumos, care ar merita un public mai numeros

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, la Fântâna cu Cireși, a avut loc astăzi cea de-a 22-a ediție a Festivalului Folcloric 'Hora prahoveană', o manifestare tradițională, la care participă ansambluri folclorice din zonă, dar și soliști de muzică populară foarte cunoscuți.

'Hora prahoveană' este o manifestare frumoasă în primul rând pentru că pe scenă evoluează copii. Copii și adolescenți din Câmpina și din localitățile vecine, talentați, iubitori de folclor și care muncesc foarte mult pentru a oferi publicului aceste momente artistice deosebite. Șapte ansambluri folclorice și un grup vocal - folcloric au evoluat astăzi pe scena de la Fântâna cu Cireși: Ansamblul 'Ciobănașul' al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu', Ansamblul 'Hora' de la Școala Centrală (cei mai mici participanți), Ansamblul 'Brădulețul' de la Colegiul Tehnic Forestier, Ansamblul 'Ghiocelul' al Casei de Cultură Câmpina, Ansamblul 'Flori de cireș' de la Bănești, Ansamblul 'Brebenelul' de la Brebu, Ansamblul Folcloric de la Boldești Scăieni și Grupul vocal 'Plai câmpinean'. Lor li s-au adăugat oaspeții de la Cimișlia (Republica Moldova) - Ansamblul Folcloric 'Stejăreii', dar și Fanfara Centrului Cultural Județean Prahova. Iar la finalul festivalului, au cântat cunoscuții interpreți de muzică populară Ileana Ciuculete și Nicolae Datcu.
A fost o ediție reușită a Festivalului 'Hora prahoveană', o adevărată sărbătoare a folclorului românesc de dincolo și dincoace de Prut. Rămâne doar regretul că numărul spectatorilor a fost destul de redus. O manifestare atât de frumoasă ar fi meritat un public mai numeros. Copiii de pe scenă și profesorii lor ar fi meritat mai multe aplauze, pentru că le merită din plin. 
Mai sunt si alte regrete, cele despre care scriem în fiecare an: copiii aceștia minunați merită o scenă mai bună, nu una atât de denivelată și de-a dreptul deprimantă; iarba de la Fântâna cu Cireși era cosită doar pe alocuri; comercianții au lipsit și cei prezenți nu au avut de unde să cumpere nici măcar o sticlă cu apă, la peste 30 de grade Celsius.

Revenind la festivalul propriu-zis, trebuie să spunem că deschiderea oficială a fost făcută de primarul Horia Tiseanu, care i-a salutat pe cei prezenți alături de viceprimarul orașului Cimișlia - Sergiu Vârlan, consilierii locali Monica Clinciu, Marian Dulă, Viorel Bondoc și Robert Cătălin Minea, administratorul public Remus Bădulescu.

7230 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • H-H-D 27.06.2016 08:04 AR TREBUI MAI MULTA PROMOVARE !!!

Eveniment

1913 vizualizari
29 iun. 2022 21:08

Festivalul de Jazz-Rock de la Câmpina a ajuns la cea de-a X-a ediție

În perioada 5-7 august 2022, în incinta ștrandului de la Casa Tineretului, va avea loc ediția a X-a a Festivalului de Jazz-Rock, organizat de Asociația Culturală Euro Jazz Rock și Primăria municipiului Câmpina, prin proiectul ”CâmpinArtelor”, adică fără niciun leu de la bugetul local.

2523 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.