Peste 20 de medici de familie din Câmpina și împrejurimi au venit astăzi la Spitalul Municipal, la 'Ziua Porților Deschise'. O acțiune organizată în premieră de conducerea instituției tocmai pentru ca medicii de familie să știe ce se întâmplă în spital, care sunt serviciile oferite, ce dotare există aici.
'În ultimii ani s-au schimbat mai multe lucruri în spital, s-au făcut multe dotări cu echipamente și aparatură medicală, sunt niște noutăți care trebuie cunoscute de medicii de familie pentru că ei sunt cei care își trimit pacienții la noi și trebuie să știe cu exactitate ce servicii putem oferi noi', a declarat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu. Alături de acesta, la întâlnirea cu medicii de familie s-au aflat mai mulți reprezentanți ai conducerii spitalului, dar și Monica Clinciu - președintele Consiliului de Administrație al unității medicale, precum și primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi și consilierul personal al primarului - Marian Dulă.
Călin Tiu a făcut mai întâi o prezentare generală a Spitalului Municipal. A vorbit despre veniturile instituției în ultimii patru ani, investițiile realizate în ultima perioadă, situația internărilor din 2015, despre activitatea fiecărei secții în parte. Apoi, invitații au vizitat secțiile și au putut adresa întrebări punctuale în legătură cu anumite servicii medicale.
'Spitalul nostru deservește Câmpina și localitățile din jur, înclusiv o parte din Valea Prahovei. În total, ar fi vorba despre o populație de 130.000 locuitori. Totuși, de câțiva ani, la noi au început să vină și pacienți din alte zone decât cea arondată, inclusiv de la Ploiești. Din numărul total al pacienților care vin la noi anual, din Câmpina sunt aproximativ 20%. Cel mai important este că, de peste trei ani, spitalul nu are datorii, niciun fel de datorie. Marea noastră problemă o reprezintă, însă, deficitul de personal. Lucrăm cu două treimi din normativul de personal necesar', a afirmat dr. Călin Tiu.
Iată cum au stat concret lucrurile în 2015 la Spitalul Municipal Câmpina:
- 11.670 internări
- 3.300 internări de zi
- 32.108 prezentări la Camera de Primiri Urgență
- 75.835 consultații oferite în Policlinică
Iată situația investițiilor realizate la Spitalul Municipal în ultimii ani:
- 2013 - 326.000 lei în total, din care 6.000 lei din venituri proprii și 320.000 lei din subvenții de la bugetul local
- 2014 - 2.341.000 lei în total, din care 1.341.000 lei din venituri proprii și 1.000.000 lei din subvenții de la bugetul local
- 2015 - 1.400.000 lei în total, din care 800.000 lei din venituri proprii și 600.000 lei din subvenții de la bugetul local
- 2016 - 1.700.000 lei în total, din care 1.000.000 lei din venituri proprii și 700.000 lei din subvenții de la bugetul local.
La aceste investiții se adaugă și reabilitarea Policlinicii Municipale, investiție de 2 milioane euro, finanțată în cea mai mare parte din fonduri europene.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.