După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova.
Proiectul este un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcția Generală de Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Direcția Generală de Educație Strășeni și Asociația pentru educație, formare și cultură ”Perfekt Info”. Scopul proiectului este de a crea situaţii concrete de valorizare a cunoştinţelor şi a aptitudinilor artistice care să ducă la oglindirea limbajelor simbolice ale copiilor prin lucrări și demersuri activ-participative, de a forma legături de prietenie între sufletele inocente ale preșcolarilor din mai multe grădinițe din Prahova și Republica Moldova.
La acest eveniment au participat inspectorul general Viorica Preda, din cadrul Ministerului Educației, inspector general al județului Prahova, Ilona Rizea, inspectorii școlari Cristina Petre, Mariana Ilie, Liliana Grigore, alături de inspector general Lucia Caciuc Roșior, din cadrul Direcției Generale a Educației Strășeni, Republica Moldova, Aliona Delinschi, conducătorul Secției Comunicare a Direcției Generale Educație, din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, precum și directori de la grădinițe din județul Prahova și din Republica Moldova. De asemenea, a fost prezent la deschiderea proiectului și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Invitatele au primit mărțișoare, iar oaspeții din Moldova au oferit, la rândul lor, produse tradiționale.
Preșcolarii grădiniței câmpinene au participat, alături de invitați, la ateliere, au organizat expoziții cu mărțișoare, au cântat, au dansat pe ritmuri specifice începutului de primăvară. De asemenea, au avut loc schimburi de bune practici între cadrele didactice participante din cele două țări. Dincolo de aspectele didactice, reprezentanții Primăriei Chișinău i-au adresat primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, invitația de a face o vizită în capitala Moldovei, în vederea unei viitoare înfrățiri între cele două localități.
Fiecare grupă din grădinița gazdă s-a străduit să fie cea mai bună: copiii unei grupe s-au ”transformat” în ciupercuțe și au dansat, alți copii s-au ”transformat“ în mărțișoare și au dansat, la altă grupă a fost invitată Alice Botoacă, directorul Clubului Copiilor Câmpina, care a cântat, împreună cu copiii, muzică populară, iar alți copii au fost cele mai frumoase floricele, având pălării corespunzătoare. La toate grupele de copii au fost ateliere de mărțișoare, iar invitații au primit, bineînțeles, cele mai frumoase creații/ mărțișoare.
”Este un proiect drag sufletului nostru, deși este abia la început, ne dorim să împărtășim mai multe sentinmemte și să legăm o frumoasă prietenie între copiii de la mai multe grădinițe din Prahova și din Republica Moldova”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorului Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.