CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

- Eveniment -

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

Proiectul este un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcția Generală de Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Direcția Generală de Educație Strășeni și Asociația pentru educație, formare și cultură ”Perfekt Info”. Scopul proiectului este de a crea situaţii concrete de valorizare a cunoştinţelor şi a aptitudinilor artistice care să ducă la oglindirea limbajelor simbolice ale copiilor prin lucrări și demersuri activ-participative, de a forma legături de prietenie între sufletele inocente ale preșcolarilor din mai multe grădinițe din Prahova și Republica Moldova. 
La acest eveniment au participat inspectorul general Viorica Preda, din cadrul Ministerului Educației, inspector general al județului Prahova, Ilona Rizea, inspectorii școlari Cristina Petre, Mariana Ilie, Liliana Grigore, alături de inspector general Lucia Caciuc Roșior, din cadrul Direcției Generale a Educației Strășeni, Republica Moldova, Aliona Delinschi, conducătorul Secției Comunicare a Direcției Generale Educație, din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, precum și directori de la grădinițe din județul Prahova și din Republica Moldova. De asemenea, a fost prezent la deschiderea proiectului și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Invitatele au primit mărțișoare, iar oaspeții din Moldova au oferit, la rândul lor, produse tradiționale.
Preșcolarii grădiniței câmpinene au participat, alături de invitați, la ateliere, au organizat expoziții cu mărțișoare, au cântat, au dansat pe ritmuri specifice începutului de primăvară. De asemenea, au avut loc schimburi de bune practici între cadrele didactice participante din cele două țări. Dincolo de aspectele didactice, reprezentanții Primăriei Chișinău i-au adresat primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, invitația de a face o vizită în capitala Moldovei, în vederea unei viitoare înfrățiri între cele două localități.
Fiecare grupă din grădinița gazdă s-a străduit să fie cea mai bună: copiii unei grupe s-au ”transformat” în ciupercuțe și au dansat, alți copii s-au ”transformat“ în mărțișoare și au dansat, la altă grupă a fost invitată Alice Botoacă, directorul Clubului Copiilor Câmpina, care a cântat, împreună cu copiii, muzică populară, iar alți copii au fost cele mai frumoase floricele, având pălării corespunzătoare. La toate grupele de copii au fost ateliere de mărțișoare, iar invitații au primit, bineînțeles, cele mai frumoase creații/ mărțișoare.
”Este un proiect drag sufletului nostru, deși este abia la început, ne dorim să împărtășim mai multe sentinmemte și să legăm o frumoasă prietenie între copiii de la mai multe grădinițe din Prahova și din Republica Moldova”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorului Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului.


03 Mar 2024 11:24 2312 vizualizari


Comentarii


1705 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3722 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
522 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
871 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV