Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

Proiectul este un parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Direcția Generală de Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Direcția Generală de Educație Strășeni și Asociația pentru educație, formare și cultură ”Perfekt Info”. Scopul proiectului este de a crea situaţii concrete de valorizare a cunoştinţelor şi a aptitudinilor artistice care să ducă la oglindirea limbajelor simbolice ale copiilor prin lucrări și demersuri activ-participative, de a forma legături de prietenie între sufletele inocente ale preșcolarilor din mai multe grădinițe din Prahova și Republica Moldova. 
La acest eveniment au participat inspectorul general Viorica Preda, din cadrul Ministerului Educației, inspector general al județului Prahova, Ilona Rizea, inspectorii școlari Cristina Petre, Mariana Ilie, Liliana Grigore, alături de inspector general Lucia Caciuc Roșior, din cadrul Direcției Generale a Educației Strășeni, Republica Moldova, Aliona Delinschi, conducătorul Secției Comunicare a Direcției Generale Educație, din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, precum și directori de la grădinițe din județul Prahova și din Republica Moldova. De asemenea, a fost prezent la deschiderea proiectului și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Invitatele au primit mărțișoare, iar oaspeții din Moldova au oferit, la rândul lor, produse tradiționale.
Preșcolarii grădiniței câmpinene au participat, alături de invitați, la ateliere, au organizat expoziții cu mărțișoare, au cântat, au dansat pe ritmuri specifice începutului de primăvară. De asemenea, au avut loc schimburi de bune practici între cadrele didactice participante din cele două țări. Dincolo de aspectele didactice, reprezentanții Primăriei Chișinău i-au adresat primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, invitația de a face o vizită în capitala Moldovei, în vederea unei viitoare înfrățiri între cele două localități.
Fiecare grupă din grădinița gazdă s-a străduit să fie cea mai bună: copiii unei grupe s-au ”transformat” în ciupercuțe și au dansat, alți copii s-au ”transformat“ în mărțișoare și au dansat, la altă grupă a fost invitată Alice Botoacă, directorul Clubului Copiilor Câmpina, care a cântat, împreună cu copiii, muzică populară, iar alți copii au fost cele mai frumoase floricele, având pălării corespunzătoare. La toate grupele de copii au fost ateliere de mărțișoare, iar invitații au primit, bineînțeles, cele mai frumoase creații/ mărțișoare.
”Este un proiect drag sufletului nostru, deși este abia la început, ne dorim să împărtășim mai multe sentinmemte și să legăm o frumoasă prietenie între copiii de la mai multe grădinițe din Prahova și din Republica Moldova”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorului Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina, gazda evenimentului.

2029 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1220 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2028 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

31 vizualizari
14 apr. 2024 15:54

Baschet feminin, sub 15 ani. CS Câmpina - CSS Târgoviște 59-24

În a doua zi a turneului regional găzduit de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P Hasdeu” Câmpina, echipa feminină sub 15 ani a CS Câmpina a învins clar formația CSS Târgoviște, cu scorul de 59-24.

62 vizualizari
14 apr. 2024 13:45

Liga A Prahova. Progresul Drăgănești - CS Câmpina 3-0

Vecine de clasament înaintea acestei etape, Progresul Drăgănești și CS Câmpina s-au angrenat într-un joc de uzură, destul de monoton și plictisitor, decis de greșeli.