Cursuri de iconografie bizantină la Câmpina. O expoziție a tablourilor și icoanelor realizate va fi deschisă duminică, 23 octombrie

Social (Categoria articolului)

Asociația ”A.I.S.I.” din Câmpina a derulat un proiect, finațat în baza Legii 350 de la bugetul local, pentru realizarea de cursuri de iconografie bizantină.

Cursurile s-au desfășurat în cadrul Parohiei ”Sf. Treime” (Biserica de la piață), sub coordonarea îndrumătorilor Ion Constantin Stoican și Ștefania Stroe. Oameni de toate vârstele au participat la aceste cursuri, în cadrul cărora au învățat să picteze pe lemn și sticlă, tematica fiind, în special, una religioasă.
Acum, după mai multe săptămâni de cursuri, rezultatele au fost strânse în cadrul unei expoziții, al cărei vernisaj va avea loc duminică, 23 octombrie, cu începere de la ora 11.00, în incinta Parohiei ”Sf. Treime”, din Strada Mihai Eminescu. Cei interesați vor putea vedea cele mai frumoase și mai reușite tablouri religioase și icoane, pe lemn și sticlă, realizate de participanții la acest curs.

2070 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1917 vizualizari
31 mar. 2023 20:54

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și localitățile învecinate

Operatorul de salubritate Floricon Salub SRL anunță programul după care va acționa pentru ridicarea deșeurilor în perioada Sărbătorilor Pascale, la Câmpina și în localitățile limitrofe. Modificările intervin în ceea ce privește 17 aprilie 2023, a doua zi de Paști, zi în care nu se lucrează. În restul zilelor, se va desfășura programul normal de colectare a deșeurilor.

1710 vizualizari
29 mar. 2023 08:40

Primăria Sinaia deschide Campania “Verde Crud”, cea mai amplă acțiune de curățenie și înfrumusețare a orașului

Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.