Societatea Eliro va continua să asigure transportul public local în Câmpina și după 1 ianuarie 2022

Actualitate (Categoria articolului)

În luna octombrie 2021, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație al Eliro SRL Câmpina, societatea notifica Primăria Câmpina asupra intenției de reziliere unilaterală a contractului de gestiune a serviciului de transport public local, începând cu data de 1 ianuarie 2022, chiar dacă respectivul contractul era în vigoare până la 31 octombrie 2022.

Au fost apoi o serie de întâlniri la sediul Primăriei Câmpina între reprezentanții administrației locale și cei ai societății Eliro. Cu câteva zile înainte de finalul anului 2021 și de termenul la care societatea Eliro anunțase intenția de reziliere unilaterală a contractului de gestiune a acestui serviciu, s-a găsit o soluție: societatea va continua contractul până la finalizarea acestuia, adică pe 31 octombrie 2022, dar în ședința Consiliului Local din ianuarie 2022 urmează a fi introdus un proiect de hotărâre de majorare a tarifului pentru transportul public local de la 3,5 lei / călătorie la 5 lei / călătorie.
Pentru moment, problema asigurării transportului public pentru câmpineni a fost rezolvată. Rămâne de văzut în ce măsură Consiliul Local va fi de acord cu un nou tarif. Oricum, asupra delicatului subiect al transportului public local de la Câmpina vom mai reveni, pentru că mai sunt multe lucruri de dezbătut.

5043 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Delicatul subiect 30.12.2021 00:17 Da, e de dezbatut... Stam si "dezbatem" de ani de zile - decenii deja - si nu facem nimic pentru a dezvolta un sistem de transport public civilizat, asa cum ar merita Campina... Dimpotriva, vrem sa incurajam traficul de autoturisme, in loc sa ne gandim cum sa-l descurajam ! Involutie curata - in timp ce orasele mai civilizate ale tarii evolueaza.
  • Ion 30.12.2021 10:19 Sa fie tariful de 5 lei, dar sa scoată din circulație toate rablele pe motorina , să aducă microbuze electrice noi și să asigure un confort minim acceptabil în interior. Condițiile de transport să fie imbunatatite.
  • Costel F. 30.12.2021 12:30 Ceea ce nu pot intelege, este faptul ca, daca societatea Eliro a cerut rezilierea, de ce primaria nu a fost de acord.Ar fi avut timp 3 luni sa organizeze o licitatie.Numai ca atunci ar fi putut avea supriza neplacuta sa nu se prezinte nimeni(caz in care orasul ar fi ramas fara transport) sau sa se liciteze cu un pret foarte mare gen 7-8 lei biletul.Consiliul Local a realizat ca nu se mai poate efectua ruta cu pretul actual din cauza scumpirii preturilor la carburanti, RCA, etc. si in consecinta primaria a insistat ca societatea Eliro sa continue, dar cu un pret majorat, pentru a se putea acoperi cheltuielile.De altfel, toate societatile de transport au marit pretul la bilete inca de acum cateva luni.
  • Muresan andreo 30.12.2021 15:13 Nu va mai ajung banii.in ploiesti e 2,50 lei calatoria si abonament pe o zi pe toate mijloacele de transpot intr o zi e 6 lei
  • Zgood 30.12.2021 17:09 Acum când Calea Doftanei e ca in palmă cer 5 lei? Sa mai renunțe dacă sunt mai mulți sefi. Sau brânză e pe bani (prietenii stiu de ce)...
  • Liviu 30.12.2021 19:04 Din cate stiu in nici o localitate din tara nu exista un asemenea pret. E jaf pe fata. Vor da faliment. Un bilet tren Regio Campina-Bucuresti este 13 lei tarif normal si 6.5 lei redus. Problema ar trebui rezolvata cu implicarea Primariei.
  • Dumitru 30.12.2021 20:56 La Sinaia sunt autobuze ECO cu 2,50 lei biletul ! Noi nu putem decit cu Eliro ?
  • Alexandru 31.12.2021 12:13 Niște ..., cu niște rable de mașini care te țin în picioare!
  • Tănase Dan 31.12.2021 16:50 Într o tara civilizata era de neconceput asa ceva. In primul rand monopolul si favoritismul anumitor societăți de transport. Câți din foștii consilieri, primari viceprimari s au urcat in transportul urban din Câmpina si localitățile invecinate. Dar funcționari din primărie, de la Rar, CJ, politie. Cei care au dat verde la jaf sa fi răspuns, penal cu inchisoare. Dar cand toți sunt mânjiți si călătorii sunt luați de fraieri, nu zic mai multe
  • P F 09.09.2022 20:53 Și voi îl filmați pe,, bunicutul cârcotaș, cu mustata''. Ăștia când i au angajat sigur nu le a cerut psihologic și nici test de inteligenta.Si nu le impună ținută obligatorie. Valabil și pentru Ave Diana și Autogara Com. De ce se iau Campinatv de ei, ca ia adunat de pe gârlă și le a pus colacu în mana. De ce nu dau bilete.... se face imparteala între ei, la patroni ajunge o parte, de aceea scot mașini, dacă ar fi deștepți ar duce banii acasă dar ciubucul merge pe alcool, femei

Actualitate

462 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2069 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

390 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.