La Școala de Poliție Câmpina a avut loc proba practică pentru viitorii polițiști instructori

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina a avut loc miercuri, 8 septembrie, proba practică pentru avizarea viitorilor polițiști instructori, care vor activa în structurile de pregătire profesională, din cadrul unităților teritoriale de poliție.

După cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, pentru verificarea aptitudinilor necesare, polițiștii au susținut proba practică, eliminatorie în cadrul procedurii de avizare a polițiștilor instructori. Această verificare are drept scop încadrarea posturilor de instructori cu personal care să aibă abilitățile și pregătirea necesare îndeplinirii sarcinilor specifice. Ocuparea posturilor vacante din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională se face numai după obținerea unui aviz prealabil acordat de comisia constituită la nivelul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române. Neacordarea avizului prealabil atrage imposibilitatea numirii în funcție sau modificării raporturilor de serviciu.
Posturile de execuție cu atribuții pe linia pregătirii în domeniul intervenției au în componență următoarele specializări: pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării, pregătire în domeniul instrucției tragerii, pregătire în domeniul tacticii polițienești și pregătire în domeniul conducerii auto în regim prioritar.
Probele practice pentru fiecare specializare au fost următoarele: (video)
- Pregătire sportivă și autoapărare - testarea calităților motrice ale candidaților și a procedeelor de autoapărare, adaptate nevoilor de verificare practică. Pentru testarea calităților motrice, bărbații susțin următoarele probe: alergare de rezistență (1000m), menținut în atârnat, genuflexiuni, abdomene și flotări, iar femeile: alergare de rezistență (800m), abdomene, viteză și săritura în lungime de pe loc.
- Tragere cu armamentul din dotare - organizarea și executarea unor ședințe de tragere.
- Conducere autovehicul în regim prioritar - susținerea unei probe de verificare a aptitudinilor, ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ și efectuarea unor manevre specifice, care fac parte din curriculumul de pregătire al instructorilor auto.
- Tactică - rezolvarea unor situații tactice standard de ordine publică, care implică aplicarea uneia sau mai multor măsuri polițienești, potrivit Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare.
La toate cele patru probe susținute, celor evaluați li s-a solicitat să explice tehnicile folosite, să contextualizeze măsurile luate, ținând cont de prevederile legislației în vigoare, astfel încât să se poată evalua capacitatea acestora, de a transmite informațiile profesionale, în procesul de pregătire, mai informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

4076 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

32 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2789 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.

Alte stiri recente

507 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

2045 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.