Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” este coordonatorul unui alt proiect de mobilitate prin programul Erasmus+, proiect finanțat cu fonduri europene, în cadrul căruia au mai participat instituții de învățământ din Spania, Italia, Croația, Grecia și Lituania.
Deschiderea oficială a avut loc luni dimineață, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, acolo unde cea mai mare parte a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” își desfășoară activitatea până la finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere de la școala lor. Directorul adjunct Cristian Șendroiu a fost cel care a făcut oficiile de gazdă și a adresat cuvântul de bun venit, iar corul școlii, condus de profesor Codruța Anastase, și eleva Teodora Fodac au oferit un scurt moment artistic, gustat de oaspeți.
La această ultima etapă a proiectului coordonat de școala câmpineană au fost prezente doar cadre didactice de la școlile partenere - 7th Gymnasium of Katerini (Grecia), Vilniaus Adomo Mickeviciaus Licejus (Lituania), IC Torrenova (Italia), IES Manuel Tarraga Escribano San Pedro del Pinatar (Spania), Osnovna skola Jasenovac (Croația).
După deschidere, în curtea Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a fost plantat un copac, activitățile continuând în fiecare zi, până vineri, 28 aprilie 2023, atunci când se vor trage concluziile proiectului intitulat ”Împreună, dincolo de diferențe - acceptă-mă așa cum sunt!”
Profesorul coordonator al acestui proiect, Cerasela Marin, ne-a declarat: ”Acum colectăm rezultatele proiectului și să finalizăm produsele sale, pentru că unul dintre aceste produse va fi o strategie pentru o școală incluzivă, care să fie aplicată în funcție de necsități, și pe care să o dăm și altor școli dacă au nevoie”.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.