CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Subiectele de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului de Taxe și Impozite. Probă la care au picat toți candidații

- Actualitate -

Subiectele de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului de Taxe și Impozite. Probă la care au picat toți candidații

Scriam recent că toți cei cinci candidați la postul de șef Serviciu Taxe și Impozite din cadrul Direcției Economice a Primăriei Câmpina au picat la proba scrisă, iar unii cu note foarte mici. Vă prezentăm în continuare subiectele de la proba scrisă. Sunt subiecte din bibliografia stabilită pentru concurs, dar sunt subiecte oarecum surprinzătoare având în vedere postul pentru care s-a concurat.

Noi nu suntem specialiști și evităm să ne dăm cu părerea. Dar recunoaștem că ne-am fi așteptat la subiecte legate de taxe și impozite, un domeniu atât de vast și de important. Ba chiar ne-am fi așteptat ca respectivii candidați să fie "tocați" cu întrebări din noul Cod Fiscal, cel care a ridicat până acum destule probleme administrației locale câmpinene. Poate ne înșelăm și poate că printre cititorii noștri se află și persoane care se pricep bine la acest domeniu și vor ști să aprecieze dacă subiectele au fost sau nu cele mai potrivite. 
1. Fundamentarea pe trimestre a veniturilor și cheltuielilor bugetelor locale, din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale.
2. Executarea sancțiunilor contravenționale - Cap. V din OUG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.
3. Atribuțiile Consiliului Local - dezvoltați atribuția cu privire la dezvoltarea economică-socială și de mediu a Unității Administrativ Teritoriale.
4. Descrieți cadrul relațiilor în exercitarea funcției publice și folosirea prerogativelor de putere publică - din Legea 7/2004 privind Codul de conduită al funcționarului public.
5. Analizați prevederile legale privind răspunderea funcționarului public pentru infracțiunile săvârșite în timpul serviciului sau în legătură cu atribuțiile funcției publice pe care o ocupă - din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarului public.

Toți cei cinci candidați au fost declarați respinși, iar concursul va fi reluat în luna martie. Pentru a putea promova proba scrisă, candidații aveau nevoie de minim 70 de puncte. Au obținut:
- Cristi Birligiu - 59,80 puncte
- Radu Hoitan - 41 puncte
- Florin Stănescu - 40,60 puncte
- Mariana Bercu - 29 puncte
- Mihaela Munteanu - 27,60 puncte
A fost depusă o singură contestație, de către Cristi Birligiu. Contestația a fost respinsă ca fiind neîntemeiată, după cum reiese din procesul verbal afișat la avizierul Primăriei Câmpina.


18 Jan 2016 18:18 25911 vizualizari



Comentarii






  • 20.01.2016 06:32 dicu Subiectele au fost gândite meticulos, dar nu a se ocupa postul, ci pentru a gâdila orgoliul cuiva. Și din această cauză toți candidații s-au făcut de râs. Nimicnicia s-a produs. Nu-i așa Coti?!
  • 19.01.2016 16:51 cunoscator Subiectele au fost total neadecvate pentru postul scos la concurs .Se observa ca membrii comisiei numiti prin dispozitia primarului ,din nestiinta sau rea credinta nu au studiat metodologia organizarii concursului dand subiecte ca de exemplu" fundamentarea pe trimestre a veniturilor si cheltuielilor bugetare" subiect care intra in sarcina directorului economic si nu a sefului de serviciu si taxe locale care se ocupa de colectarea de venituri . De asemenea " analizati prevederile legale privind raspunderea functionarului public pentru infractiunile savarsite in timpul serviciului etc.etc."si exemplele pot continua (din ce punct de vedere trebuiau analizate : morfologic , legalitate !!!!) Concluzia este una singura : dle primar numiti oameni competenti in comisie nu persoane care nu cunosc BIBILIA DE BAZA a serviciului respectiv CODUL FISCAL care a creat multe controverse in aplicarea lui .Trebuie sa inteleaga unii ca daca sunt sefi nu le stiu pe toate .Au facut de ras institutia aducand prejudicii imaginii dvs . si a primariei .De frica ca nu cunosc codul fiscal si nu stiu sa corecteze lucrarile au dat subiectele respective .
438 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2545 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2653 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1497 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV