Subiectele de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului de Taxe și Impozite. Probă la care au picat toți candidații

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam recent că toți cei cinci candidați la postul de șef Serviciu Taxe și Impozite din cadrul Direcției Economice a Primăriei Câmpina au picat la proba scrisă, iar unii cu note foarte mici. Vă prezentăm în continuare subiectele de la proba scrisă. Sunt subiecte din bibliografia stabilită pentru concurs, dar sunt subiecte oarecum surprinzătoare având în vedere postul pentru care s-a concurat.

Noi nu suntem specialiști și evităm să ne dăm cu părerea. Dar recunoaștem că ne-am fi așteptat la subiecte legate de taxe și impozite, un domeniu atât de vast și de important. Ba chiar ne-am fi așteptat ca respectivii candidați să fie "tocați" cu întrebări din noul Cod Fiscal, cel care a ridicat până acum destule probleme administrației locale câmpinene. Poate ne înșelăm și poate că printre cititorii noștri se află și persoane care se pricep bine la acest domeniu și vor ști să aprecieze dacă subiectele au fost sau nu cele mai potrivite. 
1. Fundamentarea pe trimestre a veniturilor și cheltuielilor bugetelor locale, din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale.
2. Executarea sancțiunilor contravenționale - Cap. V din OUG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.
3. Atribuțiile Consiliului Local - dezvoltați atribuția cu privire la dezvoltarea economică-socială și de mediu a Unității Administrativ Teritoriale.
4. Descrieți cadrul relațiilor în exercitarea funcției publice și folosirea prerogativelor de putere publică - din Legea 7/2004 privind Codul de conduită al funcționarului public.
5. Analizați prevederile legale privind răspunderea funcționarului public pentru infracțiunile săvârșite în timpul serviciului sau în legătură cu atribuțiile funcției publice pe care o ocupă - din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarului public.

Toți cei cinci candidați au fost declarați respinși, iar concursul va fi reluat în luna martie. Pentru a putea promova proba scrisă, candidații aveau nevoie de minim 70 de puncte. Au obținut:
- Cristi Birligiu - 59,80 puncte
- Radu Hoitan - 41 puncte
- Florin Stănescu - 40,60 puncte
- Mariana Bercu - 29 puncte
- Mihaela Munteanu - 27,60 puncte
A fost depusă o singură contestație, de către Cristi Birligiu. Contestația a fost respinsă ca fiind neîntemeiată, după cum reiese din procesul verbal afișat la avizierul Primăriei Câmpina.

22543 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cunoscator 19.01.2016 16:51 Subiectele au fost total neadecvate pentru postul scos la concurs .Se observa ca membrii comisiei numiti prin dispozitia primarului ,din nestiinta sau rea credinta nu au studiat metodologia organizarii concursului dand subiecte ca de exemplu" fundamentarea pe trimestre a veniturilor si cheltuielilor bugetare" subiect care intra in sarcina directorului economic si nu a sefului de serviciu si taxe locale care se ocupa de colectarea de venituri . De asemenea " analizati prevederile legale privind raspunderea functionarului public pentru infractiunile savarsite in timpul serviciului etc.etc."si exemplele pot continua (din ce punct de vedere trebuiau analizate : morfologic , legalitate !!!!) Concluzia este una singura : dle primar numiti oameni competenti in comisie nu persoane care nu cunosc BIBILIA DE BAZA a serviciului respectiv CODUL FISCAL care a creat multe controverse in aplicarea lui .Trebuie sa inteleaga unii ca daca sunt sefi nu le stiu pe toate .Au facut de ras institutia aducand prejudicii imaginii dvs . si a primariei .De frica ca nu cunosc codul fiscal si nu stiu sa corecteze lucrarile au dat subiectele respective .
  • dicu 20.01.2016 06:32 Subiectele au fost gândite meticulos, dar nu a se ocupa postul, ci pentru a gâdila orgoliul cuiva. Și din această cauză toți candidații s-au făcut de râs. Nimicnicia s-a produs. Nu-i așa Coti?!

Actualitate

1675 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1911 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

1 comentarii

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

2352 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2629 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.