Joi, 23 noiembrie, între orele 12 și 14, salariații TESA de la Spitalul Municipal Câmpina au avut un protest spontan, protest care vine ca o susținere a manifestărilor mai ample de la nivel național pentru acest domeniu.
”Mereu sacrificați, niciodată respectați!”, ”Vrem dreptate în sănătate!”, ”TESA și muncitorii, sclavii sistemului de sănătate!”, ”Nu mai acceptăm minciuna, incompetența și umilința!”, ”Nu vrem pomana noastră, ci banii pentru munca noastră!”, acestea au fost doar câteva dintre mesajele salariaților TESA de la Spitalul Municipal Câmpina.
Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate afirmă că ar putea bloca acordarea salariilor din spitale înainte de Crăciun, în semn de protest faţă de ”sfidarea” la adresa personalului nemedical, care a fost ”eliminat” din proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor privind creşteri salariale pentru angajaţii CNAS. ”Dacă aceste soluţii se pot găsi doar când se pornesc acţiuni greviste, iar dialogul social este ineficient pentru personalul nemedical din spitale, atunci şi personalul TESA este dispus ca după ani şi ani de frustrări «să pună pixurile jos», constatând că altfel va rămâne şi în continuare ignorat la infinit”, susţin sindicaliştii.
”Practic, tot ce înseamnă compartimentul TESA într-o unitate spitalicească rreprezintă, din păcate, în momentul de față, o Cenușăreasă a sistemului sanitar, iar noi nu dori altceva decât eliminarea acestei diferențieri salariale”, a declarat Iulian Costache.
”Ne alăturăm protestelor de la nivel național, prin care solicităm să se elimine inechitățile din sistem, să fim salarizați corect și să se elimine odată această situație care durează de șapte ani, în care am fost excluși din toate calculele statului. Suntem dispuși să mergem cât mai depate ca să rezolvăm problema aceasta, care a devenit destul de dureroasă pentru noi”, a spus și Oana Toader.
De asemenea, la protestul spontan al salariaților TESA din Spitalul Municipal Câmpina a fst prezentă și Georgeta Sorete, lider al Sindicatului SANITAS din unitatea medicală câmpineană, care și-a arătat astfel susținerea față de protestatari.
Personalul TESA și muncitorii care au protestat au salarii cuprinse de la 2.600 - 2.800 lei și până la 3.600 - 3.700 lei, pentru cei cu studii superioare.
Acțiunile de protest vor continua, în corelare și cu acțiunile programate la nivel național.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.