Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
13 iulie...
1881 – Se năștea la Câmpina Gallia Tudor, scriitoare, publicistă și editoare de reviste.
1914 – În cadrul unei adunări generale ținută la Câmpina se aprobau Statutele Asociației funcționarilor industriei române de petrol, care își aveau sediul aici, funcționând în fosta Casă a Poporului.
1936 – Lăncierii, organizația paramilitară a Partidului Național Creștin, au aruncat pe străzi lăturalnice din Câmpina afișe antisemite.
1942 – Murea la vârsta de 80 de ani, la Câmpina, în casa sa de pe Carol I, nr. 112 (fosta Casă a Pionierilor), vestitul librar Ion Crăciun. (foto - vila Crăciun, pe vremera când era Casa Pionierilor; foto medalion - Ion Crăciun).
1986 – Pe stadionul Tineretului (actualul stadion Rafinăriei), Sportul muncitoresc Câmpina – Locomotiva Buzău 3-0, în returul barajului pentru promovarea în Divizia C, rezultat care asigura promovarea câmpinenilor, golurile fiind marcate de Peticilă, Pavel și Grecu. Partida avea să consemnze un record de spectatori pe acest stadion - 5.000 de oameni.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.