Eveniment deosebit pentru Câmpina, astăzi, 14 februarie 2018. Principesa Maria, cea mai tânără dintre fiicele Regelui Mihai, a venit în cel de-al doilea municipiu al județului, unde a vizitat Castelul "Iulia Hasdeu", Muzeul "Nicolae Grigorescu", Școala de Poliție "Vasile Lascăr", iar la final s-a întâlnit cu părintele protoiereu Grigore Melnic. O vizită discretă, prima făcută în Câmpina de Alteța Sa Regală Principesa Maria.
Principesa Maria și-a dorit foarte mult să viziteze Castelul "Iulia Hasdeu", despre care știa multe lucruri, dar pe care nu-l văzuse niciodată. A fost foarte încântată de ceea ce a văzut și de prezentarea făcută de directorul muzeului, Jenica Tabacu. A fost impresionată de arhitectură, de detaliile privind simbolismul castelului, de obiectele personale ale familiei Hasdeu, de tablourile înfățișându-i pe Bogdan Petriceicu Hasdeu și pe Iulia Hasdeu, geniala fiică a savantului. La finalul vizitei, Alteța Sa Regală a scris în "Cartea de onoare" a Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" un mesaj de mulțumire pentru vizita pe care a considerat-o "deosebită și foarte interesantă".
"Vizita Alteței Sale Regale Principesa Maria a României la Castelul Iulia Hasdeu reprezintă, fără îndoială, un moment istoric deosebit și semnul importanței monumentului istoric care este Castelul de la Câmpina", ne-a declarat directorul muzeului, Jenica Tabacu, care i-a oferit Principesei Maria "Opera poetică" a Iuliei Hasdeu, filmul și albumul despre castelul-templu ridicat de Hasdeu în memoria iubitei sale fiice, mai multe cărți printre care și "Amurgul Demiurgului. Ultimii 19 ani de viața ai lui Bogdan Petriceicu Hasdeu".
La Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", Principesa Maria a putut vedea ultimul atelier al maestrului, precum și tablourile din patrimoniul inițial al Casei Memoriale, de care a fost foarte impresionată. A urmat vizita la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", unde Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu directorul instituției - comisar șef Vasile Tache și cu alți reprezentanți ai conducerii, apoi a vizitat Capela, muzeul amenajat în incinta Școlii de Poliție, amfiteatrul, laboratoarele de criminalistică, precum și o sala de curs. Ultima oprire a avut loc la Protoieria Câmpina, unde Principesa Maria a avut o scurtă întrevedere cu părintele protoiereu Grigore Melnic și mai mulți preoți din zonă.
Principesa Maria are 54 de ani, a locuit și studiat în Elveția, dar cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o în SUA, unde a profesat în domeniul relațiilor publice, dar și în domeniul îngrijirii copiilor în cadrul instituțiilor de specialitate. Din ianuarie 2015, Principesa Maria s-a stabilit în România, preluând o parte din însărcinările Casei Regale.
(Sursă foto - www.familiaregala.ro)
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a fost duminică, 19 ianuarie 2025, gazda unui eveniment interesant - o discuție și un work-shop despre securitatea cibernetică.
În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Câmpina a avut loc sâmbătă dimineață prima ediție a Galei Scriitorilor Câmpineni, eveniment găzduit de Casa Tineretului.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina este una dintre instituțiile de elită ale învățământului la nivel județean și nu trece zi de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, fără ca aici să nu se organizeze o acțiune.
Sâmbătă, 18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, la Casa Tineretului va avea loc "Gala scriitorilor câmpineni", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.