Câteva idei pentru o reală dezbatere publică pe tema bugetului Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Din motive deja cunoscute și care nu țin de administrația locală, ci de cea centrală, s-a ajuns în situația discutării bugetului local în aprilie și aprobării sale la începutul lunii mai, deci după trecerea primului trimestru al anului. Dintr-o obligație impusă de lege, administrația locală câmpineană a publicat pe site-ul Primăriei un proiect de buget și a anunțat organizarea unei dezbateri publice pe 12 aprilie. Proiectul postat pe site este un draft, de fapt, se poate spune că este draftul... draftului. 

Proiectul publicat pe site-ul Primăriei conține informații despre veniturile localității și cheltuielile pe capitole, fără nicio listă a investițiilor sau reparațiilor. Măcar o schiță a listei de investiții, să-și facă oamenii o idee despre ce lucrări se vor executa în Câmpina în 2019. Dacă se vor executa.  
Pentru că nu știm ce are de gând administrația locală să facă în acest an, ne-am gândit să ne exprimăm în scris propunerile aici, iar după dezbaterea de mâine vom afla cu toții dacă suntem pe aceeași frecvență de unde cu administrația locală.
Așadar, iată subiectele propuse de noi:
- În aprilie anul trecut, Primăria Câmpina lansa un sondaj de opinie dorind să afle părerea câmpinenilor în privința plantării unor arbori sau arbuști de talie medie pe Bulevardul Carol I, între Casa Cărții și Salcie. Chiar dacă sondajul nu a trezit interesul câmpinenilor, primarul Horia Tiseanu a afirmat, când a fost vorba de alte sondaje, că nu este important numărul celor care răspund. Cum la campaniile de plantare de arbori de atunci și până acum nu a fost inclusă și zona menționată, oare va fi avută în vedere în 2019?
- În octombrie anul trecut, Primăria a inițiat un alt sondaj privind amplasarea bustului lui B.P. Hasdeu, opera lui Alfred Dumitriu, bust care s-a aflat în Parcul Milia, pe locul unde a fost amplasată fântâna arteziană. La sondajul Primăriei au răspuns șapte câmpineni, majoritatea dorind amplasarea bustului în fața școlii care poartă numele savantului. Deci, va prinsă în bugetul din 2019 amplasarea bustului lui Hasdeu în fața școlii care-i poartă numele?
- Anul trecut s-au făcut unele documentații pentru repararea Străzii Tineretului, o stradă care pare uitată de timp și de autorități. Este modernizarea acestei străzi inclusă în bugetul local?
- Poate cel mai fierbinte subiect al Câmpinei - Calea Doftanei. Va fi modernizată anul acesta? Dar Voila, dar Drumul Taberei, dar Orizontului, dar Dealului, dar Ion Câmpineanu?
- Montarea unor plăcuțe pe o serie de edificii de importanță pentru istoria locală, în urma propunerii lui Șerban Băleanu, co-autor al mai multor volume despre istoria Câmpinei, intră în atenția autorităților?
- Câți bani sunt preconizați a se cheltui anul acesta cu blocul de necesitate? Va fi sau nu dat în folosință?
- Va fi organizată o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor de la Cimitirul Lumina?
- Va fi modernizată sala de spectacole de la Casa de Cultură?
- Se va realiza capela de la Cimitirul Bobâlna? Cu "cavoul" din Parcul Trandafirilor ce facem?
Acestea sunt câteva întrebări. Poate că mâine vom afla și răspunsul. Sigur, mai sunt multe alte probleme în Câmpina, cele prezentate de noi sunt doar o parte dintre ele. Nu am scris mai sus poate cea mai importantă întrebare: sunt bani pentru lucrări în Câmpina sau poate tocmai de aceea în draftul proiectului de buget nu a fost inclusă și lista investițiilor?

3994 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1732 vizualizari
23 oct. 2020 21:09

La Cahul (Republica Moldova) a fost realizat locul de joacă finanțat de la bugetul Câmpinei

Încă de anul trecut, municipiul Câmpina a alocat suma de 40.000 lei pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii la Cahul, în Republica Moldova, localitate înfrățită cu Câmpina. Acum, locul de joacă a fost finalizat.

1670 vizualizari
23 oct. 2020 20:47

Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.