CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câteva idei pentru o reală dezbatere publică pe tema bugetului Câmpinei

- Actualitate -

Câteva idei pentru o reală dezbatere publică pe tema bugetului Câmpinei

Din motive deja cunoscute și care nu țin de administrația locală, ci de cea centrală, s-a ajuns în situația discutării bugetului local în aprilie și aprobării sale la începutul lunii mai, deci după trecerea primului trimestru al anului. Dintr-o obligație impusă de lege, administrația locală câmpineană a publicat pe site-ul Primăriei un proiect de buget și a anunțat organizarea unei dezbateri publice pe 12 aprilie. Proiectul postat pe site este un draft, de fapt, se poate spune că este draftul... draftului. 

Proiectul publicat pe site-ul Primăriei conține informații despre veniturile localității și cheltuielile pe capitole, fără nicio listă a investițiilor sau reparațiilor. Măcar o schiță a listei de investiții, să-și facă oamenii o idee despre ce lucrări se vor executa în Câmpina în 2019. Dacă se vor executa.  
Pentru că nu știm ce are de gând administrația locală să facă în acest an, ne-am gândit să ne exprimăm în scris propunerile aici, iar după dezbaterea de mâine vom afla cu toții dacă suntem pe aceeași frecvență de unde cu administrația locală.
Așadar, iată subiectele propuse de noi:
- În aprilie anul trecut, Primăria Câmpina lansa un sondaj de opinie dorind să afle părerea câmpinenilor în privința plantării unor arbori sau arbuști de talie medie pe Bulevardul Carol I, între Casa Cărții și Salcie. Chiar dacă sondajul nu a trezit interesul câmpinenilor, primarul Horia Tiseanu a afirmat, când a fost vorba de alte sondaje, că nu este important numărul celor care răspund. Cum la campaniile de plantare de arbori de atunci și până acum nu a fost inclusă și zona menționată, oare va fi avută în vedere în 2019?
- În octombrie anul trecut, Primăria a inițiat un alt sondaj privind amplasarea bustului lui B.P. Hasdeu, opera lui Alfred Dumitriu, bust care s-a aflat în Parcul Milia, pe locul unde a fost amplasată fântâna arteziană. La sondajul Primăriei au răspuns șapte câmpineni, majoritatea dorind amplasarea bustului în fața școlii care poartă numele savantului. Deci, va prinsă în bugetul din 2019 amplasarea bustului lui Hasdeu în fața școlii care-i poartă numele?
- Anul trecut s-au făcut unele documentații pentru repararea Străzii Tineretului, o stradă care pare uitată de timp și de autorități. Este modernizarea acestei străzi inclusă în bugetul local?
- Poate cel mai fierbinte subiect al Câmpinei - Calea Doftanei. Va fi modernizată anul acesta? Dar Voila, dar Drumul Taberei, dar Orizontului, dar Dealului, dar Ion Câmpineanu?
- Montarea unor plăcuțe pe o serie de edificii de importanță pentru istoria locală, în urma propunerii lui Șerban Băleanu, co-autor al mai multor volume despre istoria Câmpinei, intră în atenția autorităților?
- Câți bani sunt preconizați a se cheltui anul acesta cu blocul de necesitate? Va fi sau nu dat în folosință?
- Va fi organizată o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor de la Cimitirul Lumina?
- Va fi modernizată sala de spectacole de la Casa de Cultură?
- Se va realiza capela de la Cimitirul Bobâlna? Cu "cavoul" din Parcul Trandafirilor ce facem?
Acestea sunt câteva întrebări. Poate că mâine vom afla și răspunsul. Sigur, mai sunt multe alte probleme în Câmpina, cele prezentate de noi sunt doar o parte dintre ele. Nu am scris mai sus poate cea mai importantă întrebare: sunt bani pentru lucrări în Câmpina sau poate tocmai de aceea în draftul proiectului de buget nu a fost inclusă și lista investițiilor?


11 Apr 2019 22:47 4623 vizualizari


Comentarii


340 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
571 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
749 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
3149 vizualizari 18 Jul 2024 20:19 Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Nici nu se mai știe exact pentru a câta oară, Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între Casa Tineretului și stadionul Rafinăriei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV