CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câteva idei pentru o reală dezbatere publică pe tema bugetului Câmpinei

- Actualitate -

Câteva idei pentru o reală dezbatere publică pe tema bugetului Câmpinei

Din motive deja cunoscute și care nu țin de administrația locală, ci de cea centrală, s-a ajuns în situația discutării bugetului local în aprilie și aprobării sale la începutul lunii mai, deci după trecerea primului trimestru al anului. Dintr-o obligație impusă de lege, administrația locală câmpineană a publicat pe site-ul Primăriei un proiect de buget și a anunțat organizarea unei dezbateri publice pe 12 aprilie. Proiectul postat pe site este un draft, de fapt, se poate spune că este draftul... draftului. 

Proiectul publicat pe site-ul Primăriei conține informații despre veniturile localității și cheltuielile pe capitole, fără nicio listă a investițiilor sau reparațiilor. Măcar o schiță a listei de investiții, să-și facă oamenii o idee despre ce lucrări se vor executa în Câmpina în 2019. Dacă se vor executa.  
Pentru că nu știm ce are de gând administrația locală să facă în acest an, ne-am gândit să ne exprimăm în scris propunerile aici, iar după dezbaterea de mâine vom afla cu toții dacă suntem pe aceeași frecvență de unde cu administrația locală.
Așadar, iată subiectele propuse de noi:
- În aprilie anul trecut, Primăria Câmpina lansa un sondaj de opinie dorind să afle părerea câmpinenilor în privința plantării unor arbori sau arbuști de talie medie pe Bulevardul Carol I, între Casa Cărții și Salcie. Chiar dacă sondajul nu a trezit interesul câmpinenilor, primarul Horia Tiseanu a afirmat, când a fost vorba de alte sondaje, că nu este important numărul celor care răspund. Cum la campaniile de plantare de arbori de atunci și până acum nu a fost inclusă și zona menționată, oare va fi avută în vedere în 2019?
- În octombrie anul trecut, Primăria a inițiat un alt sondaj privind amplasarea bustului lui B.P. Hasdeu, opera lui Alfred Dumitriu, bust care s-a aflat în Parcul Milia, pe locul unde a fost amplasată fântâna arteziană. La sondajul Primăriei au răspuns șapte câmpineni, majoritatea dorind amplasarea bustului în fața școlii care poartă numele savantului. Deci, va prinsă în bugetul din 2019 amplasarea bustului lui Hasdeu în fața școlii care-i poartă numele?
- Anul trecut s-au făcut unele documentații pentru repararea Străzii Tineretului, o stradă care pare uitată de timp și de autorități. Este modernizarea acestei străzi inclusă în bugetul local?
- Poate cel mai fierbinte subiect al Câmpinei - Calea Doftanei. Va fi modernizată anul acesta? Dar Voila, dar Drumul Taberei, dar Orizontului, dar Dealului, dar Ion Câmpineanu?
- Montarea unor plăcuțe pe o serie de edificii de importanță pentru istoria locală, în urma propunerii lui Șerban Băleanu, co-autor al mai multor volume despre istoria Câmpinei, intră în atenția autorităților?
- Câți bani sunt preconizați a se cheltui anul acesta cu blocul de necesitate? Va fi sau nu dat în folosință?
- Va fi organizată o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor de la Cimitirul Lumina?
- Va fi modernizată sala de spectacole de la Casa de Cultură?
- Se va realiza capela de la Cimitirul Bobâlna? Cu "cavoul" din Parcul Trandafirilor ce facem?
Acestea sunt câteva întrebări. Poate că mâine vom afla și răspunsul. Sigur, mai sunt multe alte probleme în Câmpina, cele prezentate de noi sunt doar o parte dintre ele. Nu am scris mai sus poate cea mai importantă întrebare: sunt bani pentru lucrări în Câmpina sau poate tocmai de aceea în draftul proiectului de buget nu a fost inclusă și lista investițiilor?


11 Apr 2019 22:47 4584 vizualizari



Comentarii






2490 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1363 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4941 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV