CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina, proiect cu fonduri europene

- Actualitate -

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina, proiect cu fonduri europene

La sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de la Călărași, a fost semnat luni, 19 martie, contractul de finanțare pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal Câmpina", din partea beneficiarului, adică a municipiului Câmpina, fiind prezent primarul Horia Tiseanu. Valoarea acestui proiect este de 26,528 milioane lei, adică aproximativ 6,5 milioane euro.

Proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina este finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Din valoarea totală a proiectului, de 26,528 milioane lei, peste 14 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 2,1 milioane de lei provin din bugetul național, iar cofinanțarea care trebuie asigurată de la bugetul local este de 2% din cheltuielile eligibile (aproximativ 332.000 lei) și integral cheltuielile neeligibile, de 10 milioane lei. Deci contribuția de la bugetul local va fi semnificativă.
Potrivit informațiilor furnizate de ADR Sud Muntenia, p
rin lucrările care se vor efectua, clădirea Spitalului Municipal Câmpina va avea o performanță energetică îmbunătățită, trecând de la clasa energetică C la clasa energetică A, nivelul anual al emisiilor de gaze va fi redus cu minimum 40% și consumul anual de energie primară aferent clădirii spitalului va scădea cu minimum 60%. Nu este vorba despre o simplă reabilitare termică, în cadrul proiectului fiind prevăzute mai multe lucrări de intervenție, cum ar fi: termoizolarea și eficientizarea energetică, modernizarea instalațiilor electrice, de iluminat și a sistemelor de climatizare, implementarea sistemelor de management energetic, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, înlocuirea lifturilor existente, precum și refacerea finisajelor în zonele de intervenție. Durata proiectului este de 42 de luni, din care 38 de luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Acesta este cel de-al patrulea proiect cu fonduri europene pentru care s-a semnat contractul de finanțare în ultimele șase luni. Celelalte două proiecte sunt: "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu" - în valoare de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro); "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina - bloc 12, Strada Victoriei, nr.6" – în valoare de 732.000 lei; "Creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Istrati" - în valoare de 8.411.379 lei. 
Proiectul privind c
reșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal este cel mai important proiect cu fonduri europene derulat în Câmpina, din punct de vedere al valorii - 6,5 milioane euro, depășind Calea Dacia, pentru care s-au alocat 6 milioane euro.


20 Mar 2019 09:03 3284 vizualizari


Comentarii


  • 21.03.2019 08:51 Adriana Eu nu inteleg cine si cum stabileste cat trebuie sa fie partea de contributie de la bugetul local. Mi se pare fff mare suma care trebuie data de la buget la acest proiect 100 de miliarde e enorm. Cine stabileste?
1062 vizualizari 25 Jun 2024 20:31 O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

Data de 23 iunie a fost termenul limită până la care s-au putut depune oferte pentru licitația privind modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului, din Câmpina.

citeste mai mult
760 vizualizari 25 Jun 2024 10:36 Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, la Florești, pe Strada Școlii, a avut loc un incendiu, care a mistuit trei garaje.

citeste mai mult
977 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
4219 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV