La sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, de la Călărași, a fost semnat luni, 19 martie, contractul de finanțare pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal Câmpina", din partea beneficiarului, adică a municipiului Câmpina, fiind prezent primarul Horia Tiseanu. Valoarea acestui proiect este de 26,528 milioane lei, adică aproximativ 6,5 milioane euro.
Proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina este finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Din valoarea totală a proiectului, de 26,528 milioane lei, peste 14 milioane de lei sunt alocați din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), aproximativ 2,1 milioane de lei provin din bugetul național, iar cofinanțarea care trebuie asigurată de la bugetul local este de 2% din cheltuielile eligibile (aproximativ 332.000 lei) și integral cheltuielile neeligibile, de 10 milioane lei. Deci contribuția de la bugetul local va fi semnificativă.
Potrivit informațiilor furnizate de ADR Sud Muntenia, prin lucrările care se vor efectua, clădirea Spitalului Municipal Câmpina va avea o performanță energetică îmbunătățită, trecând de la clasa energetică C la clasa energetică A, nivelul anual al emisiilor de gaze va fi redus cu minimum 40% și consumul anual de energie primară aferent clădirii spitalului va scădea cu minimum 60%. Nu este vorba despre o simplă reabilitare termică, în cadrul proiectului fiind prevăzute mai multe lucrări de intervenție, cum ar fi: termoizolarea și eficientizarea energetică, modernizarea instalațiilor electrice, de iluminat și a sistemelor de climatizare, implementarea sistemelor de management energetic, instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, înlocuirea lifturilor existente, precum și refacerea finisajelor în zonele de intervenție. Durata proiectului este de 42 de luni, din care 38 de luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.
Acesta este cel de-al patrulea proiect cu fonduri europene pentru care s-a semnat contractul de finanțare în ultimele șase luni. Celelalte două proiecte sunt: "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al obiectivului de patrimoniu Muzeul Memorial B.P. Hasdeu" - în valoare de 15,8 milioane lei (3,42 milioane euro); "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale din municipiul Câmpina - bloc 12, Strada Victoriei, nr.6" – în valoare de 732.000 lei; "Creșterea eficienței energetice la Liceul Tehnologic Istrati" - în valoare de 8.411.379 lei.
Proiectul privind creșterea eficienței energetice în Spitalul Municipal este cel mai important proiect cu fonduri europene derulat în Câmpina, din punct de vedere al valorii - 6,5 milioane euro, depășind Calea Dacia, pentru care s-au alocat 6 milioane euro.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.