Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
19 aprilie...
1924 – În Sala ”Monovici”, de pe Bulevardul Culturii, avea loc un concert susținut de Romulus Cionca (vioară) și Estella Popp, profesori la Conservatorul din Cluj. Romulus Cionca a fost prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Cluj-Napoca și un mare iubitor al operei lui Ciprian Porumbescu.
1990 – Se constituie Societatea Filarmonică din Câmpina, la inițiativa fraților Tudor și Maria Cristina Moisin. Chiar dacă rezistă și astăzi în peisajul cultural local, Societatea Filarmonică este, totuși, o prezență mult prea discretă în viața urbei noastre.
1992 – Primarul Câmpinei, Mihai Stănescu, semna în Franța un acord de înfrățire între orașele Câmpina și Tourville sur Pont Audemer și între liceele Forestier din Câmpina și un liceu agricol din localitatea franceză. Acordul se încheia cu scopul de a promova și de a realiza înfrățirea între cele două municipalități și între cele două licee, dezvoltând în toate domeniile relații și schimburi culturale, turistice, sportive, economice și sociale. A fost primul acord de acest gen semnat de primul primar ales al Câmpinei de după 1989. Din păcate, acordul a rămas mai mult la stadiul de... document. (foto - din arhiva personală Mihai Stănescu)
2004 –O delegație a Școlii de Poliție din Câmpina, formată din comisar șef Ion Blidaru, comisar Cristian Aninaru, subcomisar Constantin Manea și elevii Ana Maria Kovacs și Mihai Zsolt Faichici, vizita Școala de Poliție de la Szeged, Ungaria, înre cele două unități de învățământ existând strânse raporturi de colaborare.
2019 – Ana Blandiana era prezentă la Câmpina, la Seratale Culturale Elstar (amfitrion - istoricul și scriitorul câmpinean, Codruț Constantinescu), unde prezenta volumul ”Variațiuni pe o temă dată”, fiind, probabil, unul dintre cele mai importante momente culturale reale ale anului trecut.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
În Câmpina se derulează proiectul ”Calificat pentru viitor”, care presupune inclusiv stagii de practică pentru elevi la agenți economici implicați în derularea acestui proiect.
Primăria Municipiului Câmpina informează cetățenii cu privire la termenele de eliberare a cărților de identitate (model 1997), precum și la situația operativă privind cărțile electronice de identitate.
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a primit semnale că mai mulți cetățeni au fost apelați telefonic de persoane care s-au prezentat drept angajați ai caselor de asigurări de sănătate.
Casa de copii ”Ada Marinescu” a rămas în memoria colectivă a câmpinenilor, indiferent de numele purtat de această instituție după 1989, ca un simbol al copiilor orfani.