S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 19 aprilie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

19 aprilie...
1924 – În Sala ”Monovici”, de pe Bulevardul Culturii, avea loc un concert susținut de Romulus Cionca (vioară) și Estella Popp, profesori la Conservatorul din Cluj. Romulus Cionca a fost prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Cluj-Napoca și un mare iubitor al operei lui Ciprian Porumbescu.
1990 – Se constituie Societatea Filarmonică din Câmpina, la inițiativa fraților Tudor și Maria Cristina Moisin. Chiar dacă rezistă și astăzi în peisajul cultural local, Societatea Filarmonică este, totuși, o  prezență mult prea discretă în viața urbei noastre.
1992 – Primarul Câmpinei, Mihai Stănescu, semna în Franța un acord de înfrățire între orașele Câmpina și Tourville sur Pont Audemer și între liceele Forestier din Câmpina și un liceu agricol din localitatea franceză. Acordul se încheia cu scopul de a promova și de a realiza înfrățirea între cele două municipalități și între cele două licee, dezvoltând în toate domeniile relații și schimburi culturale, turistice, sportive, economice și sociale. A fost primul acord de acest gen semnat de primul primar ales al Câmpinei de după 1989. Din păcate, acordul a rămas mai mult la stadiul de... document. (foto - din arhiva personală Mihai Stănescu)
2004 –O delegație a Școlii de Poliție din Câmpina, formată din comisar șef Ion Blidaru, comisar Cristian Aninaru, subcomisar Constantin Manea și elevii Ana Maria Kovacs și Mihai Zsolt Faichici, vizita Școala de Poliție de la Szeged, Ungaria, înre cele două unități de învățământ existând strânse raporturi de colaborare.
2019 – Ana Blandiana era prezentă la Câmpina, la Seratale Culturale Elstar (amfitrion - istoricul și scriitorul câmpinean, Codruț Constantinescu), unde prezenta volumul ”Variațiuni pe o temă dată”, fiind, probabil, unul dintre cele mai importante momente culturale reale ale anului trecut.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2723 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2097 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.