Patru câmpineni - Lorena Crintea, Florin Dochia, Codruț Constantinescu și Ionuț Oprea - au transmis autorităților locale solicitarea de a i se acorda lui Armand Goșu titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Câmpina”.
Armand Goșu este câmpinean. S-a născut aici în anul 1967 și, după ce a urmat cursurile Liceului Petrol, a absolvit ca șef de promoție cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității București, în anul 1991, iar în aprilie 1998 a susținut teza de doctorat în istoria Rusiei, pe tema istoriei politicii externe a Imperiului Rus, doctorat susținut la Universitatea de la Moscova.
Din punct de vedere profesional, printre altele, Armand Goșu a fost consilier al ministrului de Externe pentru spațiul ex-sovietic (2010-2012), cercetător științific la Institutul Diplomatic Român (2007-2015), cercetător științific și coordonator al mai multor programe de cercetare, iar din anul 2004 este profesor universitar la Facultatea de Științe Politice din cadrul Univesității București.
”Acordarea acestui titlu ar reprezenta o recunoaștere a calităților sale intelectuale puse în slujba adevărului și democrației, precum și o inspirată recuperare a acestui fiu/ambasador al Câmpinei”, se arată în solicitarea celor patru câmpineni.
Acum, cel mai probabil, propunerea va deveni un proiect de hotărâre a Consiliului Local, iar aleșii locai vor trebui să decidă.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.