În Prahova a început pregătirea pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19

Actualitate (Categoria articolului)

Până astăzi, 7 ianuarie, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în județul nostru au ajuns 2.750 doze de vaccinare împotriva COVID-19, care au fost deja repartizate centrelor de vaccinare din unitățile sanitare.

Vă reamintim că autoritățile române au stabilit trei etape de vaccinare, în momentul de față fiind în plină desfășurare prima dintre acestea, adresată cadrelor medicale și angajaților spitalelor.
În paralel, s-a început pregătirea pentru etapa a doua de vaccinare, care se adresează persoanelor peste 65 de ani, bolnavilor cronici și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale. Prin Hotărârea Guvernului nr. 103/2020 sunt definite aceste domenii cheie, cei care lucrează în acestea putându-se pregăti pentru înscrierea pentru vaccinarea în etapa a doua:
- personal-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora;
- personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești;
- personalul din sectorul economic vital:
1. procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază: panificație, lactate, carne, fructe și legume;
2. uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
3. centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
4. unități de producție, transport și distribuție gaze;
5. unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
6. unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
7. transport de persoane și mărfuri;
8. noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
9. comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;
- personalul din unitățile de învățământ și creșe;
- personalul poștal și din servicii de curierat;
- personalul cultelor religioase;
- personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportajele în unități medicale;
- personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

4693 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3286 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.

2309 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

1 comentarii

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Alte stiri recente

631 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

1770 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...