CONTACT

Compania MEDIMFARM SA, în lupta directă împotriva COVID-19

- Actualitate -

Compania MEDIMFARM SA, în lupta directă împotriva COVID-19

MEDIMFARM SA, companie cu peste 30 de ani de experiență în domeniul farmaceutic, a lansat, în a doua jumătate a lunii octombrie, în calitate de distribuitor pentru România, testele Standard Q COVID 19-Ag. Acestea sunt primele și, până în acest moment, singurele teste avizate de Organizația Mondială a Sănătății, destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS-CoV-2 pe baza detecției de antigen. MEDIMFARM SA a intrat, practic, în prima linie a luptei anti-COVID din România.

Organizația Mondială a Sănătății a aprobat aceste teste pentru utilizare de urgență, deoarece sunt mai rapide și mai ieftine decât testele de laborator și vor permite țărilor să mărească ritmul de testare, urmărire și tratare a persoanelor cu COVID 19. Prețul unui test Standard Q COVID 19-A este de 69 lei + TVA. Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului în exudatul nasofaringian al pacientului. Rezultatul se obține în 15-30 minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, aceste teste reprezintă un instrument de încredere în diagnosticare. Testele sunt produse de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul I la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro, prin inovații tehnologice continue. Lucru foarte important, Fundaţia Bill şi Melinda Gates, SD Biosensor Inc. şi Abbott SUA au semnat acorduri separate pentru susţinerea ţărilor cu venituri mici şi medii cu 120 milioane de astfel de teste.

Având în vedere recomandarea producătorului, ca testarea să se facă prin intermediul persoanelor calificate în domeniul medical, MEDIMFARM SA a decis ca testele să fie vândute către spitale și clinici medicale, cabinete medicale, azile de bătrâni, companii care au încheiate contracte cu medici de medicina muncii, unități militare, autorități contractante în cadrul SEAP. Persoanele fizice care doresc să se testeze utilizând Standard Q COVID 19-Ag sunt îndrumate să se adreseze medicului de familie. 
Compania MEDIMFARM SA a hotărât să DONEZE ÎNTREGUL PROFIT obținut din vânzarea testelor familiilor celor decedați din cauza virusului SARS-CoV-2. Decizia este luată pentru o perioadă de un an, începând cu data de 19 octombrie 2020 şi până la 19 octombrie 2021. Procedura de donație va fi transparentă, astfel că sumele și numărul de persoane beneficiare vor fi anunțate trimestrial pe site-ul www.medimfarm.ro. (P)


04 Nov 2020 18:32 5690 vizualizari


Comentarii






1747 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2545 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3427 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3397 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV