CONTACT

Instanța și-a menținut decizia. Pasajul subteran de la Câmpina poate fi construit!

- Actualitate -

Instanța și-a menținut decizia. Pasajul subteran de la Câmpina poate fi construit!

În luna mai a anului trecut, Consiliul Local Câmpina adopta patru hotărâri prin care aproba studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru pasajul subteran, pentru regenerarea urbană de deasupra pasajului, parteneriatul cu Consiliul Județean pentru cofinanțarea investiției și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală. Contestatarii acestui proiect au început de atunci demersurile în instanță pentru suspendarea și, ulterior, anularea celor patru hotărâri.

Mai întâi, Asociația Pentru Câmpina și Asociația Câmpina Curată au solicitat instanței suspendarea hotărârilor. Pe 12 iulie 2023, instanța a respins cererea celor două asociații. După primul verdict, un grup de 53 cetățeni au atacat aceleași hotărâri. Pe 9 august 2023 au pierdut și ei la Tribunalul Prahova și pe 24 octombrie anul trecut la Curtea de Apel. Asociațiile au declarat recurs la primul verdict defavorabil, Curtea de Apel a transmis spre rejudecare solicitarea celor două asociații pe 21 august anul trecut, instanța Tribunalului Prahova pronunțându-se pe 14 noiembrie 2023 și respingând suspendarea hotărârilor. Și această decizie a fost atacată la Curtea de Apel Ploiești, recursul fiind respins de instanță marți, 13 martie 2024.
Decizia instanței de respingere a suspendării hotărârilor menționate dă Primăriei Câmpina cale liberă pentru realizarea pasajului subteran. Asta în cazul în care se va deschide și axa de finanțare europeană pentru o astfel de investiție. 
Cu toate acestea, mai există un dosar pe rol al Asociațiilor Câmpina Curată și Pentru Câmpina, un dosar prin care se cere anularea hotărârilor pentru care nu s-a obținut suspendarea. Având termen pe 7 martie 2024, instanța a decis să amâne cauză, iar următorul termen fixat este... 13 iunie 2024, adică după alegerile locale!


14 Mar 2024 21:03 4111 vizualizari


Comentarii






  • 15.03.2024 14:10 diss Nimic nou sub soare! Justiția din România este o glumă sinistră plătită cu salarii nemeritate plus pensii special de nesimțite. Singura scăpare ar putea fi votul cămpinenilor.
2109 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3013 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3953 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3474 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV