CONTACT

7,93 rata incidenței COVID-19 la Câmpina. Restricțiile care se aplică în municipiu

- Actualitate -

7,93 rata incidenței COVID-19 la Câmpina. Restricțiile care se aplică în municipiu

UPDATE - Precizări ale Ministerului Afacerilor Interne cu privire la masca de protecție. NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.
INDIFERENT DE INCIDENȚĂ, MASCA DE PROTECȚIE NU SE POARTĂ DE CĂTRE:
- persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;
- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
- persoanele care sunt singure în birou;
- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane. 


Direcția de Sănătate Publică Prahova a comunicat astăzi, 7 octombrie 2021, o incidență cumulată la 14 zile, pentru municipiul Câmpina, de 7,93 cazuri la mia de locuitori. Tot astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a emis o informare cu privire la restricțiile care se aplică în Câmpina, specifice intervalului de referință mai mare de 7,5 cazuri/1.000 locuitori, măsuri prevăzute în Hotărârea de Guvern 1050/2021 și în Hotărârile 79 și 80 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova. 

Principalele restricții care se aplică la Câmpina, în contextul unei rate de 7,93 cazuri la mia de locuitori sunt următoarele:
- Purtarea măștii de protecție este obigatorie în toate spațiile publice deschise și închise.
- Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, deplasărilor pentru asistență medicală, deplasărilor din motive justificate (îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, deces în familie), deplasarea persoanelor aflate în tranzit sau care efectuează călătorii cu trenul, avionul, autocarul, alte mijloace de transport și dovedesc asta cu biletul necesar călătoriei. Persoanele sunt obligate, la cererea autorităților abilitate, să prezinte adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere. Măsurile nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care au trecut prin boală (între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul). Trebuie prezentat certificatul de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format electronic) sau certificatul digital al UE privind COVID-19.
- Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii își vor organiza activitatea în intervalul orar 5.00-22.00. Excepții - unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici care fac licrări la domiciliu, transportatorii rutieri de persoane sau mărfuri.
- Competițiile sportive în spații închise sau deschise se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, cu asigurarea distanței de minim 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Spectacole, concerte, festivaluri publice sau private, în spații închise sau aer liber - participarea publicului până la 50% din capacitatea spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Activitățile sportive sau recreative în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Evenimente private (nunți, botezuri etc) se permite organizarea cu participarea până la 50% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 200 persoane în interior sau exterior. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Activitatea în cluburi, baruri, discoteci este interzisă.

(Toate restricțiile le puteați vedea în facsimilele atașate articolului)


07 Oct 2021 18:52 4018 vizualizari


Comentarii






  • 08.10.2021 15:18 Rammstein Crește covidul că Făt Frumos..!! .e interesant cum calculează ăia de la DSP incidența...poate ne spune câți din infectați sunt de gripă normală și câți de covid..!!.. Am văzut cum se umflă procentele la sediu central. .în funcție de culoarea politică a primarului...
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
656 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3216 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3380 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4449 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV