UPDATE - Precizări ale Ministerului Afacerilor Interne cu privire la masca de protecție. NU ESTE OBLIGATORIE PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE DACĂ PERSOANA ESTE SINGURĂ PE STRADĂ.
INDIFERENT DE INCIDENȚĂ, MASCA DE PROTECȚIE NU SE POARTĂ DE CĂTRE:
- persoanele vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare aflate la locurile de muncă situate în spații închise, cu condiția prezenței unui număr de maximum 10 persoane și asigurarea unei distanțe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepția nu se aplică în cazul spațiilor închise comune;
- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
- persoanele care sunt singure în birou;
- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane.
Direcția de Sănătate Publică Prahova a comunicat astăzi, 7 octombrie 2021, o incidență cumulată la 14 zile, pentru municipiul Câmpina, de 7,93 cazuri la mia de locuitori. Tot astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a emis o informare cu privire la restricțiile care se aplică în Câmpina, specifice intervalului de referință mai mare de 7,5 cazuri/1.000 locuitori, măsuri prevăzute în Hotărârea de Guvern 1050/2021 și în Hotărârile 79 și 80 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.
Principalele restricții care se aplică la Câmpina, în contextul unei rate de 7,93 cazuri la mia de locuitori sunt următoarele:
- Purtarea măștii de protecție este obigatorie în toate spațiile publice deschise și închise.
- Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20.00-5.00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, deplasărilor pentru asistență medicală, deplasărilor din motive justificate (îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, deces în familie), deplasarea persoanelor aflate în tranzit sau care efectuează călătorii cu trenul, avionul, autocarul, alte mijloace de transport și dovedesc asta cu biletul necesar călătoriei. Persoanele sunt obligate, la cererea autorităților abilitate, să prezinte adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere. Măsurile nu se aplică persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care au trecut prin boală (între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul). Trebuie prezentat certificatul de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format electronic) sau certificatul digital al UE privind COVID-19.
- Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii își vor organiza activitatea în intervalul orar 5.00-22.00. Excepții - unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici care fac licrări la domiciliu, transportatorii rutieri de persoane sau mărfuri.
- Competițiile sportive în spații închise sau deschise se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea spațiului, cu asigurarea distanței de minim 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Spectacole, concerte, festivaluri publice sau private, în spații închise sau aer liber - participarea publicului până la 50% din capacitatea spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Activitățile sportive sau recreative în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Evenimente private (nunți, botezuri etc) se permite organizarea cu participarea până la 50% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 200 persoane în interior sau exterior. Pot participa doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală.
- Activitatea în cluburi, baruri, discoteci este interzisă.
(Toate restricțiile le puteați vedea în facsimilele atașate articolului)
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.