Incendiu la Spitalul Movila din Ploiești. Doi pacienți au decedat, iar 16 au fost evacuați

Social (Categoria articolului)

UPDATE 1 - Potrivit Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, infirmiera care se afla în salonul unde s-a produs incendiul are 52 de ani, a suferit arsuri de gradul I și gradul II pe 40% din suprafața corporală și a fost transportată mai întâi la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, apoi la Spitalul Floreasca din București.
UPDATE 2 - Pacienții evacuați (șase femei și zece bărbați) au vârste cuprinse între 33 și 86 de ani. Una dintre paciente, o femeie de 70 de ani, s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Toți pacienții se află acum la Spitalul Județean de Urgență.


Un incendiu puternic a izbucnit joi dimineață, în jurul orei 4.15 la Spitalul de boli infecțioase Movila din Ploiești, unitate suport COVID-19. Focul a izbucnit într-un salon de la parter, unde se aflau internați doi pacienți care, din păcate, au decedat. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 74 ani, respectiv 75 ani, ambii conectați la oxigen.

Pompierii militari au intervenit la lichidarea incendiului și, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a fost activat Planul roșu județean. La locul incendiului au fost mobilizate șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, 20 de ambulanțe Smurd și de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova. În total, 57 de pompieri militari au intervenit la acest eveniment nefericit, soldat, iată, cu moartea a doi pacienți. De asemenea, o infirmieră care se afla în salonul unde a izbucnit incendiul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.
Alți 16 pacienți au fost evacuați din spital, fiind transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Prahova, iar trei pacienți au refuzat transportul la alt spital.
Vom reveni.

(Sursă foto - ISU Prahova)

6194 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lisandru 11.11.2021 07:55 Cauza incendiilor e saturarea cu oxigen a incintei. E frig și se închid geamurile, totul se îmbibă cu oxigen rezidual, saltele, pături, pereți etc. Nu există nicăieri filtre pentru evacuarea oxigenului și după cum știți întreține arderea. Culmea e că investiția e mai mică decât montarea unui sistem de aer conditionat.

Social

2352 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3105 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

0 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

97 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.