Vorbim despre un adăpost public, nu privat. Un adăpost pentru administrarea căruia se alocă lunar 14.187 lei (fără TVA) de la bugetul local. Și vorbim despre un raport de evaluare comandat de Primăria Câmpina și plătit, bineînțeles, din bani publici. Și cu toate acestea, la solicitarea noastră de a ni se pune la dispoziție acest raport în baza Legii 544/2001, primim următorul răspuns din partea Primăriei: "Posesia acestui raport sau a unei copii nu conferă dreptul de publicare". Oare ce conține acest raport astfel încât documentul să nu poată fi transmis presei?
Adăpostul de câini aparține municipalității și se află în administrarea societății Alextib Construct SRL Telega, căreia i-a fost concesionat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân. Contractul cu Alextib a fost încheiat la 31 ianuarie 2013 și a expirat la 31 ianuarie 2018, dar a fost prelungit șase luni, prin act adițional, perioadă în care Primăria trebuie să organizeze o nouă licitație. Înainte de concesionarea acestui serviciu către Alextib Construct SRL, administrația locală nu a făcut o evaluare a adăpostului pe care l-a dat în administrare firmei respective. Nu știm cât valora atunci acest bun public numit adăpost de câini, lucru care a fost scos în evidență și de inspectorii Curții de Conturi când au venit în control la Primărie. Acum, înaintea unei noi licitații, Primăria Câmpina a comandat o evaluare a adăpostului și s-a întocmit un raport nedestinat publicității, după cum vă spuneam. Totuși, pentru a-și arăta buna credință în ceea ce privește accesul la informațiile de interes public, reprezentanții Primăriei ne-au precizat că din raport reiese o valoare estimată a adăpostului de 241.430 lei cu tot cu TVA, adică echivalent a 51.812 euro.
Prin contractul încheiat în 2013, Alexandru Chirobocea, administratorul SC Alextib Construct, se obliga să realizeze la adăpost investiții de 30.300 euro. Nu știm dacă și-a îndeplinit sau nu obligațiile contractuale, pentru că o evaluare făcută înainte de preluarea adăpostului de către Chirobocea nu există, deci nu avem cu ce compara evaluarea făcută acum. Dar ne amintim ceea ce au constatat inspectorii Curții de Conturi și anume că "pe parcursul derulării contractului, Primăria nu a urmărit investițiile realizate de concesionar", iar de aici pot fi trase unele concluzii.
În finalul răspunsului primit de la Primăria Câmpina ni se spune că, dacă dorim, putem studia raportul la sediul instituției. Dar, bineînțeles, fără drept de publicare. Ca să fim sinceri, noi am dori ca respectivul raport să fie publicat pe site-ul Primariei, pentru a putea fi văzut de toți cei interesați. Și atunci, transparența ar fi totală și nu ar mai apărea tot felul de suspiciuni. Pe de altă parte, suntem convinși că prevederea potrivit căreia "posesia acestui raport sau a unei copii nu conferă dreptul de publicare" este valabilă pentru evaluator și nu pentru o instituție publică.
Un bărbat de 34 ani, din Filipeștii de Pădure, a ajuns în arestul IJP Prahova după ce a condus un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere și a încercat să-i păcălească pe polițiști.
În aceste zile, în Câmpina au început lucrări de modernizare la locurile de joacă pentru copii și în unele parcuri.
Joi, 10 iulie, au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2025
Primăria municipiului Câmpina anunță demararea lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, o investiție cu fonduri europene, derulată de operatorul HidroPrahova SA.