Înaintea marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - Crăciunul copilăriei mele, în care diverse personalități ale Câmpinei vor povesti exact despre această mare sărbătoare creștină.
În rândurile de față, a răspuns provocării noastre Dorina Popa, profesor de dans la clubul pe care l-a înființat și îl conduce (și care îi poartă numele), club unde numeroși copii deprind tainele dansului și în special tainele baletului.
”Crăciunul și Sărbătorile de iarnă erau atât de așteptate de mine încât făceam planuri cu copiii din blocul unde locuiam cu o lună înainte. Stabileam ce cântăm, unde mergem, la ce vecini care aveau dulciuri pe vremea aceea, pentru că ne săturam de covrigi, așa că știam că ne dau și altceva. Nu aveau scăpare și trebuiau să ne deschidă ușile, căci altfel cântam minute în șir pe la uși. Mama era atât de ocupată cu gătitul încât mirosul de bunătăți circula de la primul etaj până la etajul al zecelea. Era o aventură culinară să mergi pe scări înainte de Crăciun, pentru că veneau mirosuri atât de îmbietoare de la toate apartamentele încât salivam non stop. Pomul de iarnă, mirosul de brad, starea de fericire și de sărbătoare, familia, copiii din cartier, dar și prietenia dintre vecini, Moș Crăciun, care știam că îmi aducea cu siguranță ceva ce îmi doream, toate acestea rămân o frumoasă amintire”, ne-a povestit Dorina Popa.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!