Pentru cine se pregătește postul de șef serviciu Achiziții Publice din Primăria Câmpina?

Actualitate (Categoria articolului)

Achizițiile Publice reprezintă un compartiment foarte important într-o primărie. Este acel compartiment unde se pregătesc licitațiile, unde se întocmesc toate documentațiile, inclusiv caietele de sarcini, pentru procedurile de achiziții publice. Ei bine, la acest compartiment Primăria Câmpina organizează concurs pentru ocuparea postului de șef-serviciu, iar unele condiții de participare ridică niște semne de întrebare. 

Printre altele, un candidat la acest concurs trebuie să aibă studii superioare de lungă durată cu specializarea management, managementul dezvoltării rurale durabile, studii europene absolvite cu diplomă de licență sau echivalent. Deci persoanele care au studii superioare tehnice, administrative sau juridice, de exemplu, s-ar prezenta degeaba la concurs. În schimb, cine s-a specializat în managementul dezvoltării rurale durabile e numai bun să ocupe o funcție publică de conducere în Primăria municipiului Câmpina.
De asemenea, vechimea minimă cerută este de 2 ani în specialitatea studiilor. Nu se cere experiență în domeniul achizițiilor publice, un domeniu greu și foarte complex, de altfel. Nu se cere nici certificat de absolvire a unui curs în acest domeniu extrem de sensibil și la care Primăria Câmpina stă chiar prost dacă ne gândim doar la concluziile raportului întocmit anul trecut de inspectorii Curții de Conturi.
Nu se cer nici măcar cunoștințe de utilizare a SEAP. Iar minim 2 ani vechime în specialitatea studiilor pentru o funcție de șef-serviciu, deci o funcție de conducere, e aproape jenant în condițiile în care, aceeași Primărie, la concursurile pentru posturile de consilier la Compartimentul Informatic, consilier la Compartimentul Investiții și consilier la Compartimentul Buget-Finanțe cere o vechime de cel puțin 9 ani. 
Ca atare, pare un post cu dedicație, dar poate că ne înșelăm noi. Vom vedea la final. Dosarele pentru înscrierea la concurs se depun până pe 13 aprilie 2016. Proba scrisă a concursului este programată pe 25 aprilie, iar cea orală - pe 27 aprilie.

7997 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 28.03.2016 18:17 Cat tupeu la Tiseanu!! Cu DNA-ul la poarta si inainte, macar teoretic, de a cere din nou votul oamenilor, el face atatea concursuri sa isi angajeze toate... cunostintele feminine?! Cat tupeu!
  • Miha V. 28.03.2016 18:28 Va zic o barfa, pe care am auzit-o recent si am ramas surprinsa.. Se pare ca se doreste mutarea doamnei care ocupa acest post din Breaza la...Campina. Daca ma insel, sa nu imi fie in nume de rau. In alta oridine de idei, stiti cumva cand sau daca mai incepe cumva contructia centurii ocolitoare a Campinii?
  • cris 28.03.2016 18:53 Nu ne mai mira nimic.Eu nu cred ca cineva care lucreaza in Primarie a reusit sa intre fara pile.dar degeaba vorbim aici,e important ca cine e interesat de post sa reclame si conteste la autoritatile competente tot ce li se pare ca nu e corect.doar reactionand se mai misca cate ceva.
  • Sabin 29.03.2016 10:17 Am citit pe Facebook la aceasta știre un comentariu care mi-a plăcut foarte mult. Cică e pentru Brigitte Bardot!!!
  • Traian 30.03.2016 00:12 Cele doua angajate care lucreaza in achizitii nu au nicio sansa, cu toate ca au fost trimise la perfectionare.Ce mai conteaza! Cine a solicitat conditiile de pregatire? Doresc raspuns.
  • Godfather 04.04.2016 13:17 @all E usor sa stati pe margine si sa faceti pe frustratii. Daca aveti tupeu participati la concurs, ca e la liber si la vedere...si sa va aud dupa aceea.

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1138 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1218 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

869 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.