Grindină uriașă în Prahova, inclusiv în localități din apropierea Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Căderi masive de grindină, noaptea trecută, în mai multe localități din județul Prahova. La Breaza și Comarnic, însă, grindina a fost de dimensiuni neobișnuit de mari, iar imaginile spun totul.

La Breaza, Comarnic, Brebu, Ariceștii Rahtivani și Filipeștii de Pădure, dar și în zona Barajului Paltinu, a plouat cu... grindină, pe alocuri pământul fiind acoperit complet de bucățile de gheață. Totuși, ca la Breaza și Comarnic, parcă nu a fost nicăieri. Specialiștii de la ANM explică acest fenomen neobișnuit prin faptul că, în ultima perioadă, temperaturile au fost foarte ridicate, ajungând chiar la 30-31 grade Celsius. S-a produs, practic, dezlocuirea unei mase de aer cald tropical, de către o masă de aer polar, iar acest lucru a dus la căderile masive de grindină de noaptea trecută. 
Vremea rea va continua. Din această după-amiază, de la ora 16.00, până mâine (joi, 21 septembrie), ora 10.00, județul Prahova se va afla sub incidența codului portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și se vor înregistra cantități importante de precipitații, între 50 și 70 l/mp. 

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
"
Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale", se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova..

(Foto de la cititori)

13124 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian 20.09.2017 15:43 Campina este totusi ferita, iar de cand cu rachetele anti-grindina, chiar ca parca nu mai sunt probleme. Am cunostinte la Brebu, care spun ca a fost jale!

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.