Prima contestație. PMP reclamă la Biroul Electoral Judeţean lipsa de transparență de la tragerea la sorți pentru completarea BEC Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Ieri, după tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor pe panourile de afişaj electoral, la Câmpina a avut loc tragerea la sorți pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripție. Acesta trebuie să aibă nouă componenţi - preşedintele, locţiitorul, reprezentanţii partidelor parlamentare şi reprezentanţii partidelor cu liste complete. Şi aici a apărut o problemă, care va fi soluţionată de Biroul Electoral Judeţean, după contestaţia depusă în această dimineaţă de Organizaţia Câmpina a PMP.

Biroul Electoral Câmpina a fost completat, în primă fază, cu reprezentanţi ai partidelor care au grup parlamentar - PSD, PNL, ALDE şi UNPR. Acum, după rămânerea definitivă a candidaturilor, Biroul Electoral trebuia completat cu încă trei membri din partea formaţiunilor politice cu liste complete de candidaţi. În Câmpina, liste complete de candidaţi au depus PSD, PNL, ALDE, UNPR, PMP, PSRO și PRU. Ei bine, s-a efectuat tragerea la sorţi și au ieșit... ALDE, PSD şi PNL, care aveau deja câtea un reprezentant în acest organism.
PMP Câmpina a depus astăzi o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean în care reclamă faptul că, după cum prevede Articolul 26, al. 15 din Legea privind organizarea alegerilor locale, nu s-a respectat principiul transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi şi un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral. De altfel, paragraful legal invocat de PMP explică destul de clar procedura: "Completarea birourilor electorale de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice se va face în etapa a doua în prezenţa persoanelor delegate de partidele politice". De altfel, la tragerea la sorți au participat doar reprezentanții partidelor cu grup parlamentar, ceilalți nefiind anunțați.
Acum, rămâne ca în termen de 24 de ore de la depunerea contestaţiei, Biroul Electoral Judeţean să ia o decizie, autorii contestaţiei sperând la refacerea tragerii la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripție în prezenţa reprezentanţilor tuturor partidelor.

7400 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1330 vizualizari
24 mar. 2024 09:49

Daniel Ioniță: ”Este rușinos pentru un consilier local ca într-un mandat de patru ani să nu depui niciun proiect!”

2 comentarii

Invitat în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, unde a mărturisit ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, a făcut și o serie de alte comentarii legate de activitatea aleșilor locali din Câmpina.

1227 vizualizari
22 mar. 2024 08:57

Instanța a acceptat Alianța Dreapta Unită, care va fi pe buletinul de vot la alegerile locale din 9 iunie

1 comentarii

Biroul Electoral Central refuzase recunoașterea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Decizia BEC a fost contestată, iar instanța Înaltei Curți de Casație șiJustiție a admis-o, astfel că Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinul de vot la alegerile din 9 iunie.

Alte stiri recente

129 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

489 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: