La Breaza, apa NU este potabilă! Conține o bacterie periculoasă pentru sănătatea oamenilor

Social (Categoria articolului)

HidroPrahova îi anunță pe locuitorii orașului Breaza să nu bea apă de la robinet deoarece "parametrii de potabilitate sunt neconformi". Apa poate fi folosită doar la toaletă. "În eventualitatea folosirii apei pentru consum, aceasta trebuie fiartă în prealabil, timp de 10 minune, apoi răcită", se menționează în anunțul HidroPrahova. Ce se întâmplă, de fapt? Din informațiile noastre, în apa de la Breaza a fost descoperită o bacterie (clostridium perfringens) care produce toxine dăunătoare pentru organismul uman.

Bacteria a fost depistată zilele trecute, când la Breaza a avut loc o avarie pe conducta de transport a microhidrocentralei din care este alimentat rezervorul ce deservește orașul Breaza și comuna Adunați. Atunci apa a fost oprită pentru remedierea avariei, iar pe lângă reparațiile la conductă, HidroPrahova a executat și lucrări de igienizare și spălare a rezervorului. Înainte de reluarea distribuției apei, au fost prelevate probe de apă, care au fost trimise la analize și atunci s-a descoperit existența bacteriei. Potrivit directorului general al HidroPrahova, Adrian Semcu, situația va fi remediată în zilele următoare, când va deveni funcțională noua rețea de apă, prin care orașul Breaza nu va mai fi alimentat din râul Prahova, ci de la Paltinu. În prezent, la rețeaua cea nouă se efectuează probe.

7030 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 10.02.2016 14:14 Se face mare tam tam acum de bacteria asta. Dar dupa cum va spuneam mai deunazi acum vreun an si spitalul municipal mustea de asa ceva. Numai ca atunci cazul a fost tratat cu multa *delicatete* si toti care am trecut pe acolo am trait in buna pace cu ea...
  • mariciuc 10.02.2016 16:41 nici la floresti apa nu poate fi bauta nu stiu daca sau facut analize inca

Social

1599 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

810 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

0 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1715 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.