Locatarii blocului A6 nu doresc să se mute în blocul de necesitate, astfel că Primăria Câmpina mai pierde nişte fonduri guvernamentale

Social (Categoria articolului)

Blocul A6 de pe Strada Schelelor, este, fără îndoială, cel mai expus la un eventual cutremur, urmele adânci lăsate de precedentele seisme șubrezind puternic imobilul în care locuiesc 176 de familii. Administrația locală a aprobat și finanțat construcția unui bloc de necesitate, pe Bulevardul Bălcescu, lângă blocurile IRA, tocmai în ideea de a muta aici locatarii din A6 pe perioada lucrărilor de consolidare. Numai că, doar șapte dintre cei 176 de proprietari din A6 și-au dat acordul notarial pentru a-și părăsi apartamentele cât timp se desfășoară lucrările.

Procedura este destul de greoaie, pentru că, după o decizie a asociaţiei de proprietari, care se poate lua cu majoritate simplă de voturi, este necesar acordul notarial al fiecărui proprietar pentru mutare şi începerea lucrărilor. În ciuda faptului că administraţia locală a demarat de mai bine de un an discuţiile cu reprezentanţii celor două asociaţii de proprietari din blocul A6 şi s-a obţinut hotărârea acestora, ulterior, doar șapte proprietari au încheiat acorduri notariale. 
Referindu-ne strict la familiile din blocul A6, sunt situații și situații. Sunt destul de mulţi pensionari foarte reticenți la ideea mutării. Sunt și cazuri în care proprietarii au decedat, iar moștenitorii lor au închiriat apartamentele respective și nu par prea interesați de ceea ce se întâmplă cu blocul. De asemenea, numai la una dintre asociaţii, 28 dintre cei 88 de proprietari sunt plecaţi la muncă în străinătate. Prin urmare este destul de complicat, dacă nu chiar imposibil de a-i găsi pe toți și abia apoi de a-i convinge că blocul trebuie consolidat.
Și mai este o problemă. Pentru că s-a întârziat mult cu toate procedurile, Primăria Câmpina a pierdut cei 380.000 lei alocaţi în 2015 de Guvern pentru proiectare și realizarea documentaţiei necesare în vederea consolidării blocului. Atunci, în 2015, Guvernul României a inclus blocul A6 din Câmpina (dat în folosinţă în urmă cu 51 de ani, în 1966) pe o listă cu 33 clădiri foarte grav avariate și a căror consolidare ar fi trebuit să înceapă în 2016. Sau măcar documentația și proiectarea să fie realizate în 2016, iar ulterior s-ar fi finanțat de la bugetul de stat lucrarea propriu-zisă.

La simpozionul de Ziua Câmpinei, primarul Horia Tiseanu a făcut un nou apel public către proprietarii din blocul A6 pentru a înţelege situaţia şi a-şi da acordul notarial pentru mutare (video). Sigur, edilul nu a suflat nicio vorbă despre faptul că blocul de necesitate, care este finalizat din octombrie, nu are nici la acest moment utilităţi (apă, canalizare, gaze, energie electrică), toate acestea fiind în sarcina Primăriei să le asigure. Bun, să zicem că problema utilităților se rezolvă, până la urmă, dar este puțin probabil ca familiile din blocul A6 să accepte mutarea. Dacă după o ultimă discuție cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din acest bloc problema nu se va rezolva, Primăria intenționează să-și îndrepte atenția spre alte blocuri cu bulină roșie, cel mai probabil spre cele de pe Strada Mihai Eminescu.

9363 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 12.01.2017 08:28 Eu am fost la acea întâlnire de la Casa Tineretului. Noi, locatarii, am rămas cu multe întrebări fără răspuns. Și noi am venit nepregătiți dr primăria a fost de tot pe lângă subiect. Eu vreau să mă mut în noul bloc până va fi consolidat A6. Întrebări fără răspuns: - cât este cota noastră de plată pentru fiecare tip de apartament? - dacă beneficiem de gratuitate, dar apoi vindem apartamentul, cât trebuie să dăm despăgubire? - se va face consolidare doar pe anumiți pereți.cine garantează integritatea celorlalte camere, având în vedere că pe acolo vor trece zeci de muncitori? - s-a spus ceva de faptul că dreptul de proprietate va fi grevat de niște sarcini din cauza costurilor cu reabilitarea. Despre ce este vorba? - cum se transmit drepturile și obligațiile moștenitorilor? mulți dintre vecini nu vor mai apuca să se mute înapoi. Cum vrea primăria să obțină acordul pensionarilor, locatari majoritari, dacă nu primim răspuns la aceste întrebări. Eu cred că se putea face mai mult. Acum primăria va zice că a încercat și că este doar răspunderea locatarilor. Au renunțat prea ușor. doamne ferește de un cutremur. Cine va răspunde? Dorm oare liniștiți? Noi putem să vindem, nu putem să ne asigurăm apartamentele din cauza bulinei. Suntem prizonieri. Până la urmă vom lăsa apartamentele goale, ne luăm altele și Câmpina va avea un boc fantomă. Ce să mai zic? Doamne Ajută!
  • Lucia 12.01.2017 10:35 Mai bine mergeti sa cereti detalii oamenilor din blocul respectiv despre povestea cu mutarea. Oamenii vor sa se mute, dar conditiile mutarii nu sunt prea clare.
  • Gogu 12.01.2017 19:25 De ce mintiti lumea?Cine nu vrea sa se mute?Pe cine ati intrebat daca este de acord sa se mute...si v-a refuzat?MINCINI MINCIUNI si iar MINCIUNI.
  • andy 16.01.2017 18:40 Asta e fix culmea. Muieti-s posmagii?
  • Florin Teodorescu 18.01.2017 11:52 Din cauza pensionarilor noi astia mai "tinerei" riscam sa murim. Mda, super tara!
  • baiTisene 19.01.2017 10:32 Nu e vorba ca oamenii nu vor sa se mute - e vorba ca nimeni nu sta de vorba cu ei, nu le explica ce se intampla, ce urmeaza sa se intample, cum decurge mutarea, cati bani trebuie sa dea, etc. Mai mult, nimeni nu le spune cine, cum si cand le va consolida blocul. Nu exista o licitatie, nu exista un proiect si nici costuri estimate. E usor sa dam vina pe oameni, dar, daca primaria nu are personal capabil sa le explice despre ce e vorba - nu e vina oamenilor! E vina ... astora de au ajuns in CL si in posturi de (vice)primar.
  • actual taximetrist 23.01.2017 10:15 Sunt de parere ca este buna ideea ca daca ai amenda sa faci munca in folosul comunitatii.Ce pazesc cei cu ajutorul social? Pe la Caminul Petrol au mai facut curat?Daca esti singur si pensionar fa o fapta buna ca nu strica-romanu merge pe zicala oricum daca e sa mor imi cade ceva de sus in cap si ajung in Rai.Iar majoritatea sigur vand cand au ca nou blocul si s-au mutat in Spania ca deh ai nostrii ca brazii din 89 incoace au inchis fabrici.Cui nu i-ar conveni in tara sa munceasca pe cateva mii de euro.La Campina un simplu muncitor si cu vechime nu iei 1000 ron,ridici pretentii iti arata usa(asteapta 10 la usa)

Social

169 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1110 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

597 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

2652 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.