Câmpina, România 100. Fermecătoarea zonă centrală din perioada interbelică și zona centrală din zilele noastre

Social (Categoria articolului)

Vă prezentăm o nouă imagine cu superbul centru al Câmpinei din perioada interbelică, o zonă cu un farmec aparte, rămasă acum doar în fotografiile vechi.

Imaginea este realizată de undeva din zona actualului sediu al BCR spre nord, putându-se vedea pe partea dreaptă a Străzii Carol I, actualul Bulevard Carol I, de la celebra Casă Veneţiană (în plan apropiat), până la sediul vechi al Primăriei, din apropierea intersecției cu Calea Doftanei. Astăzi, în toată această zonă sunt doar blocuri la parterul cărora se va află diverse spaţii comerciale. Pe partea cealaltă a străzii, în perioada interbelică se aflau alte clădiri pitoreşti, prăvăii de stil vechi, fermecătoare. Astăzi, în locul acestora se află una dintre laturile Parcului Regele Mihai I.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: 
Câmpina, România 100. Atelierul lui Aurel Kraus, de ieri, farmaciile de astăzi
Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi
Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

 

2226 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1358 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei. 

4081 vizualizari
19 oct. 2018 20:09

Un nou scandal în jurul fermei mizeriei din satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

În vara acestui an, în luna august, vă prezentam situația incredibilă a unei ferme din satul Urleta, comuna Bănești, localitate aflată la doi pași de municipiul Câmpina. O mizerie de nedescris, un miros insuportabil, un "peisaj" de care localnicii și autoritățile efectiv s-au săturat, dar nu au suficiente pârghii legale pentru a rezolva problema. După mizeria de nedescris de la ferma de pe Strada Oncești, a mai apărut un scandal, o familie din Urleta reclamând că grădina i-a fost ocupată abuziv de animalele lui Liviu Mihalache, proprietarul fermei amintite.

Alte stiri recente

641 vizualizari
20 oct. 2018 13:30

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa va continua după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

2933 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.