BEJ a respins contestaţia depusă de PMP Câmpina, dar se va ajunge la BEC!

Politică (Categoria articolului)

Pe 5 mai, PMP Câmpina a depus la Biroul Electoral Judeţean Prahova o contestaţie în care reclama lipsa de transparenţă privind tragerea la sorţi pentru completarea Biroului Electoral de Circumscripţie. Astăzi, BEJ a decis să respingă contestaţia.

Concret, PMP îşi baza contestaţia pe încălcarea, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Câmpina, a principiului transparenţei, prin faptul că nu a fost prezent la tragerea la sorţi nici un reprezentant al PMP, deşi formaţiunea politică anunţase în termenul şi sub formele legale numele persoanei desemnate să reprezinte partidul în relaţia cu Biroul Electoral.
Ei bine, BEJ a decis că nu s-a încălcat nici o prevedere legală, acelaşi articol de lege invocat de PMP fiind interpretat de BEJ prin faptul că într-adevăr "operaţiunile de tragere la sorţi se desfăşoară în prezenţa reprezentanţilor partidelor, dar nu este obligaţia Biroului Electoral de a face convocarea", după cum reiese pe larg din document. Dar cum ar trebui să afle reprezentanţii unui partid că are loc tragerea la sorţi, atâta vreme cât nu există o dată și o oră stabilite cu precizie? Să stea toată ziua în faţa Biroului Electoral, poate, poate s-o trage la sorţi?! Precizăm că reprezentanţii partidelor cu grup parlamentar propriu, care au deja reprezentanţi în Biroul Electoral, au fost anunţaţi telefonic să participe la tragerea la sorţi. 
Adrian Ioan Piţigoi, candidatul PMP la funcţia de primar al municipiului Câmpina şi preşedintele organizaţiei locale a acestei formaţiuni politice, ne-a declarat: "Aşa este în România! Biroul Electoral Judeţean Prahova a avut astăzi de soluţionat două contestaţii similare, dar le-a rezolvat diferit! Ne vom adresa Biroului Electoral Central!" Adrian Ioan Piţigoi face referire la Hotărârea nr. 32 a BEJ, prin care se admite contestaţia formulată de PMP şi PND împotriva unei hotărâri a Biroului Electoral Ariceştii Rahtivani, motivaţia BEJ bazându-se exact pe aliniatul din lege invocat de PMP Câmpina.
Citiţi şi - Prima contestaţie. PMP reclamă la Biroul Electoral Judeţean lipsa de transparenţă de la tragerea la sorţi pentru completarea BEC Câmpina.

6488 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doru 11.05.2016 10:50 In afara de ce găsesc aici, e o liniște in campania asta! Nu pot deduce decât ca sunt toți înțeleși între ei! Cum sa nu il atace nimeni pe Tiseanu in campanie pentru toate hoțiile si fărădelegile pe care le-a făcut numai in ultimii 4 ani, ca sa nu vorbim de ultimii 12! Numai dacă ar fi citit ce ați scris voi in ultimii ani si aveau subiecte pentru toată campania! Păcat de orașul asta ca rămâne tot pe mâna lui Tiseanu! Si va mai mirați de ce pleacă tinerii din Campina fără sa se mai uite in urma!!!
  • robert minea 14.05.2016 08:16 Nu orice bătălie se câștiga in urma unui război , exista si campanii electorale civilizate si PMP cred ca a încercat sa obișnuiască cetățenii cu o campanie curată si transparentă , fără tertipuri si fără atacuri ,, am declarat ca suntem un partid altfel , vrem sa ne menținem linia.

Politică

1291 vizualizari
24 mar. 2024 09:49

Daniel Ioniță: ”Este rușinos pentru un consilier local ca într-un mandat de patru ani să nu depui niciun proiect!”

2 comentarii

Invitat în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, unde a mărturisit ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, a făcut și o serie de alte comentarii legate de activitatea aleșilor locali din Câmpina.

1211 vizualizari
22 mar. 2024 08:57

Instanța a acceptat Alianța Dreapta Unită, care va fi pe buletinul de vot la alegerile locale din 9 iunie

1 comentarii

Biroul Electoral Central refuzase recunoașterea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Decizia BEC a fost contestată, iar instanța Înaltei Curți de Casație șiJustiție a admis-o, astfel că Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinul de vot la alegerile din 9 iunie.

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.