Parcul de la Soldat din Câmpina, în ziua în care lucrările ar fi trebuit finalizate...

Actualitate (Categoria articolului)

Nu reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că modernizarea Parcului de la Soldat nu este gata în termenul contractual de patru luni. Constructorul a anunțat încă de luna trecută că nu se va încadra în termen, că nu va termina lucrarea până la 24 august 2018, invocând, în general, vremea nefavorabilă (zilele ploioase din iunie și iulie). Și a făcut asta, vă reamintim, în cadrul unei "ședințe de lucru" la care au participat și reprezentanții beneficiarului, adică reprezentanții Primăriei Câmpina.

Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, din centrul municipiului Câmpina, a fost dat pe 24 aprilie 2018, în aceeași zi cu ordinul de începere a lucrărilor la skatepark-ul de pe bulevard. În cazul ambelor investiții, termenul de realizare era de patru luni. Termen contractual, asumat de constructori, dar nerespectat în ambele situații din cauza ploilor. Modernizarea Parcului de la Soldat este o investiție importantă, de aproape 250.000 euro, realizată de firma Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea. În cele patru luni care au trecut de la demararea lucrărilor, în mai multe rânduri, reprezentanții Primăriei Câmpina și-au exprimat nemulțumirea cu privire la ritmul lent de lucru. Constructorului i s-a reproșat că sunt prea puțini muncitori pe șantier, că timp de mai bine de două luni doar a demolat vechiul parc, că au fost zile în care se putea lucra, dar nu se întâmpla acest lucru.
Cu toate nemulțumirile Primăriei și ale multor câmpineni, cu toate explicațiile constructorului, cert este că lucrarea nu s-a încadrat în termenul de patru luni, iar astăzi, ziua în care investiția trebuia finalizată, nu se știe cât vor mai dura lucrările.
Înțelegem că a plouat mult, înțelegem că au fost și zile caniculare, oameni suntem cu toții, putem înțelege asta. Dar ne gândim și la aceste termene stabilite prin contract și cu care firmele executante au fost de acord, și l-au asumat. Ne gândim că o explicație de genul "de unde era să știm noi că plouă" nu sună deloc profesionist pentru niște firme cu experiență și care încasează niște bani frumoși de la bugetul Câmpinei: aproape 100.000 euro în cazul skatepark-ului și 250.000 euro în cazul Parcului de la Soldat. Faptul că la Câmpina aproape că nu există investiție care să se finalizeze la termen ne face să ne gândim că poate problema e și în altă parte, nu doar la firmele executante, poate și administrația locală are partea sa de vină.

Citiți și Cum arată skatepark-ul din Câmpina, cu o zi înaintea termenului de finalizare...

8368 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Io 25.08.2018 09:24 stonehenge sau Vlad Țepeș? Ce reprezintă pilonii aceia?
  • Diss 25.08.2018 15:59 Eu inteleg ca voi va faceti datoria de ziariști...ne atrageti atentia .. .dar cui ii pasa? Sorry,lumea e preocupată de focurile de artificii, cum se vor îmbracă,cu cine va veni la chermeza primarul,viceprimarul....etc. Ati ghicit vorbesc de marea "sărbătoare "....care va consimți statutul de comună a acestui asa zis oraș.Dar nu fiți triști,ce se intampla in Campina este general valabil pt toata tara.
  • Luana 26.08.2018 17:32 Sirul minunilor de Campina continua, pentru ca observ ca in mijlocul unei alei se afla un splendid brad! Oare asa va ramane?!
  • Andra 27.08.2018 13:11 Vai de primar, viceprimar, citymanager&co atunci cand vor veni “organele” de control... Dar vai si de noi campinenii ca avem un trio “fantastic” in fruntea urbei...

Actualitate

2548 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

375 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

144 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

574 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: