Din punct de vedere sportiv, Câmpina se află de câțiva ani într-un mare regres, din păcate. Totuși, chiar și în contextul unei finanțări reduse și a unor condiții improprii de pregătire în unele cazuri, în 2017 s-au înregistrat câteva performanțe notabile. Munca acestor sportivi și a antrenorilor lor, precum și sprijinul important al părinților și, în unele situații, al sponsorilor, au făcut posibile aceste rezultate.
- Titlurile de campion naţional la diverse discipline din atletism, obţinute de sportivii Ioana Plăvan, Andreea Lungu, Marius Vasile, toţi trei legitimaţi la CSS “Constantin Istrati” Câmpina (coordonator – prof. Nicolae Pavel). Locul 5 în proba de aruncarea discului, ocupat de Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, Ungaria.
- Medaliile de aur, argint și bronz obținute de sportivii de la AIKO Câmpina, care au făcut parte din lotul național al României la Campionatul Mondial de Karate Shotokan de la Eger (Ungaria): Theodora Tătaru, Costin Bădiceanu, Antonio Chiriac, Codruţ Cristea, Iacob Corbu, Rareş Hodoiu şi Radu Băcioacă, toţi fiind antrenaţi de Gabriel Timofte.
- Medaliile de aur, argint și bronz obținute de înotătorii de la cluburile Barracuda și Contratimp, pregătiți de antrenorii Gabriel Cojocaru, respectiv Octavian Postolache
Campionatul Național de Înot al Cadeților: Alexandru Lungu (Barracuda) - aur la 1.500 m liber și argint la 400 m liber; Luca Ichim (Barracuda) - bronz la 100 m spate; Andreea Văcaru (Contratimp) - argint la 50 m fluture; Teodor Magda (Contratimp) - bronz la 100 m bras
Campionatul Național de Poliatlon Cadeți: Luca Ichim (Barracuda) - argint la 100 m spate; Teodor Magda (Contratimp) - bronz la 100 m bras
- Locul al III-lea la categoria veterani în Campionatul Naţional de Motocros, performanță obținută de Sebastian Strechioiu (MC Lido Câmpina)
Includem în acest top și prezenţa echipei de juniori A a CS Câmpina la turneul naţional semifinal de la Săcele, pentru că este o performanță pentru tinerii jucători de la CS Câmpina și antrenorii lor.
După ultima etapă intermediară a sezonului, la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru etapa a 31-a din Liga A Prahova. Iată programul și delegările:
Alexandru Ștefan Pădure are 17 ani, s-a născut la Ploiești și a fost descoperit la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina de antrenorul emerit Cristian Maliș și profesorul Gabriel Vodă, care căutau tineri talentați și dornici de performanță. De aici a început drumul lui în canotaj.
Câmpineii au dominat destul de clar partida de la Gura Vitioarei, cu formația Tineretul.
Miercuri, 21 mai, de la ora 18.00, au avut loc jocurile ultimei etape intermdiare a acestui campionat. Iată rezultatele, clasamentul și programul etapei viitoare: