CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina, România 100. Farmacia Voiculescu de ieri, Parcul Regele Mihai I de azi

- Social -

Câmpina, România 100. Farmacia Voiculescu de ieri, Parcul Regele Mihai I de azi

Una dintre clădirile impozante situate pe bulevardul central al Câmpinai şi datând încă din perioada interbelică era Farmacia Voiculescu. Astăzi, întreaga latură a bulevardului de atunci a devenit una dintre laturile Parcului Regele Mihai I.

Farmacia Voiculescu era una dintre cele mai cunoscute din oraş, rivalizând cu cea a lui Kessler. Din punct de vedere arhitectural, clădirea creată de arhitectul Toma T. Socolescu se distingea prin liniile sale aparte, unice în peisajul urbanistic al vremii. Câmpinenii mai în vârstă poate își mai amintesc clădirea aceea elegantă, care avea în interior mobilier și lambriuri din lemn de stejar. Era un așa-numit imobil de raport, adică un imobil constuit pentru a fi închiriat, parterul fiind ocupat de spații comerciale. După sistematizarea de la începutul anilor '80, toată latura aceea a bulevardului central a dispărut, perspectiva fiind lărgită şi apărând astfel parcul, cunoscut multă vreme sub numele "Milia", dar de câteva luni purtând oficial numele "Regele Mihai I", așa cum a aprobat Consiliul Local Câmpina. Faţă de arhitectura de azi a zonei, Farmacia Voiculescu se afla puţin mai sus de actuala fântână arteziană din parc, realizată, la rândul ei, pe locul pe care s-a aflat bustul savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu.

 "Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Direcția Tehnică "Astra Română" de ieri, Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice de astăzi
Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi

 


07 Oct 2018 10:37 4061 vizualizari


Comentarii






1858 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1720 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4501 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1708 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV