Noul model de steag al Câmpinei a generat numeroase controverse în plenul Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre proiectele de hotărâre care părea o simplă formalitate a iscat numeroase discuții și controverse la ședința din 25 ianuarie a Consiliului Local. Era vroba despre aprobarea modelului de steag al municipiului Câmpina, proiect inițiat de consilierii Viorel Bondoc și Lucian Cercel.

Câmpina are deja un propriul steag care se află expus atât la Casa Căsătoriilor, cât și în sala mică a Casei Tineretului, acolo unde au loc şedinţele Consiliului Local. Problema este că modelul deja existent (stema municipiului pe un fundal alb) nu este aprobat prin Hotărâre de Guvern, așa cum prevede legislația în vigoare. Este nevoie de o hotârâre a Consiliului Local, la care să se atașeze o întreagă documentație și toate acestea să fie trimise Guvernului spre aprobare. Din păcate, Câmpina pare să funcționeze după alt fus orar, aici totul făcându-se cu întârziere. Legea care impune aprobarea steagului localităților a apărut în iunie 2015. La Câmpina, s-a făcut steagul de multă vreme, dar abia în ianuarie 2018 s-a venit cu un proiect pentru aprobarea modelului. Și culmea, nu a modelului deja cunoscut, stema pe fundal alb, ci a altui model, la alegere, cu stema fie pe galben pai, fie pe crem, fie pe albastru azur. Despre toate acestea s-a discutat în ședința de joi, 25 ianuarie.

Ceea ce nu am înţeles noi a fost altceva. În toamna anului trecut, Primăria Câmpina a organizat o dezbatere publică privind alegerea noului model de steag. La finalul perioadei de dezbatere, pe 28 noiembrie, Primăria Câmpina ne informa că nu a fost nimeni interesat de noul model de steag. Cu toate acestea, săptămâna trecută, pe masa consilierilor locali au apărut opt adrese din partea unor cetăţeni care propuneau alegerea variantei 2, cea cu stema pe fundal crem. Acum, cât de mare să fie coincidenţa, ca șapte din opt să depună hârtia pe aceeaşi dată, 16 noiembrie 2017, toţi să aleagă aceeaşi variantă, dar, mai ales, ca toate hârtiile să fie înregistrate în Primărie pe 29 noiembrie, adică la o zi după expirarea termenului! Şi ca şirul coincidenţelor să fie şi mai de neînţeles, printre cetăţenii care au răspuns la dezbaterea Primăriei s-a numărat şi Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. 
Acum, a mai fost o “coincidenţă” pe care o poate confirma oricând un specialist în grafologie: cifrele de pe toate cele opt adrese sunt identice, ca și cum ar fi fost scrise de aceeași persoană, lucru foarte posibil având în vedere că semnatarii provin aproape toți din asociația rezerviștilor militari, condusă de Marian Dulă. La toate acestea s-au mai adăugat și glumele din ședința CL, cum că s-a dat deja comanda și unii vor fundalul crem pentru că... e material pe stoc la o anumită firmă.
Până la urmă, având în vedere toate discuțiile și semnele de întrebare, inițiatorii și-au retras proiectul.

5227 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 27.01.2018 19:25 Câmpina moare și unora le arde de steag. Steag mortuar poate. Ceva discuții legat de culoarea bomboanelor de pe coliva orașului?
  • Liviu Partu 29.01.2018 10:52 O atmosfera destinsa ,se vede seful tribului ranjind ,probabil ca sunt si bancuri noi spuse de experti,cu ce se ocupa angajatii nostrii,eu zic sa nu-i mai platim .Nimic despre coruptie pe steagul orasului?

Actualitate

1882 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1892 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

717 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

151 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.