"Cavoul" din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Unii ne veți da dreptate, alții veți spune că suntem insensibili la istoria Câmpinei. Poate am folosit un termen nu tocmai plăcut, dar nouă ni se pare că exact așa arată acum o parte din Parcul Trandafirilor, de la notariate, ca un cavou.

Din păcate, a devenit o tradiție pentru administrația câmpineană fie să nu se apuce de treabă în unele cazuri, fie să nu ducă la bun sfârșit ceea ce începe. Parcul Trandafirilor trebuia să fie modernizat de mai multă vreme. Au început săpăturile, au fost descoperite "vestigii care datează probabil de două secole" după cum a anunțat Primăria Câmpina, au venit arheologii, au continuat săpăturile, au scos la iveală niște ziduri din cărămidă, apoi au plecat. Iar Câmpina a rămas cu ditamai groapa în zona centrală, groapă care, la sfârșitul anului trecut a fost acoperită, pentru a se proteja descoperirile arheologice. Încă nu se știe dacă acele vestigii provin de la vechea vamă a Câmpinei, din urmă cu mai bine de 500 de ani, așa cum s-a menționat inițial, sau dacă sunt doar rămășițele unor clădiri negustorești vechi. Chiar și opiniile istoricilor locali sunt împărțite, cei mai mulți considerînd că Vama Câmpina ar fi funcționat într-o altă zonă, undeva între Biserica Catolică și sediul Electromontaj de astăzi. Echipa de arheologi care a efectuat săpăturile a numit acele vestigii drept "fundația unei clădiri cu beciuri, de prin secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea". Cu alte cuvinte, nu știm ce s-a descoperit în Parcul Trandafirilor. Și nici nu știm ce se va întâmpla mai departe. Primăria Câmpina a comandat un proiect pentru punerea în valoare a vestigiilor prin construirea unei galerii din sticlă. Este un proiect frumos, dar și foarte costisitor, de aproximativ 1,6 milioane lei după cum reiese din studiul de fezabilitate. Este o sumă foarte mare, iar la nivelul administrației locale încă nu s-a luat o decizie dacă proiectul să fie refăcut sau nu astfel încât să rezulte costuri ceva mai mici. 
În concluzie, vom sta mult și bine cu "cavoul" din Parcul Trandafirilor, năpădit acum și de buruieni. Seara, imaginea este de-a dreptul sinistră și le dăm dreptate celor care locuiesc în zonă și care spun că nici nu le mai vine să iasă la plimbare prin parc sau împrejurimi.

Vă așteptăm punctele de vedere referitoare la acest subiect sub formă de comentarii la acest articol, pe adresa de e-mail tv.online.campina@gmail.com sau pe pagina noastră de facebook - Campinatv.

10672 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Emilia Dan 20.06.2017 10:06 Ca u cavou arata, la asta m/am gandit si eu, o monstruozitate, ne batem joc de orasul asta asa de frumos. Il fac praf fara sa ne pese. Au stricat de tot parcul acela si nici nu stiu pentru ce.

Actualitate

464 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

184 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

205 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

429 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.