100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Marcel Iureș

Social (Categoria articolului)

Sunt mulți actori care și-au intersectat viața sau cariera cu Câmpina. Unii au venit, au jucat pe scenă, au plecat. Alții au venit și revenit și... revenit. Și-au făcut prieteni aici, au apărut în fața publicului pentru a-și povesti experiența, chiar s-au mutat în zona noastră. Din această categorie face parte și unul dintre cei mai bine cotați actori români ai momentului, Marcel Iureș.

Sunt câțiva ani buni de când Marcel Iureș s-a mutat foarte aproape de Câmpina, în Plaiul Cornului. Îi place această zonă și îi plac oamenii de aici. Dincolo de această apropiere, Marcel Iureș este unul dintre marii actori care au venit în fața câmpinenilor nu doar pentru a juca, ci și pentru a povesti. O astfel de întâlnire a avut loc în martie 2011, într-un salon al Hotelului "Amana Inn", la inițiativa omului de afaceri local Virgil Guran. La acea întâlnire, zeci de câmpineni s-au bucurat de privilegiul de a-l vedea și asculta pe îndrăgitul actor care a făcut atunci și o foarte frumoasă declarație de dragoste la adresa orașului nostru: "Îmi place Câmpina. E un oraș care-mi place la nebunie, e un oraș frumos, liniștit, are o dimensiune, are o identitate. Oamenii au o genă, copiii sunt extrem de frumoși, femeile sunt cu totul speciale. Eu de-aia am venit aici!" Marcel Iureș a povestit atunci despre copilăria sa din Băileștiul natal, despre teatru și condiția actorului român, dar a vorbit și despre filmele turnate la Hollywood, o experiență cu care puțini actori se pot lăuda.
Marcel Iureș s-a născut pe 2 august 1951, în Băileștiul lui Amza Pellea. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1978, la clasa lui Marin Moraru. A jucat roluri memorabile pe scenele Teatrului Național din Cluj-Napoca, Teatrului "Bulandra", Teatrului Odeon, Teatrului Național București, Teatrului de Comedie și Teatrului ACT, pe care l-a fondat în 1995. La Hollywood, Marcel Iureș a jucat alături de actori consacrați ca Tom Cruise - în "Misiune imposibilă", Brad Pitt - "Interviu cu un vampir", George Clooney și Nicole Kidman - "Pacificatorul", Colin Farrell și Bruce Willis - "Războiul lui Tom Hart", Daniel Craig - "Laver Cake", Johnny Deep - "Pirații din Caraibe: La capătul lumii" și alții.

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu
100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Mircea Albulescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Elvira Godeanu

4753 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1080 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4712 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

318 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

487 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.