CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Discuții la nivelul administrației locale pe tema amplasamentului potrivit pentru construirea unei săli de sport în Câmpina

- Actualitate -

Discuții la nivelul administrației locale pe tema amplasamentului potrivit pentru construirea unei săli de sport în Câmpina

După ședința de la finalul lunii august a Consiliului Local, ședință în cadrul căreia a fost respins proiectul inițiat de consilierul Daniel Ioniță și care se referea la construirea unei săli de sport pe o bucățică de teren din curtea Căminului Petrol, mai mulți consilieri câmpineni s-au gândit că subiectul ar trebui aprofundat și că ar trebui să fie analizate mai multe variante privind amplasamentul unei viitoare săli de sport. 

Întâlnirea a avut loc miercuri, 19 septembrie, la sediul Primăriei Câmpina şi a fost iniţiată de Comisia de Sport - condusă de Florin Frăţilă şi Comisia de Urbanism - condusă de Monica Clinciu. La întâlnire au participat primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Piţigoi, secretarul Tatiana Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii Monica Clinciu, Florin Frăţilă, Daniel Ioniţă, Andrei Duran, Gabriel Dima, Dragomir Enache, Constantin Cândea, precum şi o serie de angajați din cadrul Primăriei. De asemenea, a fost invitat profesorul Nicolae Pavel, până mai ieri coordonatorul Secţiei de Atletism de la CSS „Constantin Istrati” Câmpina. Practic, s-a discutat despre două variante: cea propusă de Daniel Ioniţă, privind construirea unei săli polivalente, de mai mici dimensiuni, într-un spaţiu destul de impropriu din incinta Căminului Petrol şi cea propusă de Constantin Cândea şi însuşită de Florin Frăţilă şi alţi consilieri, privind amplasarea unei săli de sport cu adevărat polivalente şi chiar crearea unui complex turistic, de agrement şi sportiv pe terenul unde a funcţionat Satul de Vacanţă Voila. Au fost argumente pro şi contra, discutându-se inclusiv de necesitatea asigurării unui program astfel încât sala de sport să nu devină o corvoadă, din punct de vedere financiar, pentru bugetul local.
Primarul Horia Tiseanu a venit cu o propunere chiar interesantă, destul de greu de pus în practică, dar nu imposibil: „Am văzut în Franţa, într-o localitate, o sală de sport foarte mare, care deservea 14 localităţi, în afara celei în care se afla efectiv. Mă gândesc că şi noi am putea crea o asociere sau poate în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară deja existentă, prin care Câmpina, alături de comunele din jur, să contribuie la ridicarea acestei săli, la plata utilităţilor pentru ea şi să beneficieze de acces gratuit pentru acţiunile organizate de aceste autorităţi”.
Oriunde s-ar decide să se construiască o sală de sport, există două probleme: necesitatea obținerii avizului unui minister şi necesitatea unei finanțări considerabile. În condiţiile în care axe de fonduri europene nu există pentru astfel de obiective, o posibilitate despre care s-a discutat ar fi prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). O idee despre care nu s-a discutat, din păcate, ar fi şi aceea a unui parteneriat cu Comitetul Olimpic Român, chiar cu posibilităţi de finanţare, iar avantajele realizării unui centru olimpic la Câmpina sunt evidente. După mai bine de două ore de discuţii, s-a concluzionat ca profesorul Nicolae Pavel să realizeze un scurt memoriu cu ceea ce ar trebui să cuprindă o sală de sport pentru performanţă, apoi compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei să creeze tema de proiectare, iar peste o lună comisiile reunite să se reîntâlnească, perioadă în care ar putea veni şi un răspuns de la Ministerul Tineretului privind clădirile existente – cel puţin în acte, din punct de vedere juridic – la Satul de Vacanţă.

Câmpina are nevoie de o sală de sport a localității, dar nu oricum și, poate, nu acum. Știm bine cu toții că municipiul suferă mult la capitolul infrastructură. Poate ar trebui mai întâi rezolvată această problemă, a asfaltării străzilor, apoi poate că ar trebui rezolvate problemele de la sălile de sport ale liceelor. Pentru că la Colegiul “Grigorescu” trebuie schimbată podeaua, iar la Liceul Energetic trebuie schimbat acoperișul, să nu mai plouă în sală. Apoi poate ar trebui să analizăm mai bine lucrurile din punct de vedere financiar – avem cu ce să construim sala de sport și, mai ales, avem cu ce să o întreținem ulterior? Și ce facem, o dăm în administrarea CS Câmpina, care să o transforme într-o vacă de muls, așa cum se întâmplă cu bazinul de înot? Sunt multe întrebări la care răspunsurile sunt importante. La întâlnirea de miercuri, de la Primărie, cu toate rezervele unora, pare că voinţă politică ar exista. Acum, rămâne de văzut dacă există şi putinţă.


20 Sep 2018 11:34 3393 vizualizari



Comentarii






  • 21.09.2018 15:43 Mimi Mi-as dori o sala polivalenta in Campina fara discutii... dar eu cred ca mai intai de trebui ca cele existente la ora actuala sa fie renovate, reparate si sa se poata desfasura sporturile consacrate in bine condiții. Ulterior ne putem gândi si la o sala polivalenta. Domnule Primar, domnule viceprimar stiti ca prin acoperisul de la sala Energetic ploua cu galeata? Ar mai fi o pb. De ce nu putem intra pe terenul de la petrol pe poarta dinspre Fil Sam? Cati bani s-au scos pana acum din terenul de la clubul petrol si terenul de langa bazin? Vrem sa facem sport...
  • 20.09.2018 18:58 Florin Poate ar fi cazul domnule Primar Tiseanu sa faceți o plimbare pe str Voila și sa va aruncați o privire la drumul groaznic,denivelat și plin de gropi,cu mărăcini pe marginea drumului...poate ar fi cazul sa va retrageți sa predați liniștit!
438 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2545 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2653 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1497 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV