Câmpinenii de pe Aleea Salcia au cumpărat din banii lor conductă nouă de apă. HidroPrahova a montat-o pe jumătate de stradă și... gata

Social (Categoria articolului)

La numeroasele nemulțumiri ale câmpinenilor legate de activitatea HidroPrahova mai adăugăm una - presiunea extrem de scăzută a apei pe Strada Ion Câmpineanu și Aleea Salcia. Iar aici avem o situație de-a dreptul incredibilă. Locuitorii de pe Aleea Salcia au strâns bani și au cumpărat conductă nouă de apă, pentru ca HidroPrahova să o monteze și să se elimine, astfel, pierderile de apă cauzate de conducta veche. Iar HidroPrahova a montat conducta nouă, dar doar pe jumătate de stradă.

Strada Ion Câmpineanu este oricum distrusă în urma lucrărilor de canalizare. Pe Aleea Salcia, lucrările de canalizare nici nu au fost finalizate, deși vorbim despre o alee de 92 de metri. Și iată că, de o bună bucată de vreme, în această zonă a scăzut și presiunea apei. Iar în unele zile, presiunea este atât de redusă încât centralele oamenilor nici nu pornesc, iar băile cu greu pot fi folosite.
În 2015, când s-au executat lucrările de canalizare, locuitorii de pe Aleea Salcia au pus cu toții bani și au cumpărat conductă nouă de apă. Au obținut atunci și aprobarea HidroPrahova pentru schimbarea conductei de apă în paralel cu introducerea canalizării.
"Dacă tot se săpa pentru introducerea canalizării, ne-am gândit că ar fi bine ca în același timp să fie înlocuită și vechea conductă de apă, cea care este foarte uzată și subdimensionată, pentru că atunci când a fost introdusă apa în acest cartier erau mult mai puține locuințe. În plus, conducta fiind foarte veche, sunt pierderi în rețea. Numai că, lucrările de canalizare s-au oprit la jumătatea Aleei Salcia, iar conducta de apă a fost introdusă doar pe porțiunea unde s-a lucrat la canalizare. Am făcut numeroase demersuri la HidroPrahova pentru a se monta măcar noua conductă de apă, dar ni s-a spus că nu sunt fonduri pentru această lucrare", ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe Aleea Salcia. (video)
Și așa, oamenii au rămas cu conducta cea nouă prinsă de garduri și, în continuare, cu o presiune scăzută la apă. 

3594 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosca Dorian 10.05.2018 00:48 Locuiesc tot pe Aleea Salcia la nr. 3B. Am urmărit reportajul dv. care este adevărat și la obiect. La un moment dat, reporterul a întrebat dacă am înștiințat și Primăria Câmpina. Pe această cale vă anunț că am făcut-o eu în data de 04.12.2017, nr. înregistrare 31507. Din nefericire, în Câmpina nu s-a auzit de termenul legal de 30 de zile pentru un răspuns. Au trecut 5 luni și nu am primit încă un răspuns, pozitiv sau negativ. Vă rog să luați firul acestei sesizări ''pierdute'' și să continuați investigația, pentru că cei vinovați trebuie să plătească și să fie cunoscuți alegătorilor așa cum sunt în realitate. Trebuie să-i vedem cu toții, cum răspund în fața camerei. Am trimis pe mail-ul dv.: webmaster@campinatv.ro, o copie înregistrată a plângerii. Vă rog să va faceți treaba de investigatori. Eu sunt hotărât să acționez în instanță Primăria Câmpina și Hidro Prahova S.A. Hidro Prahova nu a respectat obligația de a reface pavajul la starea inițială în timp legal, după intervenția de executare a canalizării, iar Primăria nu a răspuns în termenul legal și nu a luat măsurile de obligare a Hidro Prahova S.A. să refacă drumul distrus de lucrările executate.

Social

42 vizualizari
17 oct. 2018 08:38

Câmpina, România 100. Școala lui Scripcă de ieri, blocul cu magazinul de covoare de azi

Școala lui Scripcă era cunoscută astfel după numele directorului său, Anastasie Scripcă, un dascăl de mare valoare al Câmpinei. Născut pe 27 aprilie 1869, Scripcă a intrat în învățământ pe 1 mai 1892 și avea să fie director al Școlii nr. 1 de Băieți Câmpina între anii 1905-1906 și 1919-1934, până s-a pensionat. 

2585 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

Alte stiri recente

556 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

1119 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.