Câmpinenii de pe Aleea Salcia au cumpărat din banii lor conductă nouă de apă. HidroPrahova a montat-o pe jumătate de stradă și... gata

Social (Categoria articolului)

La numeroasele nemulțumiri ale câmpinenilor legate de activitatea HidroPrahova mai adăugăm una - presiunea extrem de scăzută a apei pe Strada Ion Câmpineanu și Aleea Salcia. Iar aici avem o situație de-a dreptul incredibilă. Locuitorii de pe Aleea Salcia au strâns bani și au cumpărat conductă nouă de apă, pentru ca HidroPrahova să o monteze și să se elimine, astfel, pierderile de apă cauzate de conducta veche. Iar HidroPrahova a montat conducta nouă, dar doar pe jumătate de stradă.

Strada Ion Câmpineanu este oricum distrusă în urma lucrărilor de canalizare. Pe Aleea Salcia, lucrările de canalizare nici nu au fost finalizate, deși vorbim despre o alee de 92 de metri. Și iată că, de o bună bucată de vreme, în această zonă a scăzut și presiunea apei. Iar în unele zile, presiunea este atât de redusă încât centralele oamenilor nici nu pornesc, iar băile cu greu pot fi folosite.
În 2015, când s-au executat lucrările de canalizare, locuitorii de pe Aleea Salcia au pus cu toții bani și au cumpărat conductă nouă de apă. Au obținut atunci și aprobarea HidroPrahova pentru schimbarea conductei de apă în paralel cu introducerea canalizării.
"Dacă tot se săpa pentru introducerea canalizării, ne-am gândit că ar fi bine ca în același timp să fie înlocuită și vechea conductă de apă, cea care este foarte uzată și subdimensionată, pentru că atunci când a fost introdusă apa în acest cartier erau mult mai puține locuințe. În plus, conducta fiind foarte veche, sunt pierderi în rețea. Numai că, lucrările de canalizare s-au oprit la jumătatea Aleei Salcia, iar conducta de apă a fost introdusă doar pe porțiunea unde s-a lucrat la canalizare. Am făcut numeroase demersuri la HidroPrahova pentru a se monta măcar noua conductă de apă, dar ni s-a spus că nu sunt fonduri pentru această lucrare", ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe Aleea Salcia. (video)
Și așa, oamenii au rămas cu conducta cea nouă prinsă de garduri și, în continuare, cu o presiune scăzută la apă. 

4820 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosca Dorian 10.05.2018 00:48 Locuiesc tot pe Aleea Salcia la nr. 3B. Am urmărit reportajul dv. care este adevărat și la obiect. La un moment dat, reporterul a întrebat dacă am înștiințat și Primăria Câmpina. Pe această cale vă anunț că am făcut-o eu în data de 04.12.2017, nr. înregistrare 31507. Din nefericire, în Câmpina nu s-a auzit de termenul legal de 30 de zile pentru un răspuns. Au trecut 5 luni și nu am primit încă un răspuns, pozitiv sau negativ. Vă rog să luați firul acestei sesizări ''pierdute'' și să continuați investigația, pentru că cei vinovați trebuie să plătească și să fie cunoscuți alegătorilor așa cum sunt în realitate. Trebuie să-i vedem cu toții, cum răspund în fața camerei. Am trimis pe mail-ul dv.: webmaster@campinatv.ro, o copie înregistrată a plângerii. Vă rog să va faceți treaba de investigatori. Eu sunt hotărât să acționez în instanță Primăria Câmpina și Hidro Prahova S.A. Hidro Prahova nu a respectat obligația de a reface pavajul la starea inițială în timp legal, după intervenția de executare a canalizării, iar Primăria nu a răspuns în termenul legal și nu a luat măsurile de obligare a Hidro Prahova S.A. să refacă drumul distrus de lucrările executate.

Social

1090 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4747 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

176 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

397 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.