Câmpinenii de pe Aleea Salcia au cumpărat din banii lor conductă nouă de apă. HidroPrahova a montat-o pe jumătate de stradă și... gata

Social (Categoria articolului)

La numeroasele nemulțumiri ale câmpinenilor legate de activitatea HidroPrahova mai adăugăm una - presiunea extrem de scăzută a apei pe Strada Ion Câmpineanu și Aleea Salcia. Iar aici avem o situație de-a dreptul incredibilă. Locuitorii de pe Aleea Salcia au strâns bani și au cumpărat conductă nouă de apă, pentru ca HidroPrahova să o monteze și să se elimine, astfel, pierderile de apă cauzate de conducta veche. Iar HidroPrahova a montat conducta nouă, dar doar pe jumătate de stradă.

Strada Ion Câmpineanu este oricum distrusă în urma lucrărilor de canalizare. Pe Aleea Salcia, lucrările de canalizare nici nu au fost finalizate, deși vorbim despre o alee de 92 de metri. Și iată că, de o bună bucată de vreme, în această zonă a scăzut și presiunea apei. Iar în unele zile, presiunea este atât de redusă încât centralele oamenilor nici nu pornesc, iar băile cu greu pot fi folosite.
În 2015, când s-au executat lucrările de canalizare, locuitorii de pe Aleea Salcia au pus cu toții bani și au cumpărat conductă nouă de apă. Au obținut atunci și aprobarea HidroPrahova pentru schimbarea conductei de apă în paralel cu introducerea canalizării.
"Dacă tot se săpa pentru introducerea canalizării, ne-am gândit că ar fi bine ca în același timp să fie înlocuită și vechea conductă de apă, cea care este foarte uzată și subdimensionată, pentru că atunci când a fost introdusă apa în acest cartier erau mult mai puține locuințe. În plus, conducta fiind foarte veche, sunt pierderi în rețea. Numai că, lucrările de canalizare s-au oprit la jumătatea Aleei Salcia, iar conducta de apă a fost introdusă doar pe porțiunea unde s-a lucrat la canalizare. Am făcut numeroase demersuri la HidroPrahova pentru a se monta măcar noua conductă de apă, dar ni s-a spus că nu sunt fonduri pentru această lucrare", ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe Aleea Salcia. (video)
Și așa, oamenii au rămas cu conducta cea nouă prinsă de garduri și, în continuare, cu o presiune scăzută la apă. 

3421 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosca Dorian 10.05.2018 00:48 Locuiesc tot pe Aleea Salcia la nr. 3B. Am urmărit reportajul dv. care este adevărat și la obiect. La un moment dat, reporterul a întrebat dacă am înștiințat și Primăria Câmpina. Pe această cale vă anunț că am făcut-o eu în data de 04.12.2017, nr. înregistrare 31507. Din nefericire, în Câmpina nu s-a auzit de termenul legal de 30 de zile pentru un răspuns. Au trecut 5 luni și nu am primit încă un răspuns, pozitiv sau negativ. Vă rog să luați firul acestei sesizări ''pierdute'' și să continuați investigația, pentru că cei vinovați trebuie să plătească și să fie cunoscuți alegătorilor așa cum sunt în realitate. Trebuie să-i vedem cu toții, cum răspund în fața camerei. Am trimis pe mail-ul dv.: webmaster@campinatv.ro, o copie înregistrată a plângerii. Vă rog să va faceți treaba de investigatori. Eu sunt hotărât să acționez în instanță Primăria Câmpina și Hidro Prahova S.A. Hidro Prahova nu a respectat obligația de a reface pavajul la starea inițială în timp legal, după intervenția de executare a canalizării, iar Primăria nu a răspuns în termenul legal și nu a luat măsurile de obligare a Hidro Prahova S.A. să refacă drumul distrus de lucrările executate.

Social

2104 vizualizari
23 mai. 2018 10:22

Pieton accidentat mortal în timp ce traversa DN1, în zona Bisericii Călătorului

Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe DN1, la km 81+400m, în zona Bisericii Călătorului, pe sensul de mers Câmpina - Ploiești. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Florești, a încercat să traverseze drumul național și a fost lovit de un autoturism.

1955 vizualizari
23 mai. 2018 09:12

Programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii și 1 Iunie, la Câmpina, Breaza, Băicoi, Brebu și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări care intervin în programul de ridicare a gunoiului menajer de la populație și agenți economici în cele două zile nelucrătoare - luni, 28 mai (a doua zi de Rusalii) și vineri, 1 Iunie (Ziua Internațională a Copilului).

Alte stiri recente

619 vizualizari
23 mai. 2018 16:21

Liga A, etapa a 28-a. Avancronici

Eşalonul de elită al fotbalului judeţean şi-a desemnat deja campioana, inclusiv din punct de vedere matematic, iar la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 28-a, una fără miză. Iată programul şi avancronicile:

2013 vizualizari
23 mai. 2018 11:56

Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Un proces mai puțin obișnuit se află pe rolul Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova. O fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.