Un tânăr a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Câmpina. Va fi preluat de elicopterul Smurd

Social (Categoria articolului)

UPDATE 2 - Bărbatul lucra împreună cu un coleg care a dispărut după producerea accidentului. Cel mai probabil, s-a speriat. Acum este căutat de poliție.
UPDATE 1 - Tânărul este intubat și ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul Smurd și va fi dus la Spitalul Floreasca din București.

Un incident deosebit de grav s-a produs sâmbătă după-amiază în municipiul Câmpina. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a căzut de la etajul al 5-lea al blocului 40 (scara A) de pe Strada Orizontului, în timp ce lucra la izolarea termică a unui apartament. Coarda cu care era legat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit în gol, de la aproximativ 15 metri.

Echipajele de la Smurd și Serviciul Județean de Ambulanță, ajunse la locul acestui nefericit accident, i-au acordat tânărului asistență medicală. Leziunile sunt grave, fractură de coloană și fractură de bazin, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. A fost solicitat elicopterul Smurd pentru a transporta victima la un spital din București. Elicopterul a aterizat în urmă cu puțin timp pe terenul de sport al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 
Tânărul este din Ploiești și este posibil să fie angajat al unei firme care se ocupă de reabilitarea termică a construcțiilor. Potrivit medicului de pe elicopterul Smurd, bărbatul a suferit numeroase traumatisme: toracic forte cu fracturi costale stângi, traumatism abdominal cu suspiciune de hemiperitoneu, fractură de bazin, fractură de coloană și politraumatism cranio-cerebral minor, de nivel 1.

Din primele cercetări a reieșit că tânărul era asigurat cu două cabluri, ambele ancorate de un alt cablu care înconjura casa liftului de pe bloc. Se pare că acest cablu este cel care a cedat. Poliția Municipală Câmpina a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui accident. La fața locului a ajuns și un reprezentant al ITM Prahova. Din primele verificări a reieșit că nu este vorba despre un accident de muncă. Pentru lucrările de izolare termică nu a fost angajată o firmă, iar victima și colegul acesteia lucrau pe cont propriu.

10050 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalina 16.08.2017 10:43 Informatiile sunt total gresite ! Nu a lucrat pe cont propriu, era angajat verbal de catre o persoana, iar aceasta persoana a luat aceasta lucrare ! Echipamentul in dotare a fost asigurat de aceasta persoana care sustine ca are firma ! Iar colegul care a fugit de la locul incidentului este ruda cu acest presupus patron ! Pana in momentul de fata, desi cazul a fost mediatizat, politia inca nu a anchetat !

Social

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

10310 vizualizari
14 iul. 2018 11:30

A încetat din viață dr. Dan Bohâlțea, unul dintre cei mai reputați medici câmpineni

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în memoria celor care l-au cunoscut. A plecat liniștit, într-o lume mai bună, după o lungă suferință.

Alte stiri recente

1067 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2371 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.