Un tânăr a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Câmpina. Va fi preluat de elicopterul Smurd

Social (Categoria articolului)

UPDATE 2 - Bărbatul lucra împreună cu un coleg care a dispărut după producerea accidentului. Cel mai probabil, s-a speriat. Acum este căutat de poliție.
UPDATE 1 - Tânărul este intubat și ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul Smurd și va fi dus la Spitalul Floreasca din București.

Un incident deosebit de grav s-a produs sâmbătă după-amiază în municipiul Câmpina. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a căzut de la etajul al 5-lea al blocului 40 (scara A) de pe Strada Orizontului, în timp ce lucra la izolarea termică a unui apartament. Coarda cu care era legat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit în gol, de la aproximativ 15 metri.

Echipajele de la Smurd și Serviciul Județean de Ambulanță, ajunse la locul acestui nefericit accident, i-au acordat tânărului asistență medicală. Leziunile sunt grave, fractură de coloană și fractură de bazin, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. A fost solicitat elicopterul Smurd pentru a transporta victima la un spital din București. Elicopterul a aterizat în urmă cu puțin timp pe terenul de sport al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 
Tânărul este din Ploiești și este posibil să fie angajat al unei firme care se ocupă de reabilitarea termică a construcțiilor. Potrivit medicului de pe elicopterul Smurd, bărbatul a suferit numeroase traumatisme: toracic forte cu fracturi costale stângi, traumatism abdominal cu suspiciune de hemiperitoneu, fractură de bazin, fractură de coloană și politraumatism cranio-cerebral minor, de nivel 1.

Din primele cercetări a reieșit că tânărul era asigurat cu două cabluri, ambele ancorate de un alt cablu care înconjura casa liftului de pe bloc. Se pare că acest cablu este cel care a cedat. Poliția Municipală Câmpina a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui accident. La fața locului a ajuns și un reprezentant al ITM Prahova. Din primele verificări a reieșit că nu este vorba despre un accident de muncă. Pentru lucrările de izolare termică nu a fost angajată o firmă, iar victima și colegul acesteia lucrau pe cont propriu.

9221 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalina 16.08.2017 10:43 Informatiile sunt total gresite ! Nu a lucrat pe cont propriu, era angajat verbal de catre o persoana, iar aceasta persoana a luat aceasta lucrare ! Echipamentul in dotare a fost asigurat de aceasta persoana care sustine ca are firma ! Iar colegul care a fugit de la locul incidentului este ruda cu acest presupus patron ! Pana in momentul de fata, desi cazul a fost mediatizat, politia inca nu a anchetat !

Social

3669 vizualizari
18 aug. 2017 15:44

Incendiu la Poiana Câmpina. O casă bătrânească, distrusă de foc

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o casă din comuna Poiana Câmpina, în satul Pietrișu, la numărul 187. Fiind o casă veche, bătrânească, din lemn și paiantă, focul s-a extins repede. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului.

4165 vizualizari
18 aug. 2017 12:06

Cineva ne testează vigilența. Poftiți în stația de la "Compex Fibec"!

3 comentarii

Poate ați observat că în stațiile de maxi-taxi, cele pentru transportul public de persoane pe trasee județene (între două sau mai multe localități), au fost montate plăcuțe cu denumirea stațiilor respective. În toate localitățile plăcuțele au același model, stabilit de Consiliul Județean Prahova și trimis primăriilor.

Alte stiri recente

1718 vizualizari
20 aug. 2017 13:23

Pe Strada Tineretului din Câmpina... îmbătrânești în așteptarea asfaltului

Da, știm, nu doar pe Tineretului se întâmplă asta, ci și pe multe alte străzi din Câmpina. Dar Tineretului este un caz aparte, pentru că aici nu există probleme legate de lucrările de canalizare, așa cum există în alte locuri. Aici, în schimb, a fost reabilitată conducta de apă, lucrare care a durat mai bine de un an. Apoi locuitorii au rămas în așteptarea asfaltului, care n-a mai venit.

3013 vizualizari
20 aug. 2017 12:53

Liga A Prahova. Etapa 1. Rezultate

Vineri după-amiază a debutat o nouă ediţie a Ligii A Prahova la fotbal, o competiţie în care municipiul Câmpina nu este reprezentat. Primul meci al rundei a avut loc la Boldeşti. Sâmbătă după-amiază s-au desfăşurat alte trei partide, etapa încheindu-se duminică dimineaţă. S-au marcat 34 goluri şi s-au consemnat trei victorii ale oaspeţilor.