Un tânăr a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Câmpina. Va fi preluat de elicopterul Smurd

Social (Categoria articolului)

UPDATE 2 - Bărbatul lucra împreună cu un coleg care a dispărut după producerea accidentului. Cel mai probabil, s-a speriat. Acum este căutat de poliție.
UPDATE 1 - Tânărul este intubat și ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul Smurd și va fi dus la Spitalul Floreasca din București.

Un incident deosebit de grav s-a produs sâmbătă după-amiază în municipiul Câmpina. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a căzut de la etajul al 5-lea al blocului 40 (scara A) de pe Strada Orizontului, în timp ce lucra la izolarea termică a unui apartament. Coarda cu care era legat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit în gol, de la aproximativ 15 metri.

Echipajele de la Smurd și Serviciul Județean de Ambulanță, ajunse la locul acestui nefericit accident, i-au acordat tânărului asistență medicală. Leziunile sunt grave, fractură de coloană și fractură de bazin, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. A fost solicitat elicopterul Smurd pentru a transporta victima la un spital din București. Elicopterul a aterizat în urmă cu puțin timp pe terenul de sport al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 
Tânărul este din Ploiești și este posibil să fie angajat al unei firme care se ocupă de reabilitarea termică a construcțiilor. Potrivit medicului de pe elicopterul Smurd, bărbatul a suferit numeroase traumatisme: toracic forte cu fracturi costale stângi, traumatism abdominal cu suspiciune de hemiperitoneu, fractură de bazin, fractură de coloană și politraumatism cranio-cerebral minor, de nivel 1.

Din primele cercetări a reieșit că tânărul era asigurat cu două cabluri, ambele ancorate de un alt cablu care înconjura casa liftului de pe bloc. Se pare că acest cablu este cel care a cedat. Poliția Municipală Câmpina a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui accident. La fața locului a ajuns și un reprezentant al ITM Prahova. Din primele verificări a reieșit că nu este vorba despre un accident de muncă. Pentru lucrările de izolare termică nu a fost angajată o firmă, iar victima și colegul acesteia lucrau pe cont propriu.

9573 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalina 16.08.2017 10:43 Informatiile sunt total gresite ! Nu a lucrat pe cont propriu, era angajat verbal de catre o persoana, iar aceasta persoana a luat aceasta lucrare ! Echipamentul in dotare a fost asigurat de aceasta persoana care sustine ca are firma ! Iar colegul care a fugit de la locul incidentului este ruda cu acest presupus patron ! Pana in momentul de fata, desi cazul a fost mediatizat, politia inca nu a anchetat !

Social

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3101 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.

Alte stiri recente

2929 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.