Un tânăr a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Câmpina. Va fi preluat de elicopterul Smurd

Social (Categoria articolului)

UPDATE 2 - Bărbatul lucra împreună cu un coleg care a dispărut după producerea accidentului. Cel mai probabil, s-a speriat. Acum este căutat de poliție.
UPDATE 1 - Tânărul este intubat și ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul Smurd și va fi dus la Spitalul Floreasca din București.

Un incident deosebit de grav s-a produs sâmbătă după-amiază în municipiul Câmpina. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a căzut de la etajul al 5-lea al blocului 40 (scara A) de pe Strada Orizontului, în timp ce lucra la izolarea termică a unui apartament. Coarda cu care era legat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit în gol, de la aproximativ 15 metri.

Echipajele de la Smurd și Serviciul Județean de Ambulanță, ajunse la locul acestui nefericit accident, i-au acordat tânărului asistență medicală. Leziunile sunt grave, fractură de coloană și fractură de bazin, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. A fost solicitat elicopterul Smurd pentru a transporta victima la un spital din București. Elicopterul a aterizat în urmă cu puțin timp pe terenul de sport al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 
Tânărul este din Ploiești și este posibil să fie angajat al unei firme care se ocupă de reabilitarea termică a construcțiilor. Potrivit medicului de pe elicopterul Smurd, bărbatul a suferit numeroase traumatisme: toracic forte cu fracturi costale stângi, traumatism abdominal cu suspiciune de hemiperitoneu, fractură de bazin, fractură de coloană și politraumatism cranio-cerebral minor, de nivel 1.

Din primele cercetări a reieșit că tânărul era asigurat cu două cabluri, ambele ancorate de un alt cablu care înconjura casa liftului de pe bloc. Se pare că acest cablu este cel care a cedat. Poliția Municipală Câmpina a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui accident. La fața locului a ajuns și un reprezentant al ITM Prahova. Din primele verificări a reieșit că nu este vorba despre un accident de muncă. Pentru lucrările de izolare termică nu a fost angajată o firmă, iar victima și colegul acesteia lucrau pe cont propriu.

9421 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalina 16.08.2017 10:43 Informatiile sunt total gresite ! Nu a lucrat pe cont propriu, era angajat verbal de catre o persoana, iar aceasta persoana a luat aceasta lucrare ! Echipamentul in dotare a fost asigurat de aceasta persoana care sustine ca are firma ! Iar colegul care a fugit de la locul incidentului este ruda cu acest presupus patron ! Pana in momentul de fata, desi cazul a fost mediatizat, politia inca nu a anchetat !

Social

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3015 vizualizari
14 oct. 2017 18:32

"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Alte stiri recente

3433 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1604 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.