Un tânăr a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Câmpina. Va fi preluat de elicopterul Smurd

Social (Categoria articolului)

UPDATE 2 - Bărbatul lucra împreună cu un coleg care a dispărut după producerea accidentului. Cel mai probabil, s-a speriat. Acum este căutat de poliție.
UPDATE 1 - Tânărul este intubat și ventilat mecanic. A fost preluat de elicopterul Smurd și va fi dus la Spitalul Floreasca din București.

Un incident deosebit de grav s-a produs sâmbătă după-amiază în municipiul Câmpina. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a căzut de la etajul al 5-lea al blocului 40 (scara A) de pe Strada Orizontului, în timp ce lucra la izolarea termică a unui apartament. Coarda cu care era legat s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbușit în gol, de la aproximativ 15 metri.

Echipajele de la Smurd și Serviciul Județean de Ambulanță, ajunse la locul acestui nefericit accident, i-au acordat tânărului asistență medicală. Leziunile sunt grave, fractură de coloană și fractură de bazin, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. A fost solicitat elicopterul Smurd pentru a transporta victima la un spital din București. Elicopterul a aterizat în urmă cu puțin timp pe terenul de sport al Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 
Tânărul este din Ploiești și este posibil să fie angajat al unei firme care se ocupă de reabilitarea termică a construcțiilor. Potrivit medicului de pe elicopterul Smurd, bărbatul a suferit numeroase traumatisme: toracic forte cu fracturi costale stângi, traumatism abdominal cu suspiciune de hemiperitoneu, fractură de bazin, fractură de coloană și politraumatism cranio-cerebral minor, de nivel 1.

Din primele cercetări a reieșit că tânărul era asigurat cu două cabluri, ambele ancorate de un alt cablu care înconjura casa liftului de pe bloc. Se pare că acest cablu este cel care a cedat. Poliția Municipală Câmpina a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii acestui accident. La fața locului a ajuns și un reprezentant al ITM Prahova. Din primele verificări a reieșit că nu este vorba despre un accident de muncă. Pentru lucrările de izolare termică nu a fost angajată o firmă, iar victima și colegul acesteia lucrau pe cont propriu.

9841 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalina 16.08.2017 10:43 Informatiile sunt total gresite ! Nu a lucrat pe cont propriu, era angajat verbal de catre o persoana, iar aceasta persoana a luat aceasta lucrare ! Echipamentul in dotare a fost asigurat de aceasta persoana care sustine ca are firma ! Iar colegul care a fugit de la locul incidentului este ruda cu acest presupus patron ! Pana in momentul de fata, desi cazul a fost mediatizat, politia inca nu a anchetat !

Social

3747 vizualizari
23 feb. 2018 11:12

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

3915 vizualizari
21 feb. 2018 09:47

Călătorii părăsesc trenurile blocate în gări și caută microbuze pentru a ajunge la destinație

Blocarea traficului feroviar din cauza pasarelei prăbușite peste linii, la Ploiești, creează haos în gări. Zeci de călători au coborât din trenurile staționate în Gara Câmpina și încearcă să găsească soluții pentru a ajunge la Ploiești sau București. Este vorba despre două trenuri de persoane, care veneau de la Brașov și mergeau spre București. După zeci de minute de așteptare în tren și nicio informație clară din partea reprezentanților CFR, oamenii au decis să plece spre Autogara Câmpina, de unde să ia microbuzele spre destinațiile dorite. Asta se întâmplă în mai multe gări, acolo unde există trenuri staționate.

Alte stiri recente

2275 vizualizari
24 feb. 2018 12:46

Câmpina plătește în 2018 aproape 900.000 euro rate și dobânzi la împrumuturile bancare

1 comentarii

În ultimii 12-13 ani, administrația locală câmpineană s-a tot împrumutat pe piața bancară internă, creditele luate fiind destinate exclusiv investițiilor. Că s-a procedat bine sau nu, aici poate exista o întreagă discuție, cu argumente pro și contra. Cert este că, în 2018, în fața unui buget dezechilibrat, care nu permite prea multe investiții, s-a luat în calcul inclusiv varianta unui nou împrumut bancar și s-a ajuns la concluzia că suma nu ar putea fi prea mare, deoarece municipiul Câmpina a ajuns destul de aproape de gradul maxim de îndatorare permis de lege. În 2018, administrația locală are de achitat la bănci rate, dobânzi și comisioane în valoare totală de 4,1 milioane lei, adică aproximativ 900.000 euro.

2671 vizualizari
24 feb. 2018 10:15

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.