CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Presiune uriașă asupra bugetului local. Guvernul datorează Câmpinei 3 milioane euro pentru proiectele cu fonduri europene

- Actualitate -

Presiune uriașă asupra bugetului local. Guvernul datorează Câmpinei 3 milioane euro pentru proiectele cu fonduri europene

În urmă cu câteva zile, CâmpinaTV.ro vă prezenta informația că Guvernul României datorează primăriilor din țară 500 milioane euro pentru proiectele cu fonduri europene, sursa acesti informații fiind Asociația Municipiilor din România. Ei bine, trei milioane euro din această sumă este datorată numai către Câmpina!

Ședința Consiliului Local Câmpina din 25 octombrie 2023 a adus un lucru foarte rar - o informare concretă, cu date și cifre, care i-au pus pe mulți pe gânduri, privind situația proiectelor cu fonduri europene. Ca răspuns la o solicitare a consilierilor POL, Liviu Briciu și Cosmin Raț, primarul Alin Moldoveanu a prezentat acastă informare, cu o concluzie care a dat fiori reci aleșilor locali: ”Guvernul ne datorează 15 milioane lei pentru finanțarea proiectelor europene”, a spus Alin Moldoveanu.
Este vorba de fondurile europene, procedura fiind ca de la bugetul local să se achite facturile, după care se face o adresă către ministerul de resort, însoțită de foarte multe documente, pentru rambursarea cheltuielilor eligibile din cadrul acelui proiect. La nivelul municipiului Câmpina, valoarea acestor rambursări, solicitate de Primărie, dar neachitate de Guvern, a ajuns la aproximativ 15 milioane lei, ceea ce pune o mare presiune asupra bugetului local.
În informarea făcută în fața Consiliului Local, primarul Alin Moldoveanu a insistat în mai multe rânduri că se lucrează la toate investițiile derulate cu fonduri europene, că unele dintre ele vor fi finalizate în săptămânile sau lunile care urmează și că singurul lucru luat în calcul, dacă întârzierea rambursării fondurilor europene va continua, va fi decalarea unor plăți pentru anul viitor.


28 Oct 2023 09:49 2340 vizualizari


Comentarii






  • 29.10.2023 00:06 Amelia “Informarea” a fist o dezinformare crasa. Executia BVC la 9 luni arata ca primaria nu avea nici un banut de incasat de la Guvernul RO la data de 30 septembrie. Numai daca cererile de rambursare s-au depus in cursul lunii i octombrie . In acest caz, legea spune ca analiza unei cereri de rambursare poate dura intre 2 si 6 luni, asa incat la data cand primarul vitupera la adresa Guvernului, guvernul nu datora nici un leu primariei Campina, termenul de 2 luni( 60 de zile ) nu se implinise . In plus , la acel moment( 30 sept), Primaria datoreaza guvernului 17 milioane lei, suma incasata pentru prefinantare si care trebuie sa fie retinuta din cererile de rambursare depuse. Si nu, guvernul nu da bani ceruti printr-o “ adresa” ci printr-o cerere de rambursare insotita de foarte multe documente care sa ateste ca lucrarile respective au si fost realizate. In plus, trebuie sa se dovedeasca ca s-au facut lucrari de o valoare mai mare care cuprinde si contrbutia primariei . Asa se intampla cand ai in consiliu oameni care habar nu au cum functioneaza lucrurile, le torni tot felul de baliverne uitandu-te in camere ca sa te auda si “campinenii” si ei ( consilierii)inghit orice gogomanie pe nemestecate.
  • 28.10.2023 11:00 Catalin Aoleuuuu. Erau banii pentru tunelul timpului. Cu ce il mai facem. Iolacu e de vina ca nu se poate.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1612 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
2248 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
1549 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3271 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV