La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc marți, 15 februarie 2022, conferința de lansare a proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice”. Un proiect care poate părea abstract, dar care în fapt reprezintă baza de plecare pentru orice proiect viitor cu fonduri europene sau alte fonduri extrabugetare și care se referă la combaterea unor fenomene cauzate de schimbările climatice.
Conferința s-a bucurat de o participare de prestigiu, fiind prezenți fizic sau online reprezentanți ai partenerului administrației locale în acest proiect, Universitatea Politehnică București, dar și ai Ministerului Mediului, ai Agenției Județene de Protecția Mediului, ai altor instituții cu atribuții în acest domeniu. Din partea Universității Politehnice București, conf. prof. dr. Cristina Ileana Covaliu Mierlă a prezentat principalele obiective ale acestui proiect, precum și etapele desfășurării sale.
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea capacității Primăriei Câmpina de a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, în primul rând prin creșterea gradului de conștientizare a acestei probleme la nivelul administrației și al comunității. Dincolo de realizarea unei adevărate strategii în acest domeniu, prin proiect se vor derula și o serie de work-shop-uri menite tocmai să asigure cunoașterea problemelor pricinuite de poluare.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a profitat de această conferință pentru a le vorbi celor prezenți de implicarea administrației locale în atragerea fonduri extrabugetare, Câmpina dorindu-se a deveni un adevărat centru-pilot pentru mai multe proiecte de anvergură, inclusiv în domeniul protecției mediului și regenerării urbane.
Proiectul ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice” are o valoare de 122.948,64 euro, bani asigurați din granturi din Norvegia, Liechtenstein și Islanda, contribuția municipalității câmpinene fiind de numai 601 euro, cheltuieli neeligibile.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.