CONTACT

La Câmpina a fost lansat proiectul privind ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice”

- Actualitate -

La Câmpina a fost lansat proiectul privind ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice”

La sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc marți, 15 februarie 2022, conferința de lansare a proiectului ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice”. Un proiect care poate părea abstract, dar care în fapt reprezintă baza de plecare pentru orice proiect viitor cu fonduri europene sau alte fonduri extrabugetare și care se referă la combaterea unor fenomene cauzate de schimbările climatice.

Conferința s-a bucurat de o participare de prestigiu, fiind prezenți fizic sau online reprezentanți ai partenerului administrației locale în acest proiect, Universitatea Politehnică București, dar și ai Ministerului Mediului, ai Agenției Județene de Protecția Mediului, ai altor instituții cu atribuții în acest domeniu. Din partea Universității Politehnice București, conf. prof. dr. Cristina Ileana Covaliu Mierlă a prezentat principalele obiective ale acestui proiect, precum și etapele desfășurării sale.
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea capacității Primăriei Câmpina de a face față provocărilor cauzate de schimbările climatice și necesitatea de adaptare, în primul rând prin creșterea gradului de conștientizare a acestei probleme la nivelul administrației și al comunității. Dincolo de realizarea unei adevărate strategii în acest domeniu, prin proiect se vor derula și o serie de work-shop-uri menite tocmai să asigure cunoașterea problemelor pricinuite de poluare.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a profitat de această conferință pentru a le vorbi celor prezenți de implicarea administrației locale în atragerea fonduri extrabugetare, Câmpina dorindu-se a deveni un adevărat centru-pilot pentru mai multe proiecte de anvergură, inclusiv în domeniul protecției mediului și regenerării urbane.
Proiectul ”Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la schimbări climatice” are o valoare de 122.948,64 euro, bani asigurați din granturi din Norvegia, Liechtenstein și Islanda, contribuția municipalității câmpinene fiind de numai 601 euro, cheltuieli neeligibile.


16 Feb 2022 08:08 6488 vizualizari


Comentarii






  • 19.02.2022 10:13 catalin Titlul nu are subiect dpdv al limbii romane. Ar trebui sa se numesaca ''Elaborarea planurilor de atenuare și adaptare la Limba Romana a funcționarilor primăriei''.
2341 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3200 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4170 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3584 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV