ISU Prahova are în dotare, de astăzi, o autospecială destinată intervențiilor și salvării la înălțime, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare și o motopompă remorcabilă, de mare capacitate.
Potrivite informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, autospeciala poate asigura intervenții la o înălțime de până la 42 metri, asta comparativ cu scările de pe autospecialele vechi, care puteau asigura intervenții până la maxim 30 metri înălțime. Noua autospecială are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în același timp, trei persoane cu o greutate maximă de aproximativ 300 kg. De asemenea, autospeciala are și un tun de refulare, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor. Această autospecială va eficientiza intervențiile pentru stingerea incendiilor la clădirile înalte. Tot astăzi, ISU a primit și un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, precum și o motopompă remorcabilă, de mare capacitate, de tip NOVUS 600 MPS. Săptămâna trecută, în dotarea ISU Prahova a intrat și un container multi-risc destinat optimizării acțiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență de amploare, prioritare fiind acțiunile de căutare și salvare a victimelor.
Toate aceste echipamente au fost achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu fonduri europene în cadrul proiectului "Multi risc - modul I", finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) - Axa 5. Proiectul se derulează până în august 2018 și are un buget total de 35 milioane euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din țară.
(Foto - ISU Prahova)
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.