La început de an, Compania Națională Căile Ferate Române - Sucursala București a finalizat achiziția publică pentru dezafectarea podului de la km 0+609 linia 312 Câmpina - Câmpinița. Este vorba despre podul de cale ferată dintre municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina, pod peste râul Prahova și peste DN1. După cum vă informam atunci când CFR a demarat procedura de achiziție publică, se intenționează demolarea prin explozie a acestui pod care reprezintă un real pericol în special pentru circulația rutieră de pe DN1. Pilonul de pe mijlocul drumului național se afundă în blocul de sare pe care apele subterane îl dizolvă încet, dar sigur.
Licitația pentru proiectarea și demolarea podului a fost câștigată de două firme din București - Infra System Proiect și Betarmex SRL, valoarea contractului fiind de 5,1 milioane lei fără TVA. Conform caietului de sarcini, durata lucrărilor este estimată la opt luni (trei luni pentru proiectare și cinci luni pentru execuție – demolare prin explozie). În documentația de atribuire se menționează faptul că procedura se desfășoară sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului cu firmele câștigătoare este condiționată de asigurarea sursei de finanțare. Mai exact, CFR SA va încheia contractul cu firmele care au câștigat licitația în momentul în care vor fi asigurați la bugetul companiei banii necesari dezafectării podului. Din acest motiv nu se știe deocamdată când va fi demolat podul.
Podul de peste râul Prahova și DN1, dintre comuna Poiana Câmpina și municipiul Câmpina, a fost construit în anul 1974. La începuturi, pe aici circulau inclusiv trenuri de persoane, spre Zorile și Valea Doftanei. Exista chiar și o ambulanță feroviară între Câmpina și Valea Doftanei. Apoi, pe pod treceau doar trenuri de marfă, cele care deserveau Rafinăria "Steaua Română" și Turnătoria Centrală Orion. Ulterior, au fost din ce în ce mai puține trenuri, din cauza problemelor economice ale celor două societăți. În septembrie 2013, CFR SA a luat decizia să închidă podul pentru că nu mai prezenta siguranță.
Pe Strada Mihai Eminescu, din centrul municipiului Câmpina, vor începe luni, 7 iulie, lucrările la rețeaua de gaze naturale. Practic, se înlocuiește rețeaua existentă, așa cum s-a întâmplat recent și pe Strada Orizontului.
Premierul Ilie Bolojan a anunțat pe lista măsurilor pentru reducerea deficitului și mărirea normei didactice.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, pe esplanada Casei Tineretului vor avea loc primele două concerte din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.